Forståelse av spredt fibroglandulært brystvev

Cos’er brystet stoffet fast spredt?

Det spredte fibroglandulære stoffet refererer til brystets tetthet og sammensetning. En kvinne med brystfabrik Fibroglandlare spredt har brystet som hovedsakelig består av et ikke-tett stoff med noen områder med tett stoff. Av 40 prosent Kvinner har denne typen brystvev.

Tettheten av brystvevet er detektert under en mammografi av screening. En fysisk undersøkelse kan ikke nøyaktig bestemme tettheten i brystvevet. Bare en bildebehandlingstest kan gjøre det.

Hvilke resultater må jeg forvente av et mammogram?

Under et mammogram vil radiologen søke uvanlige skader eller flekker som kan indikere kreft. De vil også undersøke brystvevet og identifisere stoffets forskjellige egenskaper, inkludert tetthet.

Et mammogram vil vise forskjellige typer brystvev:

 • Det fibrøse vevet, også kalt bindevev, vises hvitt på mammogrammer. Denne typen stoff er vanskelig å se gjennom. Tumorer kan gjemme seg bak dette stoffet.
 • Det glandulære stoffet, som inkluderer kanaler og lobuler, vises hvitt på et mammogram. Det er også vanskelig å se gjennom, noe som betyr at debitable skader eller poeng kan være vanskelig å oppdage i dette stoffet.
 • Fett er lett å trenge inn i et mammogram, så transparent eller gjennomsiktig vil vises på skanningen.

Tettheten av brystvevet er da delt inn i fire kategorier. Hver av disse kategoriene bestemmes av forholdet mellom tett vev (ugjennomsiktig) og fett (gjennomskinnelig).

I # 8217; rekkefølge fra det minste til tettere, er disse brystkategorier i brystkategorier:

 • Brystbryster. Hvis brystene dine er komponert nesten helt fra uprøver fett, betraktes de som fete bryster.
 • Spredt fibromlandulært bryst stoff. Denne kategorien inneholder bryster som har områder med tett stoff, men har et høyere forhold enn uspastfett.
 • Heterogen tetthet. For denne kategorien inneholder brystet uspastfett, men mer enn halvparten av brystvevet er tett.
 • Ekstrem tetthet. Når de fleste brystvev er tett, blir densiteten vurdert og # 8220; ekstreme & # 8221;. Tette bryster kan være Tider 6 Mer sannsynlig å utvikle brystkreft. L’Ekstrem tetthet gjør det også vanskeligere for mammogrammer som oppdager brystkreft.
 • Våre initiativer

  Det er ikke klart hvorfor noen kvinner har en type brysttetthet i forhold til en annen, og som en kvinne utvikler typen brystvev som har.

  Hormoner kan spille en rolle. L’eksponering for hormoner, flytende hormonelle nivåer og narkotika som inneholder hormoner, som for eksempel prevensjon, kan endre tetthetsforholdet til en kvinnes brystvev. For eksempel blir brystvevet mindre tett under overgangsalderen.

  Dette faller sammen med en reduksjon i østrogennivåer. Imidlertid tror legene ikke at kvinner kan gjøre noe for aktivt å markere deres tetthetsforhold.

  Risikofaktorer

  Noen risikofaktorer øker sjansene for at en kvinne har et tett stoff:

  • Alder. Brystvevet har en tendens til å bli mindre tett med alderen. Kvinner i alderen 40 og 50 har vanligvis en tetthet av høyere brystvev enn kvinner over 60 år gammel.
  • Legemiddel. Kvinner som tar visse hormonelle stoffer, kan øke risikoen for tett stoff. Dette kan være sant for kvinner som bruker hormon erstatningsterapi for å avlaste overgangsalderen symptomer.
  • Tilstand av overgangsalderen. Kvinner i premenopause har ofte en stor brysttetthet enn postmenopausale kvinner.
  • Familie historie. Brystet tetthet ser ut til å være kjent, så du kan være genetisk forberedt på å ha et tett bryst. Spør din mor og andre kvinner i familien din for å dele resultatene av deres mammografi.

  Diagnose

  L’Unik nøyaktig måte å måle og diagnostisere brysttetthet er med et mammogram.

  Noen stater krever at leger skal fortelle deg om du har et tett bryst. L’ideen ved foten av disse lovene er å hjelpe kvinner å forstå de ytterligere tiltakene som måtte måtte vedta for å oppdage brystkreft.

  Tett brystvev kan komplisere en diagnose av brystkreft. Å finne svulster mellom tett brystvev kan være vanskelig. Videre har kvinner med tett brystvev en større risiko for brystkreft sammenlignet med kvinner hvis brystvev er mindre tett.

  Forslag

  • Finn ut om radiologene i staten din er pålagt av loven for å avsløre tettheten av brystet ditt ved å besøke nettstedet AresyouSenseadvocacy.org.
  • Hvis du er nysgjerrig på brystetetthet, men lever i en tilstand der denne beskrivelsen ikke er påkrevd, spør din radiolog for å gi deg din klassifisering. De fleste burde være i stand til og villig til å gjøre det.

  Behandling

  I stedet for å prøve å endre tettheten av brystvev, fokuserer legene og medisinske forskere på # 8217; oppfordre kvinner til å oppdage hva slags brysttetthet har og hva du skal gjøre med denne informasjonen.

  Kvinner som har en tett, heterogent eller ekstremt tett bryst stoff, så vel som andre risikofaktorer for brystkreft kan trenge ytterligere brystkreft screening tester. Et enkelt mammogram alene kan ikke være nok.

  Disse ekstra screening testene kan inkludere:

  • Mammografi 3-D. Mens radiologen din utfører en vanlig mammografi, kan den også kjøre et 3-D mammogram eller en bryst tomosyntese. Denne bildeprøven tar bilder av brystet fra forskjellige vinkler. En datamaskin kombinerer dem for å danne et 3-D-bilde av brystet ditt.
  • MR. En magnetisk resonans er en bildebehandlingstest som bruker magneter, ikke stråling, for å se i vev. Denne testen anbefales for kvinner med tette bryster som også har økt risiko for brystkreft basert på andre faktorer, som for eksempel genetiske mutasjoner.
  • Ultralyd. En ultralyd bruker lydbølgene for å se i det tette brystvevet. Denne typen avbildende test brukes også til å undersøke eventuelle bekymringer i brystet.

  Outlook

  Det er viktig å vite hva slags tetthet av brystvevet du har. Det spredte fibroglandulære brystvevet er vanlig. Faktisk, 40 prosent Kvinner har denne typen tetthet av brystvev.

  Kvinner med spredt fibroglandulær brystvevstetthet kan ha områder med tettere brystvev vanskelig å lese i et mammogram. For det meste vil også radiologene ikke ha mange problemer for å se mulige områder av bekymring i denne typen bryst.

  Ta bort

  Snakk med legen din når du starter vanlige skjermer.

  Hvis du er en kvinne på en middels risiko for brystkreft, l’American College of Physicians (ACP) anbefale som du:

  • Diskuter dine mammografiske preferanser med legen din hvis du er 40 år gammel; Risikoen for mammogrammer kan overvinne fordelene
  • Gjør mammogrammer hvert annet år hvis du har mellom 50 og 74
  • slutte å motta mammogrammer når du har 75 år, eller du har en levetid på 10 år eller mindre

  Men L’American Cancer Society (ACS) anbefale at mellomrisiko kvinner har muligheten til å starte årlige skjermer på 40 år. Hvis du ikke starter årlige mammogrammer på 40, bør du starte årlige skjermer på 45 år. De bør flytte til mammografi hvert annet år når de har 55 år.

  Regelmessig screening gjør det mulig for leger å se endringer over tid, noe som kan hjelpe dem med å identifisere alle områder av bekymring. Det kan også gi leger til leger L’mulighet til å kontrakt kreft før han har mulighet til å gå videre.

  Hvis du ikke kjenner tetthetens tetthet, spør legen din om ditt neste besøk eller før neste mammogram. Etter mammografi, bruk disse spørsmålene for å stimulere samtalen:

  • Hva slags bryst stoff jeg har?
  • Jeg har et tett brystvev?
  • Hvordan brystvevet mitt påvirker mammografi og brystkreft screening?
  • Jeg må gjennomgå flere eksamener i tillegg til mammografi?
  • Mine risikoer for brystkreft er høyere på grunn av min type brystvev?
  • C’er noe jeg kan gjøre for å redusere prosentandelen av tett brystvev?
  • Jeg antar stoffer som kan påvirke prosentandelen av tett stoff?

  Jo mer du kjenner dine risikoer, mer proaktiv du kan ta vare på kroppen din. Langt, den beste måten å takle brystkreft på, er å finne det snart og umiddelbart starte behandlingen. Mammogrammer og bildebehandlingstester kan hjelpe deg med å gjøre det.