Forstyrrende forstyrrelse av det forstyrrende humøret (DMDD): behandling og mer

Hva så «8217; er disrealetry disorder av forstyrrelsen av forstyrrelser?

Hugene D’sinne er en del av veksten. Mange foreldre blir dyktige i # 8217; forutse situasjoner som kan & # 8220; Trigger & # 8221; En følelsesmessig episode i sine barn. Hvis sønnen din viser pauser D’IRA som virker uforholdsmessig, er de vanskelige å kontrollere eller synes å skje hele tiden, du kan vurdere å gjøre din sønn evaluere for disrutrærforstyrrelse av del’forstyrrende humør (DMDD).

DMDD er en psykiatrisk tilstand. Generelt er det bare diagnostisert hos barn. De viktigste symptomene inkluderer irritabilitet, emosjonell disrenering og adferdseksplosjoner. Hugene D’IRA er vanligvis i form av sterke brister D’IRA.

Tilstanden ble introdusert i 2013. Har blitt definert i den femte utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken for psykiske lidelser (DSM-5) i den amerikanske psykiatriske foreningen. DMDD Det er utviklet Som en diagnose for å redusere overdreven diagnose av bipolar lidelse hos barn.

DMDD symptomer

DMDD er klassifisert som depressiv lidelse. Felles funksjonen i alle depressive lidelser er et kompromiss av det klinisk signifikante humøret. L’humør kan beskrives som den indre følelsesmessige opplevelsen av en person.

I DMDD, sykdommen i’humør er observerbar for andre som sinne og irritabilitet. De viktigste symptomene på DMDD som skiller den fra andre psykiatriske forhold, inkluderer:

Alvorlig Hugs D’IRA: Kan ta form av verbale eksplosjoner (skrik, skrik) eller atferdseksplosjoner (fysisk aggressivitet mot mennesker eller ting).

Whims D’Ira som ikke er normale for et barns alder: Det er ikke uvanlig at små barn har kollapser eller at større barn ignorerer når de ikke får det de vil ha. I DMDDene er det ikke noe som du forventer av nivået av utvikling av et barn når det gjelder hvor ofte de oppstår og hvor alvorlige episoder er. For eksempel, ville du ikke forvente at et 11 år gammelt barn regelmessig ødelegger en eiendom når han er sint.

Burstene forekommer om tre eller flere ganger i uken: Dette er ikke en stiv regel. For eksempel ville et barn ikke bli diskvalifisert for diagnosen hvis han har to lunger om en uke, men han har vanligvis mer enn to.

Stat D’irritabel og sint sjel mellom lune: Selv når barnet ikke er i en eksplosiv episode, vil omsorgspersonene se en lidelse i # 8217; humør for det meste av dagen, nesten hver dag. Foreldre kan føle seg regelmessig som om de var og går på skjellene D’egg & # 8221; For å unngå en episode.

Lukkene forekommer i flere sammenhenger: DMDD kan ikke være den rette diagnosen dersom et barn har bare brids d’Ira i visse situasjoner, som med en forelder eller en bestemt omsorgsperson. For diagnose, bør symptomene være tilstede i minst to sammenhenger, for eksempel hjemme, på skolen eller med jevnaldrende.

I tillegg til symptomene ovenfor, krever diagnosen at:

 • Forstyrrelsen i humøret er til stede mesteparten av tiden i et år.
 • Barnet har en 5217 år gammel mellom 6 og 17 år. Diagnosen utføres ikke før eller etter denne aldersgruppen.
 • Symptomene var tilstede før 10 år.

Endelig vil et barn bli diagnostisert med DMDD bare hvis lune ikke skyldes en annen tilstand, for eksempel autisme spektrumforstyrrelser, utviklings funksjonshemming eller effekten av «8217; rusmisbruk.

DMDD vs bipolar lidelse

DMDD ble introdusert som en diagnose for å håndtere hvilke psykiatere og psykologer som trodde å være overdreven diagnose av pediatrisk bipolar lidelse. Den grunnleggende karakteristikken for bipolare lidelser er tilstedeværelsen av maniacal eller ipomaniacal episoder.

En manisk episode er definert som en høy, ekspansiv eller irritabel stemningsperiode. Videre har en person også en økning i aktiviteten eller # 8217; direkte energi til målet. Hypomaniacal-episodene er mindre alvorlige versjoner av Maniac-episoder. En person med bipolar lidelse opplever ikke alltid maniacal episoder. Jeg er ikke en vanlig del av deres daglige drift.

DMDD og bipolare lidelser kan både føre til irritabilitet. Barn med DMDD pleier å være vedvarende irritabel og sint, selv når det ikke er noen klemmer d’Ira ble konkludert. Maniacal episoder har en tendens til å gå og komme. Du kan spørre om sønnen din er konstant i dårlig humør, eller hvis hans humør ser ut til å være ute av eller # 8217;. Hvis det er vedvarende, kan de ha DMDD. Hvis det ikke er vanlig, kan legen vurdere en diagnose av bipolar lidelse.

Videre er nøkkelfunksjonen til DMDD irritasjonen, mens Mania også kan inkludere:

 • euphoria eller ekstrem positive følelser
 • Ekstrem spenning
 • søvnløshet
 • Direkte atferd Alle’objektiv

Differensial DMDD og bipolar er ikke alltid enkel og bør gjøres av en profesjonell. Snakk med barnets lege hvis du mistenker en av disse forholdene.

Risikofaktorer i DMDD

en studere på over 3 200 barn i alderen 2 og 17 oppdaget han det mellom 0.8 og 3.3% av barna oppfyller kriteriene for DMDD. DMDD kan være vanligere hos barn enn tenåringer.

Spesifikke risikofaktorer for denne lidelsen er fortsatt utsatt for undersøkelse. Barn med DMDD kunne ha Temperamentelle sårbarheter, og i ung alder kan det ha vært mer utsatt for:

 • Vanskelig oppførsel
 • dårlig humør
 • irritabilitet
 • angst

De kan tidligere ha fornøyd de diagnostiske kriteriene for:

 • Provoserende motsatt lidelse
 • Oppmerksomhetsunderskudd og hyperaktivitet
 • dyp depresjon
 • En D & # 8217 lidelse; angst

Å ha et familiemedlem med en psykiatrisk tilstand kan øke risikoen. Mannlige barn er mer sannsynlig å dukke opp med DMDD. Videre er barn med DMDD mer sannsynlig å eksperimentere:

 • Familie konflikt
 • Sosiale vanskeligheter
 • Skole suspensjoner
 • Lever i økonomiske stress sammenheng

Leter du etter hjelp

Hvis du er bekymret for at din sønn eller en kjære kan lide av denne tilstanden, bør du få en profesjonell evaluering. Kontakt din familie lege kan være det første trinnet. De kan lede deg til en spesialist, for eksempel en psykiater eller en psykolog. Spesialisten kan gjennomføre en formell vurdering. Evalueringer kan finne sted på et sykehus, en spesialisert klinikk eller et privat kontor. Det kan også gjøres på skolen av en skolepsykolog.

DMDD-diagnose

DMDD er diagnostisert av en lege, en psykolog eller en sykepleier. Diagnosen utføres bare etter en evaluering. Evalueringen skal føre til et intervju med omsorgspersoner og en observasjon eller møte med barnet. Standardiserte spørreskjemaer, skolebesøk og intervjuer med lærere eller andre helsepersonell kan være en del av evalueringen.

DMDD behandling

Hjelpe barn med DMDD kan føre til psykoterapi eller atferdsintervensjoner, narkotika eller en kombinasjon av begge. Ikke-farmakologiske behandlinger bør undersøkes før. Behandlinger er ikke nødvendigvis spesifikke for DMDD. Det finnes en rekke vanlige tilnærminger til ulike psykiske problemer med barn.

Psykoterapi og atferdsintervensjoner

Under psykoterapi møtes foreldrene og barna hver uke med en terapeut for å jobbe med utvikling av bedre måter å forholde seg til hverandre med andre. Blant de eldre barna, individuelle terapi, som adferdskognitiv terapi, kan hjelpe barn å lære å tenke og svare mer effektivt på situasjoner som forstyrrer dem. Videre er det nærmer seg som fokuserer på foreldrenes empowerment for å utvikle mer effektive foreldrestrategier.

Dressing

En rekke stoffer brukes til å behandle følelsesmessige og atferdsproblemer hos barn. Disse bør diskuteres med en psykiater. Vanlige brukte stoffer inkluderer antidepressiva, stimulerende og antipsykotiske atypiske.

Et viktig hensyn til behandling

De mest effektive inngrepene for alle følelsesmessige og atferdsproblemer hos barn involverer foreldre og andre omsorgspersoner. Siden DMDD påvirker måten barn samhandler med familiemedlemmer, jevnaldrende og andre voksne, er det viktig å vurdere disse faktorene i behandlingen.

Outlook for DMDD

Hvis ubehandlet, kan DMDD vokse i lidelser i D’angst eller ikke-bipolar depresjon eller unipolar i sena tenåringer og i # 8217; voksen alder. Som i tilfelle av alle psykiske helsemessige forhold i # 8217; barndommen, oppnås de beste resultatene når evalueringen og # 8217; intervensjon foregår så snart som mulig. Hvis du er bekymret for at barnet ditt kan ha DMDD eller en lignende tilstand, ikke nøl med å kontakte en profesjonell umiddelbart.