Forsinket vekst: Årsaker, symptomer og diagnose

Beskrivelse

En vekstforsinkelse oppstår når et barn ikke vokser ved normal rytme for hans alder. Forsinkelsen kan skyldes en underliggende helsetilstand, som for eksempel veksthormonhormon eller L’hypothyroidisme. I noen tilfeller kan tidlig behandling hjelpe et barn til å nå en Normal eller nesten normal høyde på 8217; normal eller nesten normal høyde.

Hvis du mistenker at barnet ditt ikke vokser i en vanlig rytme, fikser du en avtale med legen din. Det kan være et tegn på andre helseproblemer.

Symptomer forbundet med forsinket vekst

Hvis barnet ditt er mindre enn andre barn enn deres alder, kan det ha et vekstproblem. Generelt regnes det som et medisinsk problem hvis de er mindre enn 95% av barna i deres alder, og deres vekst er sakte.

En vekstforsinkelse kan også diagnostiseres i et barn hvis høyde er i det normale området, men hvis vekstraten er redusert.

Avhengig av årsaken til foten av deres vekstforsinkelse, kan de ha andre symptomer:

 • Hvis de har visse former for nanisme, kan størrelsen på armene eller benene være uforholdsmessige sammenlignet med bysten.
 • Hvis du har lave nivåer av tyroksinhormon, kan de ha tap av energi, forstoppelse, tørr hud, tørt hår og vanskeligheter med å holde seg varm.
 • Hvis de har lave nivåer av veksthormon (GH), kan de påvirke veksten i ansiktet deres, noe som gjør dem til å virke unormalt unge.
 • Hvis deres forsinkede vekst er forårsaket av sykdommer i magen eller # 8217; tarmene, kan de ha blod i avføringen, diaré, forstoppelse, oppkast eller kvalme.

Årsaker til forsinket vekst

Forsinket vekst kan ha en «8217; bredt spekter av årsaker. De vanligste årsakene inkluderer:

En lav-statur familiehistorie

Hvis foreldre eller andre familiemedlemmer er lave statur, er det normalt for et barn i en langsommere rytme enn sine jevnaldrende. Forsinket vekst på grunn av familiehistorie er ikke en «8217 indikasjon på et underliggende problem. Barnet kan være lavere enn gjennomsnittet bare på grunn av genetikk.

Konstitusjonell vekstforsinkelse

Barn med denne tilstanden er lavere enn gjennomsnittet, men vokser i en normal rytme. Vanligvis har en & # 8220; Bone Alder & # 8221; Forsinket, noe som betyr at deres bein modnes i et lavere tempo i deres alder. De har også en tendens til å nå puberteten senere enn sine jevnaldrende. Dette fører til A’høyde lavere enn gjennomsnittet i den første ungdomsårene, men har en tendens til å nå sine jevnaldrende i voksen alder.

Veksthormonmangel

Under normale omstendigheter fremmer GH veksten av kroppsvev. Barn med delvis eller totalt GH-mangel vil ikke kunne støtte en sunn veksthastighet.

Hypothyroidisme

Nyfødte eller barn med hypothyroidisme har en ipoaktiv skjoldbruskkjertel. Skjoldbruskkjertelen er ansvarlig for å utstede hormoner som fremmer normal vekst, så forsinket vekst er et mulig tegn på en iPoaktiv skjoldbrusk.

Turner syndrom

Turner Syndrome (TS) er en genetisk tilstand som påvirker kvinner som en del mangler eller alle x-kromosom. Ts slår omtrent 1 kvinne på 2500. Mens barn med TS produserer normale mengder GH, bruker deres kropper ikke dem effektivt.

Andre årsaker til forsinket vekst

De mindre vanlige årsakene til forsinket vekst inkluderer:

 • Downs syndrom, en genetisk tilstand der individer har 47 kromosomer i stedet for den vanlige 46
 • skjelett dysplasi, en gruppe forhold som forårsaker problemer med beinvekst
 • Noen typer anemi, som L’Sickle Cell Anemi
 • Nyre, hjerte, fordøyelses- eller lunge sykdommer
 • Bruk av visse medisiner av den naturlige moren under graviditeten
 • knappe ernæring
 • sterk stress

Diagnose av forsinket vekst

Din sønns lege vil begynne å ta en detaljert medisinsk historie. De vil samle inn informasjon om barnets personlige og familiehelsehistorie, inkludert:

 • Graviditeten til den naturlige moren
 • Barnets lengde og vekt ved fødselen
 • Høydene til andre mennesker i deres familie
 • Informasjon om andre familiemedlemmer som har lidd vekstforsinkelser

Legen din kan også spore barnets vekst i seks måneder eller mer.

Noen avbildningstester og studier kan også hjelpe legen din til å utvikle en diagnose. En røntgen på hånden og håndleddet kan gi viktig informasjon om barnets beinutvikling i forhold til hans alder. Blodprøver kan identifisere problemer med hormonelle ubalanser eller bidra til å oppdage noen sykdommer i magen, Dell’tarmene, nyrer eller bein.

I noen tilfeller kan legen be barnet ditt om å bli på sykehuset for blodprøver. Dette skyldes at omtrent to tredjedeler av GH-produksjonen finner sted mens barnet sover.

Videre kan forsinket vekst og den lave staturen noen ganger være en del som venter på et syndrom som allerede har blitt diagnostisert med barnet ditt, for eksempel Downs syndrom eller TS.

Behandling for forsinket vekst

Barnets behandlingsplan vil avhenge av årsaken til dens forsinkede vekst.

For forsinket vekst forbundet med en familiehistorie eller konstitusjonell forsinkelse, anbefaler leger vanligvis ikke noen behandling eller intervensjon.

For andre underliggende årsaker kan følgende behandlinger eller tiltak hjelpe dem å begynne å vokse normalt.

Veksthormonmangel

Hvis barnet ditt er diagnostisert med mangel på GH, kan legen anbefale å administrere GH-injeksjoner. Injeksjonene kan vanligvis være hjemmelaget av en forelder, generelt en gang om dagen.

Denne behandlingen vil trolig fortsette i flere år som barnet fortsetter å vokse. Barnets lege vil overvåke behandlingen med GH-behandling og tilpasse dosen tilsvarende.

Hypothyroidisme

Barnets lege kan foreskrive erstatningsdroger av skjoldbruskhormonet for å kompensere for den hypoaktive skjoldbruskkjertelen. Under behandlingen vil legen regelmessig sjekke barnets skjoldbruskhormonnivåer. Noen barn overstiger naturligvis uorden i løpet av få år, men andre må kanskje fortsette behandlingen for resten av livet.

Turner syndrom

Selv om barn med TS produserer GH selvfølgelig, kan kroppene deres bruke det mer effektivt når det administreres ved injeksjon. Rundt fire seks, kan barnets lege anbefale å starte GHs daglige injeksjoner for å øke sjansen for å nå normal voksenhøyde.

I likhet med behandlingen for mangel på GH, kan du vanligvis administrere injeksjonene til barnet ditt hjemme. Hvis injeksjoner ikke klarer barnets symptomer, kan legen justere doseringen.

Det er flere mulige årsaker på grunnlag av de som er nevnt ovenfor. Avhengig av årsaken kan andre behandlinger være tilgjengelige for forsinket barnevekst. For mer informasjon, snakk med legen om hvordan du kan hjelpe sønnen din til å nå en «normal høyde fra voksen.

Hva er utsiktene for barn med forsinket vekst?

Barnets perspektiv vil avhenge av årsaken til vekstforsinkelsen, og fra det øyeblikket behandlingen vil begynne. Hvis tilstanden deres er diagnostisert og behandlet tidlig, kan de nå en Normal eller nesten normal høyde på 8217.

Venter for lenge til å starte behandlingen kan øke risikoen for lave statur og andre komplikasjoner. Når vekstplattene på slutten av beinene de stengte i den unge voksen, vil de ikke oppleve ytterligere vekst.

Spør barnets lege mer informasjon om din spesifikke tilstand, på behandlingsplanen og utsiktene. Kan hjelpe deg med å forstå sønns sjanser til å nå en normal høyde, samt risikoen for potensielle komplikasjoner.

L & # 8217;

Fordi tidlig behandling kan hjelpe barnet til å nå en normal voksenhøyde, snakk med legen din så snart du kjenner tegn eller forsinkede vekstsymptomer. Uansett om behandlingen er mulig eller ikke, identifiser årsakene ved foten av den forsinkede veksten av barnet ditt, vil hjelpe deg med å bestemme hvordan du skal fortsette.