Forstå Schizofreni |

COS’er schizofreni?

Schizofreni er en slags sjeldne, men kompleks psykisk lidelse som kan ha grener som forandrer livet. Selv om mindre Dell’1% av mennesker rundt om i verden går risikoen for å utvikle schizofreni, de som lager, kan lide av skuffelser, hallusinasjoner og å ha store vanskeligheter i sosiale eller faglige situasjoner.

Å vite symptomene og risikofaktorene i schizofreni, inkludert det øyeblikket når symptomene begynner å manifestere, kan hjelpe deg med å identifisere faresignaler. Klikk & # 8220; neste & # 8221; For å begynne å lære mer om denne kompliserte psykiske lidelsen.

Skizofreni symptomer

Symptomene på schizofreni er klassifisert på to måter:

Positiv: gjenspeiler et overskudd eller forvrengning av normale funksjoner, for eksempel vrangforestillinger, hallusinasjoner, uorganisert språk og ekstremt uorganisert eller negativ katatonisk oppførsel: reflekterer en redusert drift, inkludert L’begrenset følelsesmessig uttrykk, begrenset produktivitet av tanke og ord, som samt mangel på å starte en målrettet oppførsel en myte på schizofreni at det innebærer separate personligheter. Mens begrepet skizofreni betyr & # 8220, refererer til følelser og tankeprosesser, ikke til personligheter.

Paranoid schizofreni

Paranoid schizofreni innebærer eller vrangforestillinger & # 8211; Feil tro som involverer A’feil tolkning av erfaringer eller oppfatninger og # 8211; eller høre hallusinasjoner & # 8211; & # 8220; Voices & # 8221; forskjellig fra tankene til en person. De skuffelsene er ofte gode, etter et enkelt tema: forfølgelse, sjalusi, religion, etc. De kan også vise følgende:

 • angst
 • sinne
 • Frittliggende eller kontroversiell oppførsel
 • De med forfølgelsesforestillinger kan også være voldelige eller selvmord, men de har maksimal evne til å bli funksjonelt stabil over tid.

Uorganisert schizofreni

Den uorganiserte schizofreni, tidligere kalt Ebefen, inkluderer ulike typer disorganisering i språk og oppførsel. Dette betyr at en person kan snakke i omløp eller ut av seg selv eller gi urelaterte svar på det som blir spurt. Denne oppførselen kompromitterer personens evne til å utføre daglige aktiviteter hvordan å tilberede måltider, ta en dusj eller kle seg.

En person med uorganisert schizofreni vil ofte ha et flatt uttrykk eller vil oppføre seg uheldig i sosiale situasjoner. Personen kan vise merkelig oppførsel, hvordan å grimme eller oppføre seg på en tåpelig måte og ler på upassende øyeblikk.

Katatonisk skizofreni

Catatonic Schizofreni kan manifestere seg som ekstrem immobilitet og mangel på reaktivitet, mens noen ganger manifesterer seg som en lignende oppførsel til en imitator. Symptomene er relatert til psykomotorisk lidelser, for eksempel immobilitet, mutisme eller vedvarende avvisning av ordrer og instruksjoner uten grunn (negativisme). Personen, noen ganger, kan virke i en tilstand av nummenhet.

Catatonic Schizofrene kan ofte gjenta noe som noen har nettopp sagt (Ecolalia) eller gjenta andres handlinger (ecoprassia).

Resterende og utifferentiert schizofreni

Resterende schizofreni refererer til tiden brukt etter at en person hadde minst en schizofren episode, men ikke lenger viser noen viktige positive symptomer. Men personen viser noen negative symptomer som å snakke lite, har et litt uorganisert språk eller har uforklarlige overbevisninger.

Indifferentiated Schizofreni er en klassifisering som brukes når en person har symptomer på ulike typer schizofreni.

Schizofreni hos barn og voksne

Barndommen debut Schizofreni vises vanligvis etter 5 år og følger en normal utvikling, spesifikk for alder. Barnslig schizofreni er sjeldent og kan være vanskelig å skille det fra andre spedbarnsutviklingsforstyrrelser, som autisme.

Hos voksne, begynner symptomene på schizofreni generelt å manifestere seg før 45 år. Menn viser ofte symptomer i # 8217; ungdomsårene eller 20 år, mens kvinner begynner å demonstrere symptomer mellom 20 og 30 år. Ulykkesatser er like fordelt mellom menn og kvinner.

Årsaker til schizofreni og risikofaktorer

Mens forskning fortsatt må avgjøre hva skizofreni forårsaker noen studier har angitt noen mulige forklaringer og utløsende faktorer:

 • Genetiske faktorer
 • Infeksjon under utvikling i # 8217; livmor
 • alvorlige infeksjoner i tidlig barndom
 • Psykologiske og sosiale faktorer

Test og diagnose av schizofreni

Ingen medisinske tester kan bekrefte skizofreni, men en datastyrt tomografi (TC) brukes ofte til å ekskludere andre hjerneforstyrrelser. Psykiatere eller psykologer gjør vanligvis den endelige diagnosen av schizofreni basert på informasjonen fra pasienten, familie eller venner. Dette inkluderer:

 • Tid symptomene var tilstede (mer enn seks måneder)
 • Endringer i en persons funksjonsnivå
 • Utviklingsbakgrunn
 • medisinsk historie
 • Sykdomshistorien til sykdommen
 • Svar på narkotika

Schizofreni behandling

En av de viktigste hindringene i å behandle en person som lider av schizofreni, er hans vilje til å overholde.

For å forhindre et tilbakefall, krever skizofreni behandling gjennom livet selv etter at symptomene har gått ned. I perioder hvor symptomene er alvorlige, kan det være nødvendig å sykehusopptak for å holde en person trygg og gi tilstrekkelig omsorg.

Mens en psykolog eller en psykiater gjør en offisiell diagnose, kan den samordnede bistanden innebære sosialarbeidere, hjemledere og psykiatriske sykepleiere som en del av kurset i gang.

Medisiner for schizofreni

De vanligste reseptbelagte legemidlene for schizofreni er antipsykotika på grunn av deres effekt på nevrotransmittere med lave bivirkninger. Noen vanlige foreskrevne antipsykotika inkluderer:

 • Aripiprazol (Abilify) & # 8211; Godkjent for tenåringer
 • Clozapin (Clozaril)
 • Olanzapine (ZYPREXA)
 • Paliperidon (invega)
 • Quetiapina (Seroquel)
 • Risperidon (Risperdal) & # 8211; Godkjent for tenåringer
 • Ziprasidon (Geodon)

Leve med schizofreni

Fremgang i narkotika og andre terapier hjelper schizofrene hver dag, men det er ingen kur. Mange schizofrene kan også dra nytte av rehabilitering eller assistert liv, noe som bidrar til å hindre andre problemer som misbruk av stoffer, L’autolesionism, fysisk sykdom eller konsekvenser av symptomer.

Å holde opp med schizofreni-behandlinger er den beste måten å forhindre repetisjon av symptomer, men få hjelp & # 8211; For deg eller for en person kjære & # 8211; Er det viktigste. Fortsett å vite Schizofreni kan hjelpe deg med å nå målene for behandling av å leve et funksjonelt og lykkelig liv.