Forstå progresjonen av ankyloserende spondylitt

Forstå progresjonen av ankyloserende spondylitt

Ryggsmerter er en vanlig medisinsk forstyrrelse, men for mange mennesker anser det som en naturlig del av’aldring eller bare et irriterende problem. Kronisk ryggsmerter er ikke normal, og det er ikke en tilstand som skal stå ubehandlet. Det kan være et symptom på ankyloserende spondylitt.

Denne tilstanden er en type aksial spondyloarthritis. Opptil 8217; 1% av amerikanerne, eller om 2.7 millioner voksne, Det kan påvirkes av denne familien av sykdommer. Les videre for å lære om ankyloserende spondylitt og hvilke effekter som kunne ha på kroppen din.

COS’er ankyloserende spondylitt?

Ankyloserende spondylitt er en progressiv inflammatorisk sykdom og en form for leddgikt. Sykdommen forårsaker hevelse til ryggraden og nærbilde leddene, spesielt hvor sener og ledbånd kobles til beinet. Over tid, l’kronisk betennelse kan forårsake fusjon av vertebrae vertebrae. Som et resultat blir ryggraden mindre fleksibel.

Mange mennesker med sykdommen brettes fremover på grunn av svekkelsen av noen ryggmuskler. I avanserte tilfeller av sykdommen kan betennelsen være så alvorlig at en person ikke kan heve hodet for å se foran ham.

Som er påvirket av ankyloserende spondylitt?

De vanligste risikofaktorene inkluderer:

 • Ditt kjønn: Menn er mer sannsynlig å utvikle sykdom i forhold til kvinner.
 • Generen din: Forskere har identifisert et felles gen hos personer med ankyloserende spondylitt. HLA-B27-genet ligger i ca 8217; 8% av amerikanerne. Imidlertid utvikler bare ca 2% av menneskene som er født med genet faktisk sykdommen.
 • Din alder: Ankyloserende spondylitt viser vanligvis de første tegnene og symptomene i den unge voksenalderen.

Innledende stadier

De første symptomene på ankyloserende spondylitt er lett å ignorere. Det er derfor de fleste ikke søker omsorg før sykdommen har utviklet seg.

De første symptomene inkluderer:

 • ryggsmerter
 • stivhet, spesielt om morgenen
 • Økte symptomer etter sovet eller ha vært inaktivt i lang tid

Den ankyloserende spondylitt påvirker ofte disse leddene:

 • L’artikulasjon mellom ryggraden og bekkenet, kjent som en sacroiliac-ledd
 • Ryggvirvlene, spesielt i nedre rygg
 • HIP-leddene
 • Skulderledd
 • Ribs
 • Brystbenet

Når ankyloserende spondylitt ikke behandles

Hvis ikke behandlet, kan kronisk betennelse til slutt forårsake fusjon av vertebral vertebrae. Du kan ha en redusert bevegelsesfrihet når du bøyer, svinger eller runder. Du kan også ha større og hyppigere ryggsmerter.

L’Betennelse i ryggraden og ryggvirvler kan spre seg til andre ledd, inkludert hofter, skuldre og ribber. L’Betennelse kan slå sener og ledbånd som forbinder beinene. I noen tilfeller kan betennelsen spre seg til organer, som tarmen eller til og med lungene.

Farene ved ikke å bli behandlet

La den ubehandlede ankyloserende spondylitt føre til en eller flere av disse forholdene:

 • Uveite: L’Betennelse som sprer seg til øynene Kan forårsake smerte, lysfølsomhet og sløret syn.
 • Vanskelighetsgrad å puste: De stive leddene på ribbenene og brystbenet kan hindre deg i å puste dypt eller fullt ut oppblåsne lungene.
 • Frakturer: Skadede og svekkede bein kan enkelt bryte. Frakturer i ryggraden kan skade ryggmargen og nerver som omgir den.
 • Hjertighetsskade: Betennelsen som sprer seg til hjertet, kan føre til en’aorta betennelse. En skadet aorta ventil kan kompromittere hjertets evne til å fungere skikkelig.

Ankylosing og osteoporose spondylitt

De svekkede beinene er vanlige hos personer med ankyloserende spondylitt. Disse svake og skjøre beinene gir plass til osteoporose, en tilstand som øker risikoen for ryggfrakturer. Opp til halvparten av alle pasienter med ankyloserende spondylitt kan også ha osteoporose.

Arbeid med legen din

Den ankyloserende spondylitt bryr seg ikke. Før du og legen din oppdager det og diagnostiseres, bedre. Behandling kan bidra til å forhindre forverring av symptomene og lindre hva du opplever. Det kan også redusere sykdomsprogresjonen og forsinke starten på ytterligere problemer.

Det er viktig at du jobber tett med legen din for å finne en behandlingsplan som best omhandler ubehag og problemer du finner. Selv om du ikke kan bry deg, kan du finne hjelp. Behandling kan hjelpe deg med å gjennomføre et normalt og produktivt liv, til tross for diagnosen din.