Forståelse av Atrie Tachycardia Paroxysics (Pat)

COS’er det paroksysmale atriale takykardiet?

Paroksisk atriell Takykardi er en type arytmi eller uregelmessig hjerterytme. Paroksysmen betyr at episoden av arytmi begynner og slutter plutselig. Atriell betyr at arytmen begynner i hjertetes øvre rom (Atri). Takykardi betyr at hjertet slår anormalt raskt. Personlig atriell Takykardi (Pat) er også kjent som Paroxysmal Techicardia (PSVT).

Andre typer takykardi som starter på atri inkluderer:

 • atrieflimmer
 • Atriell flutter
 • Wolff-Parkinson-White syndrom

Pat kan øke hjertefrekvensen på en voksen fra 60 til 100 slag per minutt (bpm) til 130 og 230 bpm. Nyfødte og barn har normalt en høyere hjertefrekvens enn voksne, mellom 100 og 130 bpm. Når et nyfødt eller et barn har Pat, vil hans hjertefrekvens være større enn 220 bpm. Patsen er den vanligste formen for takykardi hos nyfødte og barn.

I de fleste tilfeller er denne tilstanden ikke farlig for livet, men kan være ubehagelig. I sjeldne tilfeller kan noen mennesker med Wolff-Parkinson-White Syndrome utvikle en rask hjertefrekvens som er farlig for livet.

Hva er årsakene til Pat?

Patsen oppstår når de elektriske signalene som starter i midten av hjertet, aktiveres uregelmessig. Dette påvirker de elektriske signalene som overføres av senoastrial node, som er den naturlige pacemakeren i hjertet ditt. Din hjertefrekvens vil øke. Dette forhindrer at hjertet ditt har nok tid til å fylle ut blod før du pumper blod til resten av kroppen. Som et resultat, kan kroppen din ikke motta nok blod eller oksygen.

Hvem er i fare for pat?

Kvinner driver større risiko for klappet enn menn. Din følelsesmessige helse kan også påvirke risikoen for pat.

Hvis du er fysisk utmattet eller du er engstelig, har du høy risiko for tilstanden. Din risiko for Pat øker også hvis du drikker overdreven mengder koffein eller drikker alkohol hver dag.

Å ha andre hjerteproblemer som en historie med hjerteinfarkt eller mitralventilsykdom, kan øke risikoen. Barn med medfødt hjertesykdom er i høy risiko for Pat.

Hva er symptomene på pat?

Noen mennesker viser ikke patsymptomer, mens andre kan legge merke til:

 • svimmelhet
 • svimmelhet
 • Palpitasjoner eller økning i hjertefrekvens
 • Angina eller brystsmerter
 • trøbbel

I sjeldne tilfeller kan Pat forårsake:

 • hjertestans
 • bevisstløshet

Hvordan Patsen er diagnostisert?

Legen kan anbefale et elektrokardiogram (EKG) for å diagnostisere PAT. En EKG måler L’elektrisk aktivitet i ditt hjerte. Legen din vil be deg om å ligge ned og da vil det påføre noen elektroder til bryst, armer og ben. Du må være stille og holde pusten i noen sekunder. Det er viktig å bo og slappe av. Selv en liten bevegelse kan påvirke resultatene.

Elektrodene på bryst, armer og ben holder seg til ledninger som sender hjerteets elektriske aktivitet til en maskin som skriver ut dem som en serie bølgete linjer. Legen vil undersøke disse dataene for å avgjøre om hjertefrekvensen er høyere enn normalt eller har en uregelmessig rytme.

Du kan også gjennomgå denne testen mens du gjør lette øvelser for å måle endringer i ditt hjerte under stress. Legen kan også ønske å teste blodtrykket.

Det kan være vanskelig å fange din episode av Pat, slik at legen din kanskje også vil få deg til å ha en Holter-skjerm. Legen vil påta seg to eller tre elektroder til brystet, som EKG L & # 8217. Du vil bære enheten i 24-48 timer (eller mer) mens du utfører dine normale daglige aktiviteter, så du kommer tilbake til legen din. Enheten vil registrere eventuell akselerert hjerterytme som oppstår mens du bruker den.

For å lære mer: Electrocardiogram »

Hva er Pat-behandlinger?

De fleste med Pat trenger ingen omsorg for deres tilstand. Legen kan anbefale behandlinger eller narkotika hvis episodene dine ofte forekommer eller varer i en betydelig periode.

Vagal manøvrer senker hjertefrekvensen ved å stimulere den vage nerve. Legen kan foreslå å bruke en av følgende vagal manøvrer under en PAT-episode:

 • Carotid brystmassasje eller trene et lite trykk på nakken hvor du avgrener
 • Påfør et lite trykk på de lukkede øyelokkene
 • Valsalva manøvrer, eller presser neseborene sammen exhaling gjennom nesen
 • Refleksjon av’nedsenking eller nedsenking av ansiktet eller kroppen i kaldt vann

Medisinering

Hvis du ofte forekommer PAT-episoder og manøvrene som er beskrevet ovenfor, ikke gjenoppretter normal hjertefrekvens, kan legen foreskrive medisiner. Disse stoffene kan inkludere flocainide (tambocor) eller propafenon (rytmol). De er tilgjengelige i noen skjemaer. Legen din kan gjøre deg til en «8217; injeksjon på kontoret eller en pille du kan ta under en Pat-episode.

Rettsmidler for livsstil

Legen kan gi deg råd til å redusere koffein og alkohol og avbryte eller redusere tobakkens bruk. De vil også sørge for at du hviler mye.

Ablation av kateteret

I sjeldne og ekstreme tilfeller kan legen foreslå transcateterablasjonen. Dette er en ikke-kirurgisk prosedyre som fjerner stoffet i det # 8217; hjerteområdet som forårsaker hjertefrekvensøkningen.

Under prosedyren vil legen plassere et kateter mot utløseren. De vil sende radiofrekvensenergi gjennom kateteret for å produsere nok varme for å ødelegge det presise utløseren.

Hvilke komplikasjoner er knyttet til Pat?

Komplikasjonene av klappen varierer med frekvensen og varigheten av hjerteslag unormalt raskt. Komplikasjoner varierer også avhengig av om du har en hjertetilstand nedenfor.

Noen mennesker med Pat kan være i fare for blodpropper som kan forårsake hjerteinfarkt eller slag. I disse tilfellene foreskriver legene vanligvis medisiner som Dabigatran (Pradaxa) eller Warfarin (Coumadin). Disse stoffene fluidiserer blod og reduserer risikoen for blodpropper. I sjeldne tilfeller kan komplikasjoner inkludere kongestiv og kardiomyopathy hjertesvikt.

Hvordan kan jeg forhindre pat?

Den beste måten å forhindre pat på er å unngå røyking og begrense alkohol og drikke forbruk som inneholder koffein. Det er også tilrådelig å gjøre regelmessig trening og hvile mye. Holde et sunt kosthold og livsstil og holde vekten i et sunt utvalg kan til og med redusere risikoen for patis betydelig.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Pat er ikke en farlig tilstand for livet. Plutselige akselerert hjerterytmeperioder er mer irriterende enn farlig. Utsiktene for noen som har PAT, er generelt positive.