Forventet levetid og prospekter for KOL: Hva du trenger å vite

Beskrivelse

Millioner av voksne i USA lider av kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) og så mange utvikler seg. Men mange av dem er ikke klar over, ifølge National Heart Institute og Blood Institute.

Et spørsmål som mange mennesker med KOL har, er: Hvor lenge kan jeg leve med KOL?& # 8221; Ikke C’Det er måte å forutsi den nøyaktige forventet levetid, men å ha denne progressive lungesykdommen kan forkorte levetiden.

Hvor mye avhenger av din generelle helse og det faktum at du har andre sykdommer som hjertesykdom eller diabetes.

Gullsystem

Forskere gjennom årene har utarbeidet en måte å evaluere andres helse med KOL. En av de nyeste metodene kombinerer resultatene av spirometrisk lungefunksjonalitet med en persons symptomer. Dette oversetter til etiketter som kan hjelpe deg med å forutsi forventet levetid og kjøre behandlingsvalg i fag med KOL.

De Globalt initiativ for kronisk obstruktiv lungesykdom (gull) Det er et av de mest brukte systemene for å klassifisere KOL. Gull er en internasjonal gruppe av lungehelseeksperter som periodisk produserer og oppdaterer retningslinjene for leger som skal brukes i omsorg for personer med KOL.

Legene bruker gullsystemet til å evaluere folk med COPD i & # 8220; grader & # 8221; sykdom. Evaluering er en måte å måle alvorlighetsgraden av tilstanden. Bruk tvungen utstillingsvolumet (FEV1), en test som bestemmer mengden luft som en person kan utvikle seg fra lungene om et sekund, for å klassifisere alvorlighetsgraden av KOL.

De nyeste retningslinjene gjør FEV1-delen av evalueringen. Basert på din FEV1-poengsum, motta en gullgrad eller et stadium som følger:

 • Gull 1: FEV1 Dell’80% forventet eller mer
 • Gull 2: FEV1 på 50-79% forventet
 • Gull 3: FEV1 på 30-49% forventet
 • Gull 4: FEV1 mindre enn 30 prosent forventet

Den andre delen av evalueringen er basert på symptomer som dyspné eller pustevansker og grad og mengde akutte eksacerbasjoner, som er rehabiliteringer som kan be om sykehusinnleggelse på sykehuset.

Basert på disse kriteriene, vil folk med COPD være i en av de fire gruppene: A, B, C eller D.

Noen uten tilbakekallinger eller som ikke ber om sykehusinnleggelse på sykehuset i # 8217; i fjor ville være i gruppe A eller B. Dette vil også avhenge av en evaluering av respiratoriske symptomer. De med flere symptomer ville være i gruppe B og de med mindre symptomer ville være i gruppen a.

Personer med minst en forverring som ba om sykehusinnleggelse, eller minst to eksacerbasjoner som har bedt om eller ikke på sykehusinnleggelsen på sykehuset i # 8217; i fjor, ville de falle i gruppe C eller d. Dermed ville de med flere respiratoriske symptomer være i gruppe d, og de med færre symptomer ville være i gruppe c.

Ifølge de nye retningslinjene, noen merket som gull klasse 4, Group D, ville ha den mest alvorlige klassifiseringen av KOL. Og teknisk sett vil de ha en historie på 8217; kortere forventet levetid enn noen med en Gold Grade 1-etikett, Gruppe A.

Beating Index

En annen tiltak som bruker mer enn den enkle FEV1 for å evaluere tilstanden og utsiktene til en persons COPD, er Bode-indeksen. Bode står for:

 • kroppslig masse
 • Strømobstruksjon av luften;
 • dyspné
 • Driftskapasiteten

Bode gjør et generelt bilde av hvordan KOL påvirker livet ditt. Selv om Bode-indeksen brukes av noen leger, kan verdien reduseres som forskere lærer mer om sykdommen.

Kroppslig masse

L’Kroppsmasseindeks (BMI), som ser på kroppsmasse basert på høyde- og vektparametere, kan avgjøre om en person er overvektig eller overvektig. L’IMC kan også avgjøre om noen er for tynn. Folk som har KOL og de er for tynne, kan ha et dårlig perspektiv.

Strømobstruksjon av luften;

Dette refererer til FEV1, som i gullsystemet.

Dyspné

Noen tidligere studier tyder på at pusteproblemer kan påvirke utsiktene for KOL.

Treningsferdigheter

Dette betyr hvordan du er i stand til å tolerere øvelsen. Det er ofte målt av en test kalt «8220; 6 minutters gange test & # 8221;.

Rutinemessige blodprøver

En av de viktigste funksjonene i COBD er den systemiske betennelsen. En blodeksamen kan være nyttig som styrer noen betennelsesmarkører.

En publisert forskning på # 8217; International Journal of Chronic Obstruktiv Pulonary Sykdom antyder at forholdet mellom nøytrofiler og lymfocytter (NLR) og forholdet mellom eosinofiler og basofiler er signifikant relatert til gravitasjonen av COBDEN.

L’elementet antyder at en rutinemessig blodtest kan måle disse markørene i de med KOL. Også bemerket at NLR kan være spesielt nyttig som en prediktor for forventet organisasjon.

Dødeligheten

Når det gjelder alvorlig sykdom, for eksempel KOL eller kreft, er den sannsynlige forventningen i stor grad basert på alvorlighetsgraden eller stadiet av sykdommen.

For eksempel, i en 2009-studie publisert på # 8217; International Journal of Chronic Obstructiv Pruonary Disease, har en 65 år gammel mann med KOL som for tiden røyker tobakk, følgende reduksjoner i forventet levetid, avhengig av stadion av COPD:

 • Trinn 1: 0.3 år
 • Trinn 2: 2.2 år
 • Trinn 3 eller 4: 5.8 år

L’elementet har også lagt merke til at for denne gruppen andre 3 gikk tapt.5 år å røyke i forhold til de som aldri har røkt og hadde ingen lungesykdommer.

For de tidligere røykere, reduksjonen av # 8217; forventet levetid fra COBD er:

 • Trinn 2: 1.4 år
 • Trinn 3 eller 4: 5.6 år

L’elementet har også lagt merke til at for denne gruppen andre 0 gikk tapt.5 år å røyke i forhold til de som aldri har røkt og hadde ingen lungesykdommer.

For de som aldri har røkt, reduksjonen av # 8217; forventet levetid er:

 • Trinn 2: 0.7 år
 • Trinn 3 eller 4: 1.3 år

For ex røykere og for de som aldri røykt, forskjellen i # 8217; forventet levetid for folk på stadion 0 og for folk på stadion 1 var ikke så viktig, i motsetning til de som var nåværende røykere.

Konklusjon

Hva er resultatet av disse prediksjonsmetodene til’forventet levetid? Jo mer du kan gjøre for å unngå å bytte til et høyere stadium av COBD, bedre.

Den beste måten å redusere utviklingen av sykdommen er å slutte å røyke hvis du røyker. Videre, unngå passiv røyking eller andre irriterende stoffer som L’atmosfærisk forurensning, støv eller kjemikalier.

Hvis du er undervektig, er det nyttig å opprettholde en sunn vekt med god ernæring og teknikker for å øke maten, som å spise små hyppige måltider. Det vil også hjelpe å lære å forbedre pusten med øvelser som å puste med lepper som er kontrakt.

Du kan også ønske å delta i et lungerehabiliteringsprogram. Du vil lære om øvelser, puste teknikker og andre strategier for å maksimere helsen din.

Og mens treningen og øvelsen og den fysiske aktiviteten kan være vanskelig med en respiratorisk lidelse, er det en av de beste tingene du kan gjøre med lungens helse og resten av kroppen din.

Snakk med legen din på en trygg måte å begynne å trene på. Lær advarselsskiltene på respiratoriske problemer og hva du bør gjøre hvis du oppdager en liten eksacerbasjon. Vi anbefaler at du følger noen farmakologisk terapi for COPD som er foreskrevet av legen din.

Jo mer du kan gjøre for å forbedre din generelle helse, lengre og full kan være ditt liv.