Forstå L & # 039; SColiosis Apparatus: Typer, bruker, effektivitet og andre

Del på Pinterest

En borer for skoliose er en medisinsk enhet som brukes i barn og tenåringer med skoliose. Bidrar til å redusere eller helt stoppe forverringen av sidekolonnen sidekurven.

COS’er en verge for skoliose?

Skoliose er en tilstand som forårsaker en unormal kurve i ryggraden.

En borer for skoliose er en enhet som bæres rundt bysten som kan bidra til å forhindre forverring av kurven. Det kan også gjøre deg mindre sannsynlig at du trenger kirurgi i fremtiden etter at beinveksten stoppet.

En verge er den eneste tilgjengelige behandlingen som potensielt kan redusere utviklingen av kurven til et barn eller en ungdom hvis bein fortsatt vokser. Det virker ikke etter at beinveksten stoppet.

Hvordan verge fungerer?

En skoliose verge er designet for å senke eller stoppe spinal curvature progression forårsaket av skoliose.

Den stive stiftet braces utøver press på ryggraden på forskjellige punkter for å hindre at det er kjeks mer enn det allerede har. Dynamiske veiledere reduserer utviklingen av kurven ved å trene kroppen din for å opprettholde en korrigerende stilling.

Begge Tutor Typer kan sakte fremgang nok til å eliminere behovet for kirurgi, men de kan ikke helt eller permanent rette ryggraden.

Hva er de forskjellige typer braces?

En veileder som strekker seg fra thoracic ryggraden (øvre rygg) til sakral ryggraden (gluti) kalles thoracic-lumbal-sakral ortosis (TLSO). Dekke kroppen din fra armhulene til hoftene. Det er den vanligste stilen til verge.

En verge fra cervical ryggraden (nakke) til sakral ryggraden kalles cervical-thoracic-lumbar-sacral ortosis (CTLSO). Den holder ryggraden fra nakken til sidene.

Noen enheter er slitt heltid; Andre er bare slitt under søvn (om natten).

Heltidsbrakplater

 • Milwaukee Tutor. Dette var den opprinnelige foresatte for skoliose. Det er en CTLSO. Den har en metalloverbygning som er veldig stiv og ganske tydelig fordi den er slitt av klær. På grunn av sin størrelse, volum og utseende, er det ikke lenger brukt mye.
 • Boston Tutor. Dette er den vanligste foreskrevne veilederen i dag. Det er en TLSO. Den passer som en jakke, som dekker kroppen din fra armhulene til sidene. Den er laget av hard, men lett plast. Det har ikke en overbygning, så det er ikke veldig tydelig under klær. En prefabrikerte verge av størrelsen din er tilpasset til å tilpasse nøyaktig til kroppen din og kurven til ryggraden. Den lukkes i ryggen, så du må kanskje ha hjelp til å bære den og fjerne den.
 • Wilmington Tutor. Denne typen ligner på Boston Guardian. Den er laget av det samme materialet og kjoler som en jakke, men det lukkes på forsiden. Det er laget for å måle for deg å bruke en krittform av bysten din.

Natt Brindelle

 • Charleston Bending Guardian. Dette er den mest foreskrevne nattvakt. Det er en skreddersydd TLSO å tilpasse seg kroppen din og kurven til ryggraden. Øker sterkt press på ryggraden, bøyer den over baksiden av ryggen. Denne overdrevne korreksjonen er bare mulig mens du lyver.

Hvor effektiv er verge?

Ortodontiske enheter har blitt brukt til å behandle skoliose i over 450 år, men det er fortsatt tvil om deres effektivitet.

Foresatte kan bare senke eller stoppe utviklingen av en spinalkurve. De kan ikke bli kvitt kurven eller rette ryggraden.

Ifølge L’American Association of Neurological Surgeons (AANS), de er effektive rundt 80 prosent av folk som behandles med dem.

Innse at dynamiske foresatte kanskje ikke er like effektive som stive.

Forstå scoliosen

Definisjon

Skoliosen er en tilstand som gjør ryggraden mot venstre eller høyre side av kroppen også.

Symptomer

En unormal krumning i ryggraden kan føre til:

 • Skuldre, liv og uregelmessige hofter i en oppreist stilling
 • Hodet ditt er ikke sentrert på kroppen din
 • Thoracic buret tilts på den ene siden
 • Kroppen din vinner til venstre eller høyre
 • ryggsmerter

Våre initiativer

I henhold til L’Aans, en identifiserbar årsak funnet bare i 20 prosent av mennesker med skoliose. De gjenværende tilfellene er idiopatiske, noe som betyr at årsaken er ukjent.

De vanligste identifiserbare årsakene er:

 • Misdannelse av ryggraden som oppstår før fødselen (medfødt anomali eller medfødt defekt)
 • Neuromuskulære forhold som cerebral parese og muskeldystrofi
 • Ryggmargsskader

Diagnose

Verktøyene som brukes til å diagnostisere skoliose inkluderer:

 • fysisk undersøkelse
 • Adam’S Forward Bend Test, som er en screening test for å se etter asymmetri i bysten mens du bretter deg
 • X-stråler, TC eller MR-bilder av ryggraden

Alvorlighetsgraden av tilstanden bestemmes ved å måle hvor mange grader ut av justering er ryggraden.

Hvilke andre behandlinger er der for skoliose?

Måten som skoliosen styres, avhenger av:

 • Hvordan modne beinene dine er. Det er mer sannsynlig at du anbefaler en verge hvis beinene dine fortsatt vokser.
 • Hvor vertebral kolonnen er buet. Kurvene på toppen av baksiden har en tendens til å forverres oftere enn i andre områder.
 • Hvor alvorlig er kurven. Generelt brukes forsterkning bare på kurver mellom 25 og 40 grader. Kurvene over 40 grader blir vanligvis behandlet med kirurgi.

For betydelig skoliose er vergeen det eneste behandlingsalternativet til beinene har sluttet å vokse. Hvis du har en liten skoliose eller beinene dine er modne, er det andre behandlingsalternativer.

Observasjon

Hvis kurven din er mild, kan legen din bestemme deg for å se og se hva som skjer i tide i stedet for å behandle den. Hvis kurven begynner å forverres, kan behandlingen anbefales.

Måten legen din følger din skoliose, avhenger av din alder.

Vanligvis ser barna sin lege hver 4-6 måneder til de er ungdommer. Med mindre ting forverres, blir voksne med skoliose vanligvis fulgt med en radiograf hvert 5. år.

Kirurgi

L’apparatet kan bare redusere utviklingen av skoliosen. Kirurgi kan potensielt korrigere kurven i tillegg til å hindre forringelsen.

Kirurgiske anbefalinger er basert på:

 • din alder
 • Forrige behandling
 • Alvorlighetsgraden av kurven din

Kirurgi anbefales når:

 • Kurven er 40 grader eller større og går i et barn
 • En foreldet kirurgisk prosedyre som utføres på et barn, må revideres når det blir voksen
 • Kurven er 50 grader eller større, og det er tegn på skade på nerver, som indikerer en spinal stenose

I de fleste tilfeller innebærer kirurgisk innblanding fusjon av ryggsegmenter (vertebre) sammen etter å ha retet ryggraden med faste metallstenger.

Voksne som har en spinal stenose blir utsatt for en prosedyre kalt dekomprimerende laminektomi. Skape mer plass til nervøse røtter for å bevege seg gjennom begrensede ryggvirvler (stenatiske).

Behovet eller ikke å ha på seg en verge etter at intervensjonen avhenger av den kirurgiske teknikken som brukes.

Hva du kan forvente fra forsterkning

Guardianen kan være effektiv for å senke eller stoppe spinalkurven progression når du har skoliose.

Det kan ikke helt eller permanent rette ryggraden. Den kan bare brukes hvis kurven er av moderat størrelse og mens beinene fortsatt vokser.

For maksimal effektivitet må vermen brukes for antall daglige timer som anbefales av legen. Braces er slitt til beinene slutter å vokse

I en tenåring er dette vanligvis 3 eller 4 år gammel. Når skoliosen er diagnostisert i barndommen, må det kanskje ha en verge i lengre tid, vanligvis år.

L & # 8217;

En borer for skoliose kan bidra til å sakte eller stoppe utviklingen av bøyningen av ryggraden. Det er bare effektivt når krumningen er moderat og mens beinene fortsatt vokser.

Følg legenes anbefalinger om når og hvor lenge en verge skal være grunnleggende for å være effektiv.