Forståelse av allergier mot sesam: Symptomer, behandling og andre

Sesamallergi

Sesamallergi kan ikke motta samme annonsering av peanøttallergier, men reaksjonene kan være like alvorlige. Allergiske reaksjoner på sesamfrø eller alle «8217; sesamolje kan forårsake anafylaksi.

En anafylaktisk reaksjon oppstår når kroppens immunsystem frigjør høye nivåer av noen kraftige kjemikalier. Disse kjemikaliene kan indusere anafylaktisk sjokk. Når du er under sjokk, blir blodtrykket senket og luftveiene krymper, noe som gjør pusten vanskelig.

A’Tidlig og akutt medisinsk hjelp er viktig hvis du eller noen du kjenner, har en allergisk reaksjon på sesam. Hvis du lærer i tide, kan de fleste matallergi behandles uten varige konsekvenser.

Antallet personer med sesamallergi har økt de siste årene. Hvis du har en sesamfølsomhet, er du ikke alene.

Øk allergi mot sesam

L’økning i sesamallergi de siste årene kan skyldes delvis til det økende antall produkter som inneholder sesamfrø og sesamolje. L’Sesame Oil regnes som en sunn kjøkkenolje og brukes i ulike matpreparater, inkludert noen vegetariske retter, salatkondisjoner og mange Midtøsten og asiatiske retter. Populariteten til internasjonal mat kan også mate L’økning i sesamallergi.

L’sesamolje brukes også i mange farmasøytiske produkter, samt i kosmetikk og hudkrem. Irony of Fate, L’sesamolje brukes i disse produktene fordi Sesame produserer lite eller ingen respons fra immunsystemet i de fleste.

Hvis du har en reaksjon

Selv om du er oppmerksom, kan du fremdeles komme i kontakt med Sesame. Her er noen vanlige symptomer for å være oppmerksom hvis du lider av Sesam Allergy:

  • respiratoriske vanskeligheter
  • hoste
  • Lav frekvens av håndleddet
  • kvalme
  • Han retched
  • ganske
  • magesmerter
  • Varme blinker i ansiktet
  • urticaria

Diagnostisere A’Sesamallergi

Hvis du har en reaksjon og mistenker A’matallergi, vær oppmerksom på hva du har konsumert like før reaksjonen. Dette vil hjelpe nøddoktor og L’allergist for å begrense de mulige årsakene til reaksjon og å finne passende behandling.

En matutfordring er ofte nødvendig for å identifisere årsaken til reaksjonen. Under en matutfordring er en person næret med en liten mengde mistanke mat, etterfulgt av økende mengder, til det er mulig å lage en diagnose basert på reaksjonen.

Behandle allergier mot sesam

En injisert dose av adrenalin (adrenalin) kan være nødvendig for en alvorlig reaksjon. L’adrenalin kan vanligvis reversere løpet av en anafylaktisk respons. Det kan være nødvendig å bære en selvbryter som inneholder adrenalin, som en epypen, hvis du lider av sesamallergi. Dette vil tillate deg å injisere adrenalin i armen eller i benet i løpet av få minutter fra # 8217; start av en reaksjon og til slutt kunne redde livet ditt.

Unngå sesam

Noen matvarer som brødbaserte produkter som inneholder sesam, sesamolje og Tahin, spesifikt liste sesam som en ingrediens. Unngå kontakt med disse objektene er en enkel måte å forhindre en allergisk reaksjon på.

Sesam er imidlertid et vanlig skjult allergen. Det er ikke alltid rapportert på matetikettene til produktene som inneholder det. Unngå matvarer som har uklare etiketter eller som ikke angir ingrediensene.

I enkelte deler av verden krever lovene på # 8217; merkingen krever sesamidentifikasjon som en ingrediens i et hvilket som helst produkt. L’European Union, Canada og Israel er blant de regionene hvor Sesame regnes som et viktig matallergen og må være spesifikt inkludert i etikettene.

I USA er Sesame ikke en av de første åtte allergenene som er inkludert i 2004 lov på’merking av matallergener og forbrukerbeskyttelse. I de senere årene har C’det var et løft slik at USAs mat og narkotikamadministrasjon reiste problemet og økte Sesam-profilen. Dette kan øke SESAME-produktmerking og bidra til å utdanne andre om risikoen for allergier mot sesam.

I mellomtiden er det viktig å gjøre din forskning og konsumere bare matvarer du vet hvordan du skal være sikker.

Vær oppmerksom på de ekstra risikoene

Hvis du har en Sesam-allergi, kan du også ha allergier mot andre frø og valnøtter. Allergier mot hasselnøtter og rugbønner kan følge en sesamallergi. Du kan også være følsom for nøtter som valnøtter, mandler, pistasjenøtter og Brasil Nøtter.

Å være allergisk mot sesam kan være en plage på grunn av maten du trenger for å unngå. Men det er mange andre oljer og sunne produkter som ikke inneholder sesam eller tilhørende allergener. Du må kanskje oppdage deg når du leser etiketter eller bestillinger i restauranter, men du kan nyte et bredt utvalg av matvarer uten å måtte sette fot på Sesam Street.

Lev med en’sesamallergi

Hvis du har en’Sesame Allergi, kan du redusere sjansene for å ha en allergisk reaksjon som unngår produkter som inneholder sesamfrø eller sesamolje. Imidlertid er sesamfrø og # 8217; Sesamfrøolje er mye brukt, så unngå dem helt krever oppmerksomhet fra din side.