Forståelse av glukose nivåer: definisjon og pasientutdanning

Hva er blodsukkernivået?

Hvis du har diabetes, er styringen av blodsukkernivået en viktig del av ledelsen av tilstanden din. Dette skyldes at høyt blodsukkernivåer kan forårsake langsiktige komplikasjoner.

Når du har diabetes, er kroppen din ikke i stand til å få blodsukker i celler eller produsere nok eller noe annet insulin. Dette forårsaker høyt blodsukkernivå eller høy glukose nivåer. Karbohydrater i mat øker blodsukkernivået etter måltider.

Når du spiser matvarer som inneholder karbohydrater, forvandler fordøyelsesprosessen dem til sukkerarter. Disse sukkene slippes ut i blodet og transporteres til celler. Bukspyttkjertelen, et lite organ i # 8217; magen, frigjør et hormon som kalles insulin for å møte sukkeret i cellen.

Insulinet virker som en & # 8220;, slik at sukker kan bytte fra blod til cellen. Når cellen bruker sukker til å produsere energi, reduseres blodsukkernivået.

Hvis du har diabetes, er det et problem med bukspyttkjertelen som produserer insulin eller celler som bruker insulinet, eller begge deler.

De forskjellige typer diabetes og diabetesrelaterte forhold inkluderer:

Type 1 diabetes når kroppen slutter å produsere insulin.

 • Diabetes av type 2 Vanligvis en kombinasjon av bukspyttkjertelen som ikke produserer nok insulin og celler som ikke bruker brønn insulin, kalt motstand mot # 8217; insulin;.
 • Predialiteten oppstår vanligvis når cellene ikke bruker insulinbrønnen.
 • Den svangerskapsdiabetene oppstår når diabetes utvikler seg i den andre eller tredje trimesteren av graviditeten.

Fortsett å lese for å lære mer om kontroll og styring av glukose nivåer.

Når du kontrollerer blodsukkernivået

Snakk med legen din eller helsearbeidere av de beste øyeblikkene for å kontrollere blodsukkeret. Optimale tider varierer for hver person.

Noen alternativer inkluderer:

 • Etter fasting (etter å ha våknet eller ikke spiste for 12-xnumx timer) eller før måltider
 • Før og etter måltider, for å se effekten som måltidet hadde på blodsukkeret
 • Før alle måltider, for å bestemme hvor mye insulin injiserer
 • Alle’Tid til å sove

Bringer en logg av blodsukker til avtaler med legen din, slik at du kan gjennomgå det og gjøre endringer i behandlingen om nødvendig.

Hvordan sjekke

Det vil være nødvendig å ta en blodprøve for å kontrollere blodsukkernivået. Du kan gjøre det hjemme ved hjelp av en blodsukkermåler. Den vanligste typen blodsukkermåler bruker en hånd til å stikke fingerens sidespisser for å tegne en liten dråpe blod. Deretter plasserer du denne dråpe blod på en engangsreaktiv stripe.

Den reaktive stripen settes inn i et elektronisk glukometer før eller etter blodprogrammet. Instrumentet måler glukosenivået i prøven og returnerer et tall på en digital lesing.

A’Et annet alternativ er en kontinuerlig overvåkning av glukose. En liten tråd settes inn under huden på # 8217; Abdomen. Hvert femte minutt vil ledningen måle blodsukkernivået og gi resultater til en overvåkingsenhet som bæres på klær eller i lommen. Dette tillater deg og legen din å opprettholde en sanntidsavlesning av blodsukkernivåer.

Anbefalte blodsukkermål

Blodglukosetallene måles i milligram per deciliter (mg / dl).

De American Diabetes Association (ADA) og American Association of Clinical Endocrinologists (AACE) De har forskjellige anbefalinger for glukose mål i blodet for de fleste med type 2 diabetes:

Tidsanbefalinger Ada Anbefalinger AACE Fasting og før måltider 80-130 mg / dl for voksne ikke gravid <110 mg / dl 2 timer etter å ha spist et måltid <180 mg / dl for voksne ikke i svangerskapet <140 mg / dl

Snakk med legen din for å lære mer om dine blodsukkermål. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hvilke retningslinjer som skal adresseres. Eller de kan jobbe med deg for å sette glukosemålene dine.

Hva jeg må gjøre hvis glukosenivået er for høye?

Du bør etablere en behandlingsplan med legen din. Du kan kanskje klare glukosenivået gjennom kosthold og andre livsstilsendringer, for eksempel vekttap. L’Trening kan også bidra til lavere glukose nivåer.

Om nødvendig kan narkotika legges til. De fleste med type 2 diabetes vil starte med metformin som et første legemiddel. Det er mange forskjellige typer stoffer for diabetes som handler på forskjellige måter.

L’Injulininjeksjon er en måte å raskt redusere glukosenivået på. Legen kan foreskrive insulinet hvis du trenger hjelp til å administrere glukose nivåer. Legen din vil bestemme doseringen din, og du vil forklare hvordan du injiserer det og når.

La legen din vite om glukosenivåene dine er konstant høye. Dette kan bety at det er nødvendig å ta regelmessige stoffer eller gjøre andre endringer i diabetesbehandlingsplanen. Det er viktig å samarbeide med legen din for å holde glukose nivåer under kontroll. Stadig høye nivåer kan føre til alvorlige komplikasjoner, som diabetisk nevropati eller nyresvikt.

Mat plan for diabetes

Maten du spiser kan ha stor innvirkning på glukosenivået.

Ikke hopp over måltider. A’uregelmessig kraft kan forårsake topper og dråper glukose i blodet og gjør stabilisering vanskelig.

Inkluder sunne karbohydrater, fiberrike matvarer og magert proteiner i kostholdet ditt. Sunn karbohydrater inkluderer:

 • frukt
 • grønnsaker
 • Helkorn
 • Bønner og andre belgfrukter

Behandle mengden sunne karbohydrater du spiser under måltider og snacks. Legg til proteiner og fett for å redusere fordøyelsen og unngå topper av blodsukker.

Begrenser rike matvarer av mettet fett og trans, kolesterol og natrium. I stedet å spise sunne fettstoffer, som er viktige for et balansert kosthold. De inkluderer:

 • valnøtter
 • frø
 • avokado
 • oliven
 • Olje d’oliven

Begrenser forbruket av bearbeidet mat. Ofte fordøye og øke blodsukkernivået. Disse matene kan være rike på:

 • natrium
 • sukker
 • mettet
 • Trans
 • kalori

Kjøkken Helsekost og deretter Konservable Foods i Single-Dose Containere i kjøleskapet eller fryseren. Å ha sunne og enkle å ta valg kan hjelpe deg med å unngå å velge mindre sunne alternativer når du har det travelt, eller du er sulten.

I tillegg til å spise sunne matvarer, husk å inkludere regelmessig trening i din daglige rutine. Hvis du er ny i # 8217; trening, kontakt legen din før du starter. Så det begynner sakte og gjort veien opp til flere kraftige rutiner.

Du kan også legge til mer trening gjennom små endringer, inkludert:

 • gjør trappene i stedet for # 8217; heis
 • gå rundt og er isolert eller kontoret ditt under pauser
 • Parkering videre fra butikkopptakene under shopping

Over tid kan disse små endringene legge opp til store seire for helsen din.

Outlook

Overvåking av blodsukkernivå er et viktig skritt i diabetesbehandling. Å vite tallene dine vil også bidra til å informere legen din om endringer du måtte gjøre til din behandlingsplan.

Følg et sunt og balansert kosthold, trening og ta medisiner som foreskrevet, bør hjelpe deg med å holde det normale nivået av glukose. Snakk med legen din dersom du trenger hjelp til å behandle et diett eller fysisk treningsprogram, eller hvis du ikke har klare ideer om hvordan du tar medisiner.