Forstå Ophidiophobia: En frykt for slanger

Del på Pinterest

Lovato Hero D’Indian Action Jones er kjent for rushed uten frykt i gamle ruiner for å redde brudepiker og uvurderlige artefakter, bare for å få heebie-jeebies fra en eksplosiv felle med slanger. & # 8220; slanger!& # 8221; rope. & # 8220; fordi de alltid er slanger?& # 8221;

Hvis du er en person som lider av oridiobia, frykten for slanger, så vet du nøyaktig hvordan våre eventyrer føles.

Fordi slanger ofte er avbildet som truende eller farlige, anses frykten for slanger som et faktum: de som ikke ville være redd for noe som kan drepe deg med en bit?

TIL 2013 studie Han fant også at hjernen vår er evolusjonært betinget for å være redd for former som ligner på slanger. Dette gir mening, siden de alltid har vært en trussel mot den menneskelige arten.

Imidlertid, til i dag, hvis du finner ut at du ikke klarer å jobbe i livet ditt, eller at du mister all kontroll på den enkle omtale av en slange, må du kanskje gjøre med noe mer enn helse enn en vilt rovdyr fortjener.

Fortsett å lese Finn ut mer om’Ofidiophobia og hvordan du kan behandle denne fobien spesifikk for deg selv.

Hva er symptomene på & # 8217;?

Hvis du har en dyp frykt for slanger, kan du føle en eller flere symptomer når du nærmer deg dem, du tenker eller samhandler med media som inneholder slanger.

For eksempel, hvis kollegaen din diskuterer deres Python Company Ball i avslapningsrommet, kan du ha en eller flere av følgende reaksjoner:

  • Svimmelhet eller svimmelhet
  • kvalme
  • svette, spesielt på enden som håndflatene
  • Økt hjertefrekvens
  • Vanskelighetsgrad å puste eller kortpustethet
  • Skjelvende og skjelvende

Disse symptomene kan forverres når du fysisk nærmer deg en slange eller som tidspunktet for A’interaksjon foreslått med slangen tilnærminger.

Hva er årsakene til’Ofidiophobia?

Akkurat som andre spesifikasjonsfobier, kan frykten for slanger få fra en rekke årsaker. Det kan faktisk ha flere faktorer, hver overlappet alle «8217; andre, ta en latent frykt (ikke utviklet) og forvandle den til noe som induserer angst. Noen årsaker til ofidiophobia inkluderer:

  • A’Negativ erfaring. A’traumatisk opplevelse med en slange, spesielt i ung alder, kan forlate deg med en langsiktig fobi av skapningene. Dette kan inkludere L’bli bitt eller være i et skummelt miljø der serpenter var tilstede i forgrunnen og der du følte fanget eller hjelpeløs.
  • Jeg lærte atferd. Hvis du har vokst, ser en forelder eller en slektning som viste terror mot slanger, kan du ha lært at de var noe å være redd. Dette gjelder for mange spesifikasjoner fobier, inkludert L & # 8217;.
  • Media representasjon. Vi lærer ofte å frykte noe fordi det populære media eller samfunn forteller oss at det er skummelt. Klovn, flaggermus, mus og til og med slanger ender ofte i denne posisjonen. Hvis du har sett for mange skummelt filmer eller skremmende bilder med slanger i lang tid, kan du lære å ha frykt.
  • Lær om negative erfaringer. Å føle noen som beskriver en skummelt opplevelse med en slange kan utløses. Frykt kommer ofte fra # 8217; forventning om at noe forårsaker smerte eller ubehag i stedet for minne om å ha levd det.

Hvordan diagnostisert L & # 8217;?

Spesifikke fobier kan noen ganger være delikat for å diagnostisere, siden ikke alle av dem er oppført i den diagnostiske og statistiske håndboken for psykiske lidelser (DSM-5). Dette er et referanseverktøy som psykiske helsepersonell bruker til å diagnostisere ulike problemer eller psykiske lidelser.

I dette tilfellet kan din frykt for slanger bli diagnostisert som en bestemt fobi, som betyr en «intens frykt eller angst som svar på en bestemt utløser, som et dyr, et miljø eller en situasjon.

Det første trinnet for å lære diagnosen din er å diskutere symptomene dine og din frykt med din terapeut. Du vil snakke om ulike minner eller erfaringer du har av fobi for å hjelpe dem med å få et klart bilde av historien din.

Så sammen, kan du snakke om forskjellige mulige diagnoser for å se hvilken som føles nærmere din personlige opplevelse. Deretter kan du bestemme deg sammen om mulig behandling.

Hva er behandlingen for L’Ofidiophobia?

Det er ingen enkel behandling for en bestemt fobi som L & # 8217;. Og du kan bestemme deg for å utforske noen forskjellige behandlingsstiler i kombinasjon med hverandre. Det handler om å finne den rette kombinasjonen som fungerer for deg. Noen vanlige behandlingsmetoder for L’Ofidiophobia inkluderer:

Terapi dell’eksponering

Denne form for språkbehandling, også kalt systematisk desensibilisering, er det det høres ut: du er utsatt for hvilke temaer i et ikke-truende og trygt miljø.

For L’Ofidiophobia, dette kan bety å se bilder av slanger med din terapeut og diskutere følelsene og fysiske reaksjonene som dukker opp som svar.

I noen tilfeller kan du prøve å bruke et virtuelt virkelighetssystem for å være rundt en slange i en naturlig, men digital plass der du synes å være der, men ingenting kan virkelig skade deg. Du kan jobbe til du holder deg rundt ekte slanger i et trygt og regulert miljø som dyrehagen.

Kognitiv atferdsterapi

Med denne typen språkterapi, arbeid på definisjonen av kortsiktige mål med din terapeut for å endre ordninger eller problemer i dine tanker. Kognitiv atferdsbehandling innebærer generelt den praktiske oppløsningen av problemer som hjelper deg med å endre måten du føler om problemet.

I dette tilfellet kan du snakke om måtene å reformulere slangene slik at de ikke lenger er noe å være redd for. Du kan gå til en konferanse av en herpetolog, noen som studerer slanger, slik at du kan lære mer om dyr.

Dressing

Legemidlene brukes best i kombinasjon med en normal terapi av ordet under behandling av fobi. Det er to typer stoffer som ofte brukes til å hjelpe med spesifikasjonsfobier: beta-blokkere og beroligende midler. Med beta-blokkere, din hjerterytmepumpe litt, så hvis du har panikk eller fryktrespons, kan dette hjelpe deg å føle deg rolig og avslappet i stedet for spiral.

Sedativene er reseptbelagte legemidler som hjelper deg med å slappe av. Imidlertid kan de føre til avhengighet. Som et resultat, forhindrer mange foreskrevne leger dem fra angst eller fobi, i stedet velger å oppmuntre deg til å overvinne fobi med rådgivning.

Bunnlinjen

Frykten for slanger er en vanlig fobi mellom A’bredt utvalg av forskjellige typer mennesker & # 8211; Husk vår arkeologhelt fra # 8217; start? Han var også redd for dem. Men den beste måten å vinne vår frykt er å nevne dem og håndtere dem.

Snakker med en terapeut og ser etter støtte fra pålitelige venner og familiemedlemmer, kan du finne en måte å redusere din angst og leve et liv gratis fra’Ofidiophobia.