Forstå den gjentatte multiple sclerosis-remittent (rrms)

Den gjentatte multiple-remittent sklerose (RRMS) er en type multippel sklerose. Det er den vanligste typen SM, oppfunnet 85 prosent diagnose. Folk som har rrms har gjentakelser av SM med perioder med remisjon som oppstår i midten.

MS er en kronisk og progressiv tilstand av sentralnervesystemet (SNC) der immunsystemet angriper myelin, det beskyttende laget rundt nervefibre.

Når myelin er skadet, forårsaker det nervene betennelse og gjør det vanskelig for hjernen kommuniserer med resten av kroppen.

Hvilke typer av MS er?

Det er fire forskjellige typer MS. Vi undersøker kort hverandre nedenfor.

Klinisk isolert syndrom (CIS)

CIS kan være en isolert ulykke eller den første forekomsten av en nevrologisk tilstand. Selv om symptomene er karakteristiske for MS, oppfyller tilstanden ikke de diagnostiske kriteriene til MS, med mindre du kommer til å komme tilbake.

Sm recutivating-remittent (rrms)

Denne typen MS er preget av nylig eller forverrede symptomer med intermediære remisjonsintervaller.

Progressive MS Primary (PPMS)

I PPMS forverres symptomene gradvis fra sykdommen på & # 8217;. Det er ingen komplette remisjonsperioder.

Sekundær progressiv MS (SPMS)

SPMS følger et innledende diagram av konsekvenser og remisjoner, og forverres deretter gradvis. Folk med rrms kan muligens bytte til å ha SPMS.

Hva er symptomene på rrms?

RRMS er preget av definert gjentakelse av nye eller forverring SM-symptomer. Disse relapsene kan vare dager eller måneder til symptomene forbedres, med eller uten behandling.

SM-symptomer varierer fra person til person og kan inkludere ting som:

 • Følelser av nummenhet eller prikking
 • utmattelse
 • føle
 • Muskelspasmer eller stivhet
 • Koordinering eller balanseproblemer
 • Problemer med visningen, som en dobbeltsyn, sløret syn eller tap av delvis eller total visning
 • Varmefølsomhet
 • Intestinal eller vesiske problemer
 • Kognitive endringer, for eksempel problemer med behandling, L’læring og informasjon og # 8217;
 • Prikking eller følelser som ligner på sjokk når du bretter halsen fremover (tegn på LHERMITT)

Blant RRMS-gjentakelser er det perioder med remisjon uten klinisk bevis på sykdomsprogresjonen. Noen ganger kan disse periodene av remisjonene vare i år.

RMS-feil årsaker

I RRMs angriper immunsystemet myelin, et lag av stoff som tjener til å isolere og beskytte nerver. Disse angrepene påvirker funksjonen til de underliggende nerver. Den resulterende skade forårsaker symptomene på MS.

Hvilke nøyaktig rrms forårsaker og andre MS-typer er for tiden ukjent. En kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer, som røyking, vitamin D-mangel og noen virusinfeksjoner, kan spille en rolle.

Tips for å leve med rrms

Følg forslagene nedenfor for å forbedre kvaliteten på livet ditt ved å leve med RRMs:

 • Prøv å holde seg aktiv. L’Regelmessig trening kan hjelpe med en rekke ting som kan påvirkes av RRMS, inkludert styrke, balanse og koordinering.
 • Spis sunt. Selv om det ikke er noe spesifikt kosthold for MS, følg et sunt og balansert kosthold kan hjelpe.
 • Unngå kulde eller ekstrem varme. Hvis symptomene dine inkluderer varmefølsomhet, unngå varmekilder og ikke kom ut når det er varmt. Kule pakker eller forfriskende skjerf kan også være nyttige.
 • Unngå stress. Siden stress kan bli verre symptomene, finn måter å lindre stress på. Dette kan inkludere ting som massasje, yoga eller meditasjon.
 • Hvis du røyker, stopp. Ikke bare røyking er en risikofaktor for utviklingen av MS, men kan også øke progresjonen av tilstanden.
 • Finn støtte. Komme til vilkår med en diagnose av rrms kan være vanskelig. Vær ærlig om dine følelser. La de som er nær deg, kan gjøre for å hjelpe deg. Du kan også vurdere L’ideen om å bli med i en støttegruppe.

Hvordan rrms er diagnostisert?

Det er ingen spesifikke diagnostiske tester for RRMS. Imidlertid jobber forskerne hardt for å utvikle tester som søker spesifikke markører knyttet til SM.

Legen vil starte diagnostisk prosess ved å ta medisinsk historie og utføre en grundig fysisk undersøkelse. De vil også trenge å ekskludere andre forhold enn SM som kan forårsake symptomene dine.

De kan også bruke tester som:

 • MR. Denne bildeprøven kan søke demyeliniserende skade på hjernen og ryggmargen.
 • Blodanalyse. En blodprøve hentes fra en vene av armen og analyseres i laboratoriet. Resultatene kan hjelpe oss med å ekskludere andre forhold som kan forårsake symptomer.
 • Lumbal punktering. Også kalt lumbal punktering, samler denne prosedyren en prøve av cerebrospinalvæske. Denne prøven kan brukes til å lete etter antistoffer forbundet med SM eller å ekskludere andre årsaker til symptomer.
 • Potensielle bevis fremkalt visuelt. Disse testene bruker elektroder til å samle inn informasjon om elektriske signaler som sendes ut av nerver når de reagerer på en visuell stimulans.

En diagnose av RRMS er basert på modell av symptomer og tilstedeværelse av skade i flere områder av nervesystemet.

Betongvirkningen av tilbakefall og tilbakemeldinger indikerer RRMS. Symptomene som forverres konstant indikerer en progressiv form av SM.

Hva er behandlingen for RRMS?

Det er fortsatt ingen kur mot MS, men behandling kan håndtere symptomer, kurere effekter og redusere utviklingen av tilstanden.

En rekke stoffer og terapier er tilgjengelig. For eksempel kan narkotika hjelpe til med symptomer som tretthet og muskelstivhet. En fysioterapeut kan hjelpe med mobilitetsproblemer eller muskel svakhet.

Effektene blir ofte behandlet med narkotika kalt kortikosteroider. Kortikosteroider bidrar til å redusere betennelsesnivåer. Hvis symptomene på tilbakefall er alvorlige eller ikke reagerer på kortikosteroider, kan en behandling som kalles plasmapheris (plasmapherese) brukes.

Ulike stoffer kan bidra til å begrense mengden konsekvenser og senke dannelsen av ekstra SM-skader. Disse stoffene kalles medisiner som endrer sykdommen.

Narkotika for behandling av RRMS

Det er mange stoffer som endrer sykdommen for SMRR. De kan komme inn i oral, injiserbare eller intravenøse former (IV). De inkluderer:

 • Beta Interferon (Avonex, Extavia, Plegridy)
 • Cladribine (Mavenclad)
 • Dimethylfumarie (TecFidero)
 • Fingolimod (Glenya)
 • Glatiramer acetat (Copaxone, Glatopa)
 • mytoxantron (kun for alvorlig SM)
 • Natalizumab (Tysabri)
 • Ocrelizumab (OCREVUS)
 • Siponimod (mayzent)
 • Teriflunomide (Aubagio)
 • Alemtuzumab (Lemtrada)

Noen av disse stoffene kan ha bivirkninger. Legen din vil jobbe med deg for å velge en terapi som tar hensyn til hvor lenge du har hatt MS, alvorlighetsgraden av sykdommen og enhver underliggende helsetilstand.

Legen vil overvåke sine forhold med jevne mellomrom. Hvis symptomene forverres eller magnetisk resonans viser en progresjon av lesjoner, kan legen anbefale å prøve en annen behandlingsstrategi.

Hva er utsiktene for mennesker med rrms?

Utsiktene til RRMene varierer fra person til person. For eksempel kan tilstanden utvikle seg raskt i noen, mens andre kan forbli stabile i årevis.

Vevskader fra RRMS kan akkumulere over tid. Av to tredjedeler av personer med rrms vil fortsette å utvikle SPMS. I gjennomsnitt kan denne overgangen finne sted etter 15 til 20 år.

I SPMS blir symptomene gradvis forverret uten tilstedeværelse av åpenbare angrep. A’observasjon studere som inkluderte nesten 800 personer med SMRR oppdaget at progresjon mot SPMS var en viktig faktor i å forutsi mer alvorlig funksjonshemning.

I gjennomsnitt, L’forventet levetid for folk med SM er 5 til 10 år lavere enn gjennomsnittet. Imidlertid forbedrer prospekter mens forskere fortsetter å utvikle nye behandlinger.

L & # 8217;

RRMS er en type SM hvor MS symptomer observeres spesifikke tilbakefall. Blant konsekvensene er det remisjonsperioder.

L’RRMS utvikler seg når immunforsvaret angriper og skader myelinskjeden rundt nervene, og kompromitterer nervøs funksjonen. Det er ikke klart nøyaktig hva som gjør dette dysfunksjonen i immunforsvaret.

Selv om det fortsatt ikke er noen kur mot RRMS, er en rekke behandlinger tilgjengelig for å håndtere symptomer. Disse behandlingene konsentrerer seg også om’lindring av repercussions og progression forebygging.

I noen tilfeller kan RRMS bytte til SPMS, en progressiv form av SM.