Forstå den godartede SM

Oversikt over multippel sklerose

Multiple sklerose (SM) er en kronisk tilstand der immunsystemet angriper et fettete stoff som kalles myelin som omgir nervefibre i sentralnervesystemet (SNC). L’Immun angrep forårsaker betennelse, skadelige nerveceller.

Over tid dannes skader (arrvev), som forstyrrer kapasiteten til sentralnervesystemet for å kommunisere med andre deler av kroppen. Lokaliseringen av lesjoner bestemmer symptomene, men også SM varierer mye fra person til person.

Den godartede SM er en form for tilstanden der en person har SM i flere år uten å utvikle alvorlig funksjonshemning.

Progresjon av symptomer i godartet MS

Alle former for SM er uforutsigbare, med forskjellig alvorlighetsgrad av symptomer. Selv utviklingen av # 8217; utbruddet av de forskjellige symptomene. De vanlige symptomene på MS inkluderer:

  • Visuelle lidelser
  • nummenhet
  • Problemer med koordinering og # 8217; balanse

Noen begynner med små symptomer som tar tiår til fremgang, mens andre opplever en rask progresjon av symptomer fra # 8217;. De fleste opplever noe i midten.

Folk som har godartet sm, har den minste sykdommen av sykdommen. De kan manifestere symptomer, men deres funksjonshemninger kan ikke akkumulere, og en magnetisk resonans kan ikke vise en økning i «8217; sykdomsaktivitet. Imidlertid kan symptomene bli verre over tid.

Diagnose av godartet sm

Begrepet & # 8220; Ben Benign & # 8221; kan skape forvirring. En person kan ikke diagnostiseres med en godartet lørdag fra’start, selv om de første symptomene er milde. Ikke c’det er måte å forutsi om eller hvordan du vil utvikle seg i årene som kommer.

Sekund Johns Hopkins medisin, Ca 5-10% av personer med SM har en godartet form. Dessverre tar det opptil 15 år etter en første diagnose å vite om denne typen SM er godartet.

Neurologer bruker EDSS-skalaen (utvidet funksjonshemmingstatusskala) for å evaluere fysisk funksjonshemning. Ifølge trappen betraktes MS godartet hvis C’er:

  • Ingen tegn på forverring av kroppsfunksjoner
  • Ingen økning i’sykdomsaktivitet

Forskjellige former av SM

Gjentatte skjemaer

Som den godartede SM, kan den oppladende Remitent MS (RRMS) endre kurset. Når rrms går til progressiv SM, snakker vi om progressiv sekundær SM (SPMS). Det er ingen klare angrep eller remisjonsperioder i SPMS.

Progressive former

Personer med progressiv progressiv SM (PPMS) Opplev konstant forverring av symptomene fra & # 8217;. Det er ingen åpenbare angrep og funksjonshemming akkumuleres over tid.

Behandling for godartet sm

Det er ingen kur for enhver form for MS. Behandling sørger for styring av symptomer og narkotika som endrer sykdommen.

Sekund Nasjonalt institutt for nevrologiske lidelser og strimler (NINDS), Den langsiktige oppfølgingen av mennesker med godartet SM som ikke tok medisiner for MS viste at noen til slutt er blitt deaktivert.

Folk med ny diagnose av MS og de som er diagnostisert med godartet SM, bør diskutere fordeler og ulemper med narkotika som endrer sykdommen med sine neurologer.

Prospekter

Selv om diagnosen og utsiktene for godartet SM ikke er klare, er det noen ting å huske på:

  • Milde symptomer på tidspunktet for diagnosen, indikerer ikke nødvendigvis et godartet kurs av sykdommen.
  • Den godartede SM kan ikke identifiseres på tidspunktet for den opprinnelige diagnosen; Opptil 15 år kan være nødvendig for diagnose.
  • Forløpet av MS er uforutsigbar og å ha en godartet SM betyr ikke at det ikke kan utvikles i en mer alvorlig form for SM.

MS er en håndterlig sykdom. Hvis noen form er diagnostisert, bør du evaluere fordeler og ulemper med ulike behandlinger, inkludert legemidler som endrer sykdommen, med legen din.