Forvaltning av bivirkningene av avansert hud scamocellulært karsinom

Del på Pinterest

I dag er det flere behandlinger enn noensinne å administrere avansert hud scamocellulær karsinom (CSCC). Disse terapiene er svært effektive for å redusere kreft og forlenge livene til folk som er berørt. Men de har noen bivirkninger.

Tretthet, kvalme, hudendringer og svakhet er bare noen av problemene du kan finne under en av disse behandlingene. Informer legen din som tar kreften din fra eventuelle bivirkninger du har fra behandlingen. De kan kanskje justere dosen eller anbefale måter å lindre symptomer på.

I mellomtiden er det 12 forslag for å hjelpe deg med å føle deg bedre hvis du finner bivirkninger fra kreftbehandling.

1. Rediger dosen

Spør legen din om du kan redusere dosen av immunterapi eller kjemoterapi uten å påvirke resultatet. Noen ganger reduserer mengden medikamenter du tar, kan redusere bivirkningene.

2. Hold deg aktiv

L & # 8217; Øvelse kan være den fjerneste tingen fra ditt sinn akkurat nå, men kan hjelpe deg til å føle deg bedre. Moderate aerobic aktiviteter regelmessig som turgåing eller sykling gir deg mer energi. Legg til styrketrening økter et par ganger i uken for å rekonstruere musklene svekket av kirurgi.

3. Besøk en fysioterapeut

Hvis L & # 8217; kirurgi for å fjerne hudkreft ble utført i nærheten av A & # 8217; artikulasjon, kan du ha en følelse av undertrykkelse og vanskeligheter med å flytte det interesserte området senere. Legen kan foreskrive en fysioterapi for å bidra til å gjøre muskler bevege seg, ledbånd og sener jevnt.

Fysioterapi kan også styrke musklene svekket ved kirurgi. Selv øvelser og strekker med en fysioterapeut kan hjelpe med smerte.

4. Prøv l & # 8217; akupunktur

L & # 8217; Akupunktur har eksistert i tusenvis av år og med gode grunner. Søket viser som hjelper med en rekke kreftrelaterte symptomer.

En akupunktør bruker tynne nåler, varme eller trykk for å stimulere ulike punkter i hele kroppen. L & # 8217; Akupunktur kan hjelpe med bivirkninger som:

  • Tørr munn og tretthet fra strålebehandling
  • Kvalme, oppkast og tretthet fra kjemoterapi
  • Smertelindring fra skade på nerver
  • tap av Appetit
  • Smerte og hevelse til munnen og halsen

Se etter en autorisert akupunctor med erfaring i behandlingen av personer med kreft. Unngå akupunktur hvis du har et lite antall hvite blodlegemer, fordi du kan være i stor risiko for infeksjon.

5. Gi deg selv en massasje

En lett massasje kan hjelpe både med smerte og kreft stress. Hvis du lider av lymphedem og # 8211; utvidelse av lymfeknuter etter kirurgi & # 8211; En spesiell massasje teknikk kalt lymfeknuter drenering kan bidra til å redusere hevelse i den berørte armen eller benet.

Gå fra en autorisert massør som har en trening og erfaring i folks omsorg med hudkreft. Spør din onkolog en utsettelse. Gi meg beskjed på massøren hvor kreften din var i kroppen din, slik at den kan unngå det under massasjen.

6. Spis små måltider

Kvalme og oppkast er vanlige bivirkninger både stråling og kjemoterapi. Hvis du vanligvis spiser tre rikelig måltider om dagen, kan du spise flere små. Mindre porsjoner er lettere å klare seg for en sensitiv mage.

Velg Sandy Foods som kjeks og tørr toast. Drikk mer vann og andre væsker for å hindre dehydrering.

7. Anta anti-kvalme stoffer

Hvis endringer i kostholdet og andre livsstilsintervensjoner ikke lindrer kvalme, spør legen din om å ta et antiemetisk stoff. Disse stoffene berømmer magen, slik at du kan holde maten lav. De kommer som piller, væsker, oppdateringer og suppositorier.

8. Rådfør deg med en diett

Behandling av kreft kan forandre smaken av mat eller gjøre deg vanskeligere å spise. En dietiker vil hjelpe deg med å planlegge måltider med mat lettere å tolerere og egnet for dine endrede ernæringsmessige behov.

9. Administrer din energi

Både kreft og behandlinger kan utgjøre deg. Også kjemo og stråling kan forårsake døsighet.

Planlegg øyeblikk av dagen for å lage korte pauser eller sonnellini. Pass på at du sover i ikke mer enn 30 minutter om gangen. Døren for mye i løpet av dagen kan gjøre det vanskeligere å sove om natten.

10. Spør din steroid lege for kutane reaksjoner

Cemplimab-RWLC (LibTayo) er det eneste stoffet godkjent spesielt for behandling av avansert CSCC. Det kan forårsake forskjellige bivirkninger, inkludert hudreaksjoner som kutane eller blåsede utbrudd. Legen din kan behandle disse problemene med kortikosteroidmedisiner.

11. Unngå solen

Å bo fra solen er spesielt viktig hvis du har en hudkreft. Gå til huset eller bruk solkrem når du er ute, kan hindre deg i å inngå en annen kreft.

L & # 8217; Soleksponering kan også påvirke kirurgisk sårheling. Solen kan gjøre arrene raise eller misfarges, noe som gjør dem enda tydeligere.

12. Monter et støtteteam

De følelsesmessige bivirkningene av kreftbehandling er mindre tydelig enn fysiske, men de er like forstyrrende. Å få kur mot avansert kreft kan forårsake bekymring, depresjon og angst. Kirurgi for å fjerne kreft kan føre til kroppsendringer som negativt påvirker selvtillit.

Omgitt av folk som støtter deg og tar vare på deg. Bli med i en støttegruppe for personer med din type kreft. Du vil møte folk som forstår nøyaktig hva du skal, fordi de brukte seg selv.

Del dine bekymringer med Cancer Care-teamet ditt. Hvis du føler deg overveldet, spør en terapeut eller en annen psykisk helsepersonell.

Ta bort

Bivirkningene av behandlingen kan være vanskelig å håndtere, men det er viktig å fortsette med terapi. Avbruddsbehandling for tidlig kunne tillate kreft å vokse og spre seg. I stedet snakk med legen din om måter å håndtere bivirkningene av behandlingen.