Forstørrede adenoider: Årsaker, diagnose og behandling

Hva er ingrossed adenoider?

Adenoider er små flekker av stoff som ligger på baksiden av halsen. De ligner på mandler og er like over dem. Dine mandler kan ses hvis du ser på baksiden av halsen, men adenoider er ikke direkte synlige. Både adenoider og mandler er en del av immunsystemet, som bidrar til å forhindre og bekjempe infeksjoner i kroppen.

Adenoider kan forårsake problemer hvis du svelger. Heldigvis er jeg ikke en viktig del av immunforsvaret og kan generelt behandles ved å fjerne dem.

Hva er årsakene til ugifte adenoider?

Adenoider er tilstede ved fødselen. Vokse til et barn har en «8217; alderen mellom 3 og 5 år. Normalt begynner de å krympe rundt 7 år.

De befinner seg i passasjen som forbinder baksiden av nesehulen til halsen. De produserer antistoffer for å hjelpe kroppen din til å bekjempe infeksjoner. I de tidlige årene bidrar Adenoider barna mot infeksjoner som fanger bakterier og virus kommer inn i kroppen gjennom nesen.

Adenoider som vanligvis er smittet, heves, men går tilbake til deres normale dimensjoner når infeksjonen forsvinner. Men i noen tilfeller forblir adenoider forstørret selv etter at infeksjonen er forsvunnet.

Forstørrede adenoider kan også skyldes allergier. Noen barn har ugifte adenoider fra fødselen.

Hva er symptomene på ugifte adenoider?

Forstørrede adenoider kan forårsake en serie symptomer, inkludert:

 • Lukket og lukket nese
 • Øreproblemer
 • Problemer å sove
 • snorke
 • sår hals
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • Hevelse i nakke kjertlene
 • Pusteproblemer gjennom nesen
 • & # 8220; # 8217 lim; øre & # 8221; eller gjennomsnittlig otitis med helling (flytende akkumulering i # 8217; mellomøret, som kan forårsake hørselsproblemer)
 • Chapped lepper og tørr munn (fra respiratoriske problemer)
 • Nattapné (pauser i pusten under søvn)

Hvordan ugifte adenoider er diagnostisert?

Legen vil spørre symptomene før sønnen din opplever. Så barnet ditt vil få en fysisk undersøkelse. Legen vil bruke et spesielt speil og vil sette inn et lite fleksibelt teleskop (kjent som et endoskop) gjennom nesen for å se adenoider.

Avhengig av hva legen finner, kan barnet trenge en blodprøve for å verifisere tilstedeværelsen av infeksjoner. I noen tilfeller kan en halsradiografisk eksamen være nødvendig.

I de mest alvorlige tilfellene kan barnet ditt måtte gjennomgå en sovende studie. Dette vil avgjøre om de lider av nattapné. Under studien vil sønnen din sove om natten i en struktur mens pusten og hjernens aktivitet overvåkes via elektroder. Studien er smertefri, men for noen barn kan det være vanskelig å sove på et merkelig sted.

Hva er behandling for ugifte adenoider?

Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden. Hvis barnets ingrossed adenoider ikke er smittet, kan legen kanskje ikke anbefale kirurgi. I stedet kan legen velge å vente og se om adenoider krymper bort når barnet vokser.

I andre tilfeller kan legen anbefale narkotika, for eksempel en nasal steroid, for å redusere ugifte adenoider. Det er imidlertid vanlig at ugifte adenoider fjernes hvis de fortsetter å forårsake problemer til tross for behandling med narkotika. Prosedyren er ganske enkel og har ikke mange farer. Denne operasjonen kalles adenoidektomi.

Tilleggsinformasjon: Fjerning av adenoider »

Hvis et barn har hatt hyppige infeksjoner til mandlene, kan legen også fjerne mandlene. Mandler og adenoider blir ofte fjernet samtidig. Det er viktig å fjerne adenoider, spesielt hvis sønnen din lider av gjentatte infeksjoner som fører til bryst og # 8217; øre. Svært hovne adenoider kan også føre til infeksjoner eller væske i mellomøret, som midlertidig kan forårsake tap av # 8217;.

Tilleggsinformasjon: Tonsillektomi »

Din sønn vil bli gitt en liten beroligende operativ for å roe det. De vil derfor bli plassert i generell anestesi. L’Intervensjon varer ikke mer enn to timer.

Etter at adenoider er fjernet, kan barnet ditt eksperimentere:

 • sår hals
 • mindre blødning
 • Mal d’ører
 • lukket nese

Legen vil foreskrive et antibiotika for å beskytte seg mot en hvilken som helst infeksjon. Barnet ditt kunne også få en liten smertestillende for de første dagene. Barn blir oppfordret til å drikke kalde og isete drinker, som milkshake og iskrem, og unngå varme matvarer for de første syv dagene.

Symptomene skal løse seg selv om noen uker.

Hva er det langsiktige perspektivet for ugifte adenoider?

Det er vanlig at barn har ugifte adenoider. Pass på at du har ditt barn undersøke så snart som mulig hvis du merker at du opplever et av symptomene på ugifte adenoider. Forstørrede adenoider er en svært herdbar tilstand, og noen tilfeller kan behandles med et enkelt antibiotika.