Forståelse av re-oppkjøp av den psoriasisartritt fra moderat til alvorlig

Hva er refancies av # 8217; psoriasisartritt?

Noen mennesker som har psoriasis, en tilstand av huden med røde flekker, prurdiginøs og scaly, utvikler en form for leddgikt som kalles psoriatisk leddgikt. Denne tilstanden er preget av røde hudpunkter surmounted av sølvflak. I følge Mayo Clinic, For de fleste som utvikler psoriasis artritt, blir først diagnostisert med psoriasis.

Ikke alle de med psoriasisartritt har samme erfaring. Men nesten alle har flammet. Re-oppkjøp oppstår når symptomene er verre enn vanlig. Under flammene, noen dager, føler du deg bedre enn andre. I følge American College of Rheumatology, Noen mennesker har bare sporadisk rehabilitering. Andre mennesker har kroniske smerte re-oppkjøp, noe som kan skade leddene hvis de ikke behandles.

Symptomer på’psoriasis artritt

De viktigste symptomene på’Psoriasis artritt inkluderer:

  • stivhet
  • Hevelse av tær og fingre
  • fot smerte, spesielt i fotplanten og på baksiden av hælen
  • Lumbal ryggsmerter
  • Articolar smerter

Leddene kan bli hovne, varme til berøring og smertefullt. L’Virkningen av disse symptomene varierer fra mild til grav. De kan slå leddene på begge sider av kroppen eller bare på den ene siden.

Tillitsfaktorer av psoriasis artritt raketter

Hver person har sin egen unike erfaring med re-oppkjøpene av psorialasia artritt. Noe kan forårsake en forverring i en person, men ikke i en andre. Derfor er det viktig å overvåke og registrere utløsere som forårsaker symptomer. Vis registret til legen din. Finn en tilkobling eller skjema mellom visse aktiviteter og psoriasis rehaustizations kan hjelpe deg med å kontrollere utbrudd.

Vanlige utløsere av’psoriasisartritt inkluderer følgende.

Traumer eller hudskade: Kan inkludere kutt, fremspring, blåmerker, riper, riper eller infeksjoner. Forhindre skader Betal oppmerksomhet under matlaging, hagearbeid, nagelskjæring og barbering. Bruk hansker og lange ermer når du utfører A’aktivitet som potensielt kan forårsake skade.

Tørr hud: Tørr hud kan forårsake en eksacerbasjon. Prøv å holde huden hydrert med fuktighetsgivende lotioner og kremer.

Solar solbrenthet: Mens solen er god for psoriasis, er brenning ikke. Alltid bære en lue og en solkrem med deg.

Stress: Avslapping taktikk og stress reduksjon som yoga og meditasjon kan lindre stress og # 8217; angst. Vurder L’ideen om å bli med i en støttegruppe for psoriasis.

Alkohol: I tillegg til å forårsake potensielle rehabilitasjoner, kan alkoholen forstyrre effektiviteten av noen narkotika.

Klima: Det kalde og tørre klimaet suger opp fuktigheten fra huden kan gjøre symptomene verre. Tørking av varmeenheter eliminerer også hudfuktighet. Videre kan mangelen på sollys i løpet av sesongen utløse brann (solen kan forbedre psoriasis). Minimere tiden brukt i kulde og bruker en luftfukter hjemme for å legge til fuktighet i luften;.

Noen stoffer: Narkotika som kan forverres psoriasis inkluderer antimalariale stoffer, noen beta-blokkere som omhandler hypertensjon og litt hjertesykdom og litium, foreskrevet for noen psykiatriske lidelser. Disse stoffene hindrer kroppens autoimmune respons og kan forårsake en eksacerbasjon. Hvis du tar disse stoffene, finn ut om de kan byttes ut. Kjenner alltid helsepersonellene dine du har psoriasis før du starter nytt stoff.

Overvekt: Ekstra pounds kan stresse leddene. Videre kan psoriasisplater utvikle seg i hudpulser. Personer med psoriasis har høyere risiko for kardiovaskulær sykdom, som kan utløses av usunn vekt. Snakk med legen din om en diett og et program for fysiske øvelser.

Røyk: Slutte å røyke kan bidra til å lette huden (og i alle fall godt for generell helse).

Gluten: Forskning & # 8211; Undersøkelser Han oppdaget at dette proteinet, som finnes i noen kornblandinger, inkludert rug, hvete og bygg, kan forverre symptomene på psoriasis.

Vanlige infeksjoner: Lily av dalen, sår hals og øvre luftveisinfeksjoner er alle potensielle utløsende faktorer for en forverring. Kontakt lege for behandling hvis du tror du har en av disse helsemessige forholdene.

Varighet av rehabilitering av psorialasica artritt

Re-oppkjøpene av den psoriasisartritt er uforutsigbare. Du kan føle deg bra en dag, men å oppleve en brann neste. Noen mennesker har korte re-oppkjøp, mens andre tilsynelatende har uendelig. Varigheten av en forverring av psoriasisartritt varierer fra person til person.

Medisinsk behandling av psoriasisartritt

Behandlingen avhenger av hvor mye smerte du prøver. Du kan trenge en behandling bare i eksacerbations, og når du har symptomer. I dette tilfellet kan du kanskje forstyrre behandlingen når eksacerbations reduseres og symptomene dine er mindre aktive. Medisinsk behandling for psoriasis artritt inkluderer følgende.

Immunosuppressorer kan bidra til å bremse ditt hyperaktive immunsystem.

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) kan redusere betennelse og redusere smerte.

Faktorinhibitorer av alfa-tumor nekrose (TNF-alfa) reduserer molekylet tumor nekrosefaktoren, som gir start på melkebetennelse og bringer med morgenstivhet, hovne eller smertefulle ledd og smerte.

Anti-Emoticotic Drugs Endre sykdom (Dmard) kan redusere utviklingen av den psoriasisartritt.

Steroider kan injiseres i en interessert artikulasjon for raskt å redusere betennelsen.

Felles erstatning kirurgi reparasjoner eller erstatter alvorlig skadede ledd med kunstige plast og metall.

Rettsmidler for livsstil for psoriasis artritt

Å gjøre livsstilsendringer kan forhindre og kontrollere forverrene og lindre muskel svakhet og felles stivhet assosiert med den psoriasisartritt. Remedistene for livsstil inkluderer følgende:

  • Bruk hjelpemidler under eksacerbasjoner. Immobilisere noen deler av kroppen med bruk av lameller, foresatte, ortoser, krykker eller vandrere slik at de kan hvile.
  • L’Trening kan holde leddene fleksible, styrke muskler og forbedre din generelle helse. Vandring, sykling, svømming og gjør yoga er bare noen få øvelser som ikke vil streve leddene.
  • Beskytt leddene dine ved å endre måten du spiller på daglige aktiviteter. For eksempel, bruk en kanåpner for å fjerne et deksel.
  • Påfør varme og kalde pakker. Varmen og kulde kan bidra til å redusere følelsen av smerte.
  • Hold vekten på et sunt nivå. Som et resultat vil leddene dine ha mindre innsats på dem.

Langsiktig prospekter

L’Psoriasisartritt kan ikke helbredes og rehabilisasjonene kan være smertefulle nok til å forstyrre ditt daglige liv. Imidlertid kan du redusere sin innvirkning ved å proaktivt kontrollere symptomer og # 8217; betennelse.