Forståelse av Discalculation: Symptomer, Diagnose og Behandling

Del på Pinterest

Discalculia er en diagnose som brukes til å beskrive læringsproblemer knyttet til mattebegreper.

Noen ganger er det kalt & # 8220; dysleksi av tallene & # 8221;, som er litt & # 8216; misvisende. Dysleksia refererer til vanskeligheten med å lese og skrive, mens Discalculia er spesielt relatert til matematikk.

I det minste en studie Anslå at fra 3 til 7% av voksne og barn lider av discalculia, basert på data samlet av tyske skolealder.

Discalculia går utover vanskeligheter med å forstå matematikk. Det er viktigere enn å gjøre feil når du legger til tall eller inverter figurer når du skriver noe.

Hvis du har diskriminering, er det vanskelig å forstå de største konseptene som styrer reglene for matematikk, som om en mengde er større enn en’andre eller hvordan det fungerer l’algebra.

Denne artikkelen vil håndtere discalculia diagnose prosessen, så vel som symptomene, årsakene og behandlingen.

Slik identifiserer du Discalculia

Discalculia Symptomer kan virke annerledes avhengig av utviklingsalder og scene. De vanlige symptomene på discalculia inkluderer:

 • Vanskeligheter med å forstå eller huske matematiske begreper som multiplikasjon, divisjon, fraksjoner, transport og lån
 • Vanskelighetsgrad å forene verbale eller skriftlige signaler (for eksempel ordet & # 8220; to & # 8221;) og deres matematiske symboler og signifikanter (nummer 2)
 • Vanskelighetsgrad å forklare matematiske prosesser eller å vise arbeid når du blir bedt om å fullføre en matematikkaktivitet på 8217
 • Vanskeligheter med å beskrive sekvensen av hendelser eller huske passasjerene til en matematisk prosess

Hva forårsaker discalculia?

Vi trenger videre forskning for å forstå hva discalculia forårsaker, men det er noen rådende teorier om hvorfor det oppstår.

Noen forskere Jeg tror at Discalculia er resultatet av mangel på tidlig konkret utdanning i matematikk.

Barn som blir lært at matematikkbegreaktene bare er en rekke konseptuelle regler som skal følges, i stedet for å bli instruert i praktisk begrunnelse som ligger til grunn for disse reglene, kan de ikke utvikle de nevrale veiene de trenger for å forstå mer komplisert matematikk.

Under denne logiske belastningen, et barn som aldri har blitt lært å telle ved hjelp av en ballong, eller som aldri har vist multiplikasjon ved hjelp av elementer som øker i konkrete mengder, kan være mer sannsynlig å utvikle discalculia.

Discalculia kan manifestere seg eller kan oppstå sammen med andre vekstforsinkelser og nevrologiske forhold.

Barn og voksne kan være mer sannsynlig å motta en diagnose av Discalculia hvis de har:

 • dysleksi
 • Oppmerksomhetsunderskudd og hyperaktivitet
 • Depresjon
 • angst

Discalculation kan også ha en genetisk komponent. L’Matematisk holdning har en tendens til å fungere i familier, samt læringsproblemer. Det er vanskelig å fortelle hvor mye arvelig evne og hvor mye resultatet av familiekulturen din.

For eksempel, hvis du vokste opp med en mor som regelmessig sa å være & # 8220; ubrukelig & # 8221; I matematikk og derfor kunne han ikke hjelpe deg med å lære matematikk, det er sannsynlig at du har problemer med matematikk. Mer forskning er nødvendig for å forstå hvordan genetiske faktorer spiller i læringsproblemer.

Hvordan Discalculation er diagnostisert?

Discalculia diagnostiseres i flere trinn.

Først vil legen ta informasjon om medisinsk og familiehistorie. Disse spørsmålene er ment å utelukke andre mulige diagnoser og sørge for at det ikke er en presserende fysisk tilstand som må adresseres.

For neste trinn kan voksne rettes til en psykolog, og barn kan rettes til et team av spesialister fra & # 8217, læring, inkludert en psykolog og en spesialundervisning. Vil håndtere ytterligere tester for å forstå om en diagnose av discalculia gir mening.

Hvordan Discalculia blir behandlet?

Discalculia kan administreres med behandlingsstrategier. Hvis ikke behandlet, kan diskriminering hos voksne forårsake vanskeligheter med arbeid og vanskeligheter i finansforvaltning. Heldigvis er det strategier tilgjengelig for barn og voksne.

For barn

En spesialist Dell’Spesialundervisning kan foreslå behandlingsalternativer som skal brukes på skolen og hjemme for barnet. Disse kan inkludere:

 • Gjentatt praksis av grunnleggende matematiske begreper, for eksempel telling og # 8217; tillegg
 • Segment fagmaterialet i mindre enheter for å gjøre det lettere å fordøye informasjon
 • Bruk av små grupper av andre barn til matematikkundervisning
 • Gjentatt gjennomgang av de grunnleggende konseptene av matematikk i praktiske og konkrete demonstrasjoner

TIL 2012 Review av litteraturen om behandling av discalculia har notert at de vellykkede prosenter av de anbefalte strategiene for behandling av discalculia ikke er godt dokumentert. Den beste behandlingsplanen vil ta hensyn til talenter, behov og interesser til barnet ditt.

For voksne

Discalculation behandling for voksne kan være mer utfordrende hvis du ikke finner deg selv i et akademisk miljø med spesielle utdanningsressurser tilgjengelig.

Din helsepersonell kan også kunne hjelpe deg med øvelser og pedagogisk materiale for å hjelpe deg med å styrke de nevrale stiene som brukes til matematikk. Privat trening eller veiledning kan hjelpe til med å håndtere voksen diskriminering, samt voksen dysleksi.

Hva er perspektiver for folk med discalculia?

Discalculia er herdbar og tidlig diagnose kan gjøre en stor forskjell på hvordan personen som lider opp, opplever læring av matematikk. Det kan være vanskeligere for folk med discalculia læringskonsepter av matematikk, men det er ikke umulig i det hele tatt.

Dataene som viser langsiktige prospekter for personer med discalculia er begrenset. Støttegrupper og lærere sier at noen mennesker med denne tilstanden fortsetter å utmerke seg i matematikk og forfølge matte karriere.

L & # 8217;

Discalculia refererer til en læringshemming som gjør L & # 8217 vanskelig; lære av matematikk konsepter. Folk som lider av Discalculucia, må kanskje vedta en annen tilnærming til å lære konseptene av matematikk, gå langsommere eller vurdere oftere når de møter nytt materiale.

Discalculia er ikke noe som folk vokser opp, men det er herdbart. Hvis du tror at du eller barnet ditt har discalculia, snakk med legen din om dine bekymringer.