Forstå fjerde kvartal: hva du kan forvente for deg og ditt barn

Del på Pinterest

Selv om fødsel er slutten på graviditetsturen, anerkjenner mange medisinske fagfolk og erfarne foreldre at den fysiske og følelsesmessige opplevelsen av en ny mor bare er alle «8217;.

På samme måte møter din nyfødte også et ukjent territorium. Den enorme verden som de gikk inn i utilsiktet, har ingenting å gjøre med den varme og innbydende livmoren som ringte et hus de siste månedene.

De første 12 ukene av livet fra # 8217; Andre del av graviditeten vil være en turbin, men du og barnet ditt vil bla sammen i dette uutforskede territoriet. Velkommen til din nye virkelighet: Det fjerde kvartalet.

Hva er fjerde kvartal?

Det fjerde kvartalet er ideen om en overgangsperiode mellom fødselen og 12 uker etter fødselen der barnet ditt tilpasser seg til verden, og du tilpasser deg ditt barn.

Selv om det ofte er mye å feire, kan det også være en fysisk og psykisk anferdelig periode for foreldre og en periode med store evolusjonære endringer for barnet ditt.

Dr. Harvey Karp, Kjent barnelege og forfatter av & # 8220; den lykkeligste babyen på blokken & # 8221;, er kreditert for å gjøre populært konseptet i fjerde kvartal.

Ifølge Karp er selv menneskelige menneskelige barn født & # 8220; for tidlig & # 8221; Og oppfordrer foreldrene til å tenke på sine små som foster utenfor mors livmor for de første 3 månedene av deres liv.

Foreldre opplever også en viktig overgang i løpet av de første 12 ukene. Læringskurven er ekte; Det tar tid å mestre disse evnen til å skrelle og skille skrikene av sult fra de av ubehag.

Videre kan naturlige foreldre slite med postpartum smerte, amming problemer og flytende hormoner.

Legg til en PO & # 8216; av søvnmangel, og det er riktig å si at nye foreldre har mye i deres ordspråklige retter.

Det fjerde kvartalet for barnet ditt

De første 3 månedene av barnets liv kan virke som en forvirring av poop og spytte, men C’er A’overflod av aktiviteter som oppstår på mobilnivå og få et post-sete for alle utviklingsendringer.

Når en nyfødt når 3-måneders målet, har det blitt et lite folk med urt personlighet, nysgjerrige sinn og grunnleggende motoriske ferdigheter. I mellomtiden vil du gjøre mye for å støtte denne utviklingen.

Fordi denne gangen er det viktig

C’Det er en overbevisende grunn til at Karp mener at barn blir født for tidlig: Nervesystemet og hjernen til en nyfødt er ikke helt utviklet ved fødselen. Det tar tid fordi et barn skaper de viktige synapsene som hjelper ham med å mestre.

Heldigvis kan du oppmuntre denne kindelsen til hjerneceller som samhandler med din nyfødte: Hold den i armer, sving og snakk med ham favoriserer barnets hjerneaktivitet.

Dessuten, mens et barn er født med alle fem sansene, trenger noen mer tid til å modne. En nyfødt ser klare og mørke gjenstander i en radius på 8-10 tommer tydeligere. Ved slutten av fjerde kvartal er det imidlertid mange barn mer i stand til å fokusere på mindre gjenstander og legge merke til farger.

Selvfølgelig kaster det fjerde kvartalet også grunnlaget for kontinuerlig fysisk vekst og barnets muskuløse utvikling.

Ved fødselen har en nyfødt en rekke refleksjoner: skremme, ta tak i, suge og rote for mat. Men i løpet av de første 3 månedene av livet blir et barns svar mindre automatiske og mer kontrollerte.

Mens en nyfødt har en tendens til å se ut som en dukke med bobblehodet i de to første ukene, vil tidlig arbeid på magen hjelpe deg med å skaffe seg evnen til å heve hodet, løfte armene dine og strekke de små benene. Hastigheten som de klarer å mestre disse svært viktige bevegelsene, er fascinerende og å skaffe seg muskelstyrke.

Noen ganger i fjerde kvartal kunne et barn også lære å bringe hendene sammen, ta tak i et leketøy og følge et bevegelig objekt. Selv om alle disse er viktige fremskritt i utviklingen, vil du i mellomtiden gjøre mange av de samme tingene for å ta vare på ditt fjerde kvartal.

Masse kraft

Nyfødte spiser ofte. Enten du ammer, klemmer melken eller fôr med kunstig melk, vil du sannsynligvis tilby bryst eller flaske fra 8 til 12 ganger om dagen eller hver 2 eller 3 timer.

En nyfødt vil i utgangspunktet forbruke om en og # 8217; unse for fôring, passerer fra 2 til 3 gram innen 2 ukers alder og 4 til 6 gram innen 3 måneder.

Barn krysser plutselige vekstgynger, så du kan finne at barnet ditt noen ganger krever hyppigere fôr og ekstra gram. Bunche-feedene kan ha en mor som ammer som sykepleiere xnumx timer på xnumx, og stol på ditt instinkt og ser på tegn på sult.

Hvis barnet ditt stadig øker vekt og våte bleier, kan du være sikker på at du får det du trenger.

Veldig avslappende å sove

I gjennomsnitt sover en nyfødt i 14-17 timer i 24-timers buen. Dessverre er dette sovende programmet ganske uregelmessig. Nyfødte har kortere søvn sykluser og hyppigere våken. Videre starter mange barn med forvirrede dager og netter, ytterligere drivstoffer den uttømmende rutinen.

Heldigvis, rundt 6-8 uker, begynner barn å sove mindre i løpet av dagen og mer om kvelden timer. Mens de fleste barn ikke sover hele natten i noen få måneder (mange slutter å måtte mate natt rundt 4-6 måneder), er det oppmuntrende å vite at lengre strekninger kommer når du nærmer deg slutten av fjerde kvartal.

Veldig tolke gråt

Et nyfødt rop som et kommunikasjonsmiddel. Det er deres måte å fortelle deg at de er våte, angst, sliten, ubehagelig eller sulten.

Det kan være skremmende å høre på det uopphørlige kompensasjonen til et barn; Men du er stille, at perioder med agitasjon er helt normal og gråt når vanligvis topp rundt 6 uker, så er det et lys på slutten av fjerde kvartal tunnel.

Hvis et sunt barn gråter i 3 eller flere timer om dagen i 3 uker, kan han lide av kolikk. Mens mange tror at kolikken kan være knyttet til mageproblemer, er de underliggende årsakene faktisk ukjente.

Hold deg i armene og trøst din nyfødte er grunnleggende i disse fiendtlige timene, men det kan ikke helt kalibrere gråt. Kan prøve til det varer, men kolikken er midlertidig og slutter generelt i tandem med fjerde kvartal.

Hva kan du gjøre

Barn synes å ha gjort det, men livet er vanskeligere enn det virker, og den lille kan trenge konstant komfort og omsorg i løpet av disse første ukene.

Den gode nyheten: Du kan ikke ødelegge en nyfødt. Hold dem i lange perioder, vil ikke gjøre dem ansatte, så vær så snill å roe seg rundt innholdet i hjertet ditt og tilfredsheten til barnet ditt. De vil trives med din oppmerksomhet og din kjærlighet.

Det er noen ekstra taktikker du kan prøve:

5 S

All’start nettet og lyse avbrudd av den nye normaliteten til et barn kan skremme. En del av Karpsteorien om fjerde kvartal innebærer at barnet ditt sakte tilpasset forandringen for å forlate verden;. Gjenskap en rolig scene som ligner på svangerskapet og hjelper dem til å føle at de var tilbake i mors livmor: trygg, beskyttet og innbydende.

De 5 s, som laget av KARP, vil hjelpe deg med å finne det som passer best for barnet ditt.

Pakke inn

Gruppering av et barn og begrenser bevegelsesfriheten til armene og bena kan ha en beroligende øyeblikkelig effekt på en krevende nyfødt. Imiterer l’velkommen de har opplevd i mors livmor og reduserer refleksjonen av skrekken.

Selv bandene kan fungere godt for å hjelpe barnet ditt søvn. Husk at bandasjen som fjerde kvartal er midlertidig og bør avbrytes når barnet begynner å forsøke å rulle.

Side eller mage

Mens et barn alltid skal plasseres på ryggen til å sove, kan du berolige et nyfødt som tar ham på sin side eller setter den over skulderen og forsiktig trener et press på magen hans.

Hold kjeft

Den evigvarige lyden av blod som strømmer inn i kroppen din, har hjulpet barnet ditt til å henge i en tilstand av avslapning mens den var i utero. Hvite støymaskiner kan hjelpe deg med å skape en komfortabel akustikk under Sonnellini og # 8217; Nå for å sove.

svinge

I 9 måneder var du den bevegelige svingen av barnet ditt. Dine evigvarende bevegelser ville krasje din lille å sove i mors livmor.

Enten du krasjer barnet ditt og bølger forsiktig, sitter du på en glider eller bruker en «8217, fantasy swing, eksperimenter med forskjellige bevegelser og hastighet for å finne en rytme som tranquills.

Suge

Suger er en refleksjon og en «8217; handle så mye beroligende, og den soother kan hjelpe en baby til å roe seg ned. Legg merke til at hvis du ammer, vil du kanskje vente noen uker før du introduserer Binky for å unngå potensiell forvirring med brystvorten.

Andre taktikker

Noen babyer reagerer godt alle’vann og er skitt av et varmt bad. Andre nyter en lys massasje. Selv bære et barn inn i et band eller en babybærer kan være svært effektiv; De frigjør dine armer, men gir din søte halvparten av den fysiske nærhet som Bramano.

Husk at en nyfødt lett kan bli overstimulert, så hold de svake og rolige tingene når det er mulig.

Det fjerde kvartalet for foreldrene

Å bli foreldre er transformativ. I en brøkdel av et sekund blir det ansvarlig for et lite og hjelpeløst menneske (ikke trykk).

De første dagene av foreldre vil være gledelig og stressende, full av spennende nyheter og enorme forsøk. Disse 12 utfordrende ukene vil teste tålmodigheten din og vil løpe utover tiltaket.

Er et trykk og trekk; Du vil smake på hvert øyeblikk mens du forventer en mer forutsigbar fase med utålmodighet.

Den følelsesmessige og fysiske tollen

Det er normalt å prøve en serie følelser som en ny forelder. Et øyeblikk vil du være euforisk, den neste vil stille spørsmål om din evne til å vokse et barn. Det fjerde kvartalet er en tøff løp full av høy og bass.

En av utfordringene føles alene. I motsetning til medisinske undersøkelser og vanlige kontroller som du har lidd på slutten av graviditeten, etter fødsel, kan du ikke se din omsorgsperson i 4-6 uker.

I løpet av de første ukene vil mange biologiske foreldre oppleve et flyktig tilfelle av & # 8220; Baby Blues & # 8221;. Postpartum depresjon, d’annen del, gjenstår og kan ha en helt undertrykkende tilstedeværelse i livet til en ny forelder.

Hvis du føler deg impotent, håpløs eller ikke i stand til å ta vare på deg selv og ditt barn, se etter profesjonell hjelp.

Postpartum Support International (PSI) Den tilbyr en nødtelefonlinje (800-944-4773) og tekststøtte (503-894-9453), samt henvisninger til lokale leverandører.

I de første 6-8 ukene gjenoppretter en biologisk forelder også fra det virkelige traumer av fødsel, det være seg en vaginal fødsel eller en keisersnitt.

Vaginal smerte fra fødsel kan gjøre det ubehagelig nesten alt nivå av aktivitet og blødning og kramper kan fortsette i uker. Og hvis du har hatt en keisersnitt, trenger du enda større inaktivitetstider mens kroppen din fortsetter fra en viktig operasjon.

De fleste biologiske foreldre vil utføre den første post-partumkontrollen 6 uker etter fødselen, men ventetiden kan virke interminable når du lider fysisk eller følelsesmessig, så ikke nøl med å kontakte legen din.

Det er ingen helt likeverdige utvinninger, og du må lytte til kroppen din. Det kan være vanskelig å finne en balanse mellom å ta vare på deg selv og ta vare på barnet ditt, men en sunn og lykkelig forelder er mer utstyrt for foreldrenes reise, så sørg for at du prioriterer dine behov.

Ta bort

Det fjerde kvartalet er det du ventet på: Barnet ditt er kommet, og du er offisielt en forelder! Nyt denne flyktige tiden. Vil være frustrerende, drenering og utrolig givende.

Selv barnet ditt kan ha problemer med å tilpasse seg livet utenfor livmoren i de første 12 ukene, men han vil finne komfort og tilfredshet blant dine kjærlige armer. Du har dette.