Forårsaker kul nese: symptomer, behandlinger og andre

En cola nese er et symptom på mange forhold. Det er preget av en drenering av slim eller drypp fra neseborene.

Slimet er et beskyttende stoff produsert av slimhinnen, en type stoff som dekker nesehulen. Slimet fukter luften som puster og fungerer som en barriere for å holde pulver, pollen og bakterier ute av lungene.

Nesen din produserer slim hver dag, men du merker sannsynligvis ikke på det fordi det blander seg med spytt og drypp langs baksiden av halsen.

Noen ganger, irritasjon eller # 8217; betennelse i nasal passasje kan føre til økning i slimproduksjonen. Når dette skjer, kan overflødig slim tømme eller dryppe fra nesen.

Her er en titt på 15 vanlige årsaker til en cola nese.

1. Allergier

Interne og eksterne allergier kan utløse en allergisk respons. Allergens inkluderer:

 • støv
 • pollen
 • Ambrosia
 • Kjæledyr hår

Allergens forårsaker symptomer som nysing, hodepine eller ondt i halsen. Disse innåndede partiklene kan også irritere nesepassasjen, noe som resulterer i overskudd av slim og en cola nese.

Å takle allergier og redusere drenering fra nese, begrense forbruket av stoffer som utløser en reaksjon. Mange benk-topp antihistaminer (OTC) kan blokkere histaminet og stoppe en allergisk respons.

Hvis disse stoffene ikke virker, spør legen din om å foreskrive antihistaminer.

2. Forkjølelse

Den vanlige kulde, eller en rekkevernsinfeksjon i øvre luftveiene, forårsaker betennelse i belegget av neseslimhinnen, noe som resulterer i overskudd av slim. I tillegg til cola nesen, kan forkjølelsen noen ganger forårsake nasal overbelastning.

Andre symptomer inkluderer hoste, ondt i halsen og tretthet. Det er ingen kur mot forkjølelse, men motdrevne stoffer kan bidra til å lindre symptomene. Hviler nok, ta vitamin C og drikke varme væsker kan hjelpe deg å føle deg bedre før.

Mange har feil ide om at antibiotika er nødvendig for å behandle symptomene på forkjølelsen. Det er ikke slik det er. Antibiotika bør bare brukes til å behandle bakterielle infeksjoner, for eksempel A’brystinfeksjon. De er ikke effektive i behandlingen av virusinfeksjoner.

3. Bihulebetennelse

Bihulebetennelse (brystinfeksjon) er en komplikasjon av forkjølelsen. Oppstår når hulrommene rundt nesepassasjen er betent. Denne betennelsen forårsaker også en økning i produksjonen av slim i nesen.

Andre symptomer på bihulebetennelse inkluderer hodepine, nasalbelastning og ansikts smerte.

Behandling kan føre til smertestillende midler, bruken av et nasal kortikosteroid for å stoppe betennelsen eller et antibiotikum for å drepe bakteriell infeksjon.

4. Avledet septum

I denne tilstanden blir veggen mellom nasalpassasjen beveget seg eller skrå på den ene siden. Noen mennesker er født med en viderekoblet septum, men kan også komme fra en neseskade.

En viderekoblet septum kan føre til gjentatte brystinfeksjoner og betennelse rundt nesepassasjen, noe som forårsaker en cola nese.

Legen kan anbefale et antihistamin eller en steroid nasal spray for å håndtere dette symptomet. Hvis dette ikke virker, kan kirurgi rette en viderekoblet septum.

5. Innflytelse

Viruset til’innflytelse forårsaker også betennelse i neseslimhinnen. L’influensa er svært smittsom og andre symptomer kan inkludere:

 • feber
 • Muskelsmerte
 • frysninger
 • hodepine
 • opphopning
 • tretthet

Bench-top-stoffer eller L’influensa kan bidra til å lindre symptomene og redusere smerte. Ingrediensene i disse legemidlene inneholder vanligvis en decongestant, en feberreduksjon og en smertestillende middel.

Influensasymptomer kan forbedre innen en eller to uker.

6. dressing

Selv om narkotika er tilgjengelige for å lindre overflødig mucusproduksjon, kan noen utløse nesen som Cola i noen mennesker.

Den mulige skyldige inkluderer:

 • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, som suge og sucker og # 8217; ibuprofen
 • Sedativer
 • antidepressiva
 • Medisiner for hypertensjon;

Les l’Tag på narkotika for en liste over vanlige bivirkninger. Når et stoff utløser cola nesen, skyldes dette ikke allergisk rhinitt.

7. Ikke allergisk rhinitt

Den ikke-allergiske rhinitt (vasomotorisk rhinitt) er også preget av betennelse i nesepassasjen og etterligner høfeber (ryktesnose og nysing). Imidlertid skyldes disse symptomene en ukjent årsak og utløses ikke av # 8217; histamin eller et allergen.

I tillegg til den ikke-allergiske medikament-indusert rhinitt, inkluderer andre faktorer som kan utløse denne form for rhinitt, en temperaturendring, intens sollys eller et helseproblem som ligger til grunn.

Orale antihistaminer er ineffektive for ikke-allergisk rhinitt, men du kan finne lettelse med en nese antihistamin eller en saltvannsspray.

8. Hormonelle endringer

En hormonell ubalanse kan også forårsake betennelse og utvidelse av nese blodkar, noe som resulterer i ikke-allergisk rhinitt. Dette kan skje under puberteten, og hvis du tar prevensjonspillen eller hormonbehandling.

En nese antihistamin eller en saltvannsnasal spray kan lindre symptomer.

9. Tørr luft

L’tørr luft ikke bare tørke huden, men kan også tørke nesepassasjen din. Dette avbryter balansen mellom væsker alle i nesen, forårsaker en inflammatorisk respons og utløser en cola nese.

Dette kan skje når det er kaldt eller når det er tørr luft, er det tørt i hjemmet ditt på grunn av varmen. For å hjelpe til med å håndtere tørrluften hjemme inne, bruk en luftfukter for å legge til fuktighet i # 8217;. Du bør også ha et skjerf for å dekke munnen og nesen når du går til # 8217; åpen om vinteren.

10. Nasal polypper

Disse godartede veksten på jakken ALL’Nose interiør skyldes en betent slimhinne. Når slimhinnen er betent, forårsaker produksjonen av overflødig mucus en cola nese og postnasal drypp.

Andre symptomer på en nasal blekksprut inkluderer:

 • tap av Dell’lukt
 • sinovlig press
 • snorke
 • hodepine

Legen kan foreskrive en nasal kortikosteroidspray for å redusere en blekksprut. De kan også foreskrive et antibiotika for å behandle en «8217; samtidig sinusinfeksjon.

Avhengig av alvorlighetsgraden av en blekksprut, kan brystkirurgi fjerne vekst.

11. Nasal sprut overdreven bruk

Selv om nesesprayer kan redusere nesebetennelsen, kan overdreven bruk ha en rebound effekt og forverre nese symptomer.

Vanligvis bør du ikke bruke en OTC nasal spray for Mer enn fem dager rang. L’Bruk av en langsiktig nesespray kan føre til kroniske brystinfeksjoner, noe som kan utløse en cola nese. Når du slutter å bruke en nesespray, kan nese symptomer bli bedre i noen dager eller uker.

12. Oppriktig åndedrettsvirus

Dette er et virus som forårsaker symptomer som ligner forkjølelse og infeksjoner i lungene og i luftveiene. Kan forekomme hos barn og voksne. A’infeksjon i luftveiene kan føre til betennelse i nesepassasjen og en cola nese.

Andre vanlige symptomer inkluderer:

 • opphopning
 • tørrhoste
 • Lav klasse feber
 • sår hals
 • hodepine

Behandlingen inkluderer:

 • Mange væsker
 • En feberreduksjon
 • Saline Nasal Drops
 • et antibiotika, hvis C’er en bakteriell infeksjon

Alvorlige infeksjoner kan be om sykehusinnleggelse.

1. 3. Krydret mat

Krydret mat kan også forårsake nesen som kjører på grunn av en form for ikke-allergisk rhinitt kjent som en gustatory rhinitt. Dette skyldes ikke # 8217; histamin eller et allergen, men heller fra overlappende nerver i brystene når du spiser eller inhalerer noe krydret.

Slimhinnen utveksler krydderet for en irriterende og går inn i en beskyttende modus, og aktiverer nesepassasjen for å produsere ekstra slim for å fjerne det irriterende. Dette er et midlertidig svar og nesen som Cola stopper umiddelbart etter å ha spist.

Spis mat med mindre krydder kan bidra til å stoppe denne reaksjonen.

14. Røyk

Røyking er et irriterende som også kan utløse slimhinnen for å produsere ekstra slim. Du kan få nesen som løper ut hvis du er i nærheten av røykere eller i et rom fullt av røyk.

I de fleste tilfeller beveger du seg bort fra A’røykfylt område vil reversere denne reaksjonen.

15. Svangerskap

Hormonelle endringer under graviditet kan også føre til et overskudd av slim og utløse en cola nese. Det anslås at ikke-allergisk rhinitt påvirker ca 20% av gravide kvinner. Faktisk er det en fil felles problem blant kvinner under graviditet.

En cola nese kan utvikle seg når som helst under graviditeten, men symptomene forsvinner vanligvis etter fødselen. Løft sengen på sengen på ca 30 grader og gjør lett trening til moderat kan bidra til å forbedre nesesymptomene.

Spør legen din eller apoteket til sikre antihistaminer for bruk under graviditet.

Bunnlinjen

De skyldige kommunene i Cola-nesen inkluderer en kald og allergi, men de kan også forekomme med andre bakgrunnsproblemer.

En nese som kjører ofte tydelig ryddet med selvhjelp. Ta imidlertid til en lege for gul eller grønn nesesekresjon eller ledsaget av smerte.