Forskjellen mellom MD og gjør: Velg riktig lege for deg

Beskrivelse

Du kan fortelle hvilken type grad han har en lege fra bokstavene etter navn. Hvis du har deltatt i en tradisjonell medisinskole (Allopathic), etter at navnet hans vil vises / # 8220; MD & # 8221; for å indikere at de har en lege i medisin. Hvis de gikk til en osteopatisk medisinskole, vil de ha & # 8220; Etter navn, noe som betyr at de har en lege i osteopatisk medisin.

I USA er det mye mer MD sammenlignet med å gjøre. Men flere og flere medisinske studenter blir gjør.

Forskjellene mellom MD og gjør er ofte subtile. Legene fokuserer vanligvis på behandling av spesifikke forhold med narkotika. Le Do, D’en annen del, har en tendens til å fokusere på helbredelsen av hele kroppen, med eller uten tradisjonelle stoffer. Generelt har de en sterkere holistisk tilnærming og har blitt trent med flere timer med praktiske teknikker. Noen sier at jeg gjør det mer utgjør vekten på sykdomsforebygging, men forebygging spiller en viktig rolle i begge arbeidene.

Når du diskuterer forskjeller mellom disse to typer leger, er det viktig å huske at begge typer er kvalifiserte leger som må oppfylle strenge krav før de mottar medisinsk lisens.

Hva er forskjellen mellom allopatisk og osteopatisk medisin?

Det er to hovedfilosofier når det gjelder medisin, kjent som allopati og osteopati.

Allopati

Legene lærer l’Allopati på medisinskolen. Det er den mest tradisjonelle av de to filosofiene, og er det mange som vurderer & # 8220; moderne medisin og # 8221;. Allopatisk medisin legger vekt på bruk av narkotika til å behandle sykdommer som vanligvis diagnostiseres av tester eller prosedyrer, som en komplett emochocytometrisk eksamen eller en røntgenstråle.

De fleste medisinske skoler lærer allopatisk medisin.

Osteopati

Lær L’osteopati mens du tjener oppgradering. Sammenlignet med allopatien, fokuserer det mer på kroppsbehandling som helhet i stedet for behandling av spesifikke forhold. Osteopatisk medisin Studenter lærer å evaluere folk med samme verktøy og prosedyrer som gjør studentene til allopatisk medisin. Imidlertid lærer de også å bruke osteopatisk manuell medisin (omm), noen ganger kalt osteopatisk manipulativ behandling. Dette innebærer bruk av hender til å diagnostisere, behandle eller forebygge skade eller sykdom.

Eksempler på Omm under en fysisk undersøkelse inkluderer:

 • strekk en lem, hvordan du åpner en arm
 • Påfør lystrykk eller motstand på bestemte områder
 • Føler bein, ledd, organer eller andre strukturer av noen gjennom huden

Det er viktig å merke seg at alle å gjøre disse teknikkene lærer, men ikke alle av dem bruker dem i sin medisinske praksis.

De er opplært annerledes?

Begge jeg gjør det MDs lærer å diagnostisere, behandle og forebygge sykdom og skade. Som et resultat mottar de mye av samme formasjon, inkludert:

 • Fire år av det medisinske fakultetet etter å ha oppnådd en grad
 • Et oppholdsprogram som varer fra en til syv år etter å ha fullført medisinskolen

Hovedforskjellen er at jeg utfører 200 timers kurs. Denne ekstra treningen fokuserer på bein, muskler og nerver og om hvordan man påvirker den generelle kroppshelsen. Videre kan jeg ta ytterligere leksjoner som dekker holistiske eller alternative terapier. Kursene deres kan også fokusere mer på forebyggende medisin, selv om dette fortsatt er dekket av allopathic medisinskoler.

De tar forskjellige eksamener?

Begge typer leger må bestå en nasjonal test før du får lisensen til å utøve medisin. Legene må overskride amerikansk medisinsk lisenseksamen (USMLE). Jeg må støtte den komplette medisinske lisenseksamen (Comlex), men de kan velge å støtte selv L’USMLE.

Disse testene dekker vanligvis det samme materialet, men danner ofte spørsmålene annerledes. Comlex inneholder også ytterligere spørsmål om Omm.

Som bør velge å være legen min?

Ikke c’det er et riktig svar når det gjelder å velge mellom en MD eller en gjør. Begge er like kvalifisert til å kurere og foreskrive narkotika hvis du trenger det. Hvis du er ute etter en mer praktisk lege som kan være mer åpen for alternative behandlingsalternativer, vurder sjansen til å se en gjøre. Dette betyr ikke at legen din også ikke vil bli åpnet for alternative behandlingsalternativer.

Du bør også vurdere dine medisinske behov. I følge American Osteopathic Association, Mer enn halvparten av gjør velger å være primær omsorg lege. D’En annen del, en 2013-studie funnet det bare 25.2 prosent MDS har blitt primærpleie leger. I stedet har leger en tendens til å spesialisere seg i en bestemt type eller et område med medisin, for eksempel kardiologi eller kirurgi. Dette betyr at du kan ha flere problemer med å finne en lege hvis du er på utkikk etter en bestemt type lege, i stedet for en generell utøver.

Uavhengig av det faktum at du vil se et DO eller en MD, kan du prøve å finne en lege som:

 • Du føler deg rolig å snakke
 • du stoler på og tror du er informert, medfølende og godt trent
 • Du hører på deg
 • Det gir deg tiden som er nødvendig for å stille spørsmål du har
 • Den passer godt til dine behov, for eksempel:
  • Vær et favoritt sex
  • har utvidet avtale timer
  • tilhører din helseplan

Bunnlinjen

Til slutt, være rolig og ha et godt forhold til tillit med legen din er det som betyr noe når du velger en lege. MD og autorisert er like kvalifisert til å ta vare på dine medisinske behov og velge en med hensyn til det til # 8217; andre er bare et spørsmål om personlig preferanse.