Forklaring på & # 039; anafylaksi indusert av øvelsen

COS’er anafylaksen?

Du møter sannsynligvis noen som er alvorlig allergisk mot noe, som peanøtter eller biepunkter. Disse allergiene kan forårsake anafylaksi, en alvorlig type reaksjon som påvirker hele kroppen. Det skjer raskt og kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner.

I sjeldne tilfeller, L’anafylaksi er forårsaket av «8217; fysisk aktivitet. En kombinasjon av trening og andre faktorer som bidrar som mat, meteorologiske forhold eller narkotika kan forårsake anafylaksi indusert av # 8217; trening.

Bokstavelig talt allergisk alle’trening

De mest kraftige øvelsene er vanligvis anklaget for anafylaksi som induseres av # 8217; trening. Imidlertid kan det skje under en fysisk aktivitet, hvordan å rack blader eller rive dem på dansegulvet.

Spis spesielle matvarer før’trening kan forårsake en allergisk reaksjon. Peanøtter, krepsdyr, tomater, mais og hvete er forbundet med anafylaksi indusert av # 8217; trening, selv om noen mat kan være en utløsende faktor. Dette er angitt som anafylaksi som induseres av # 8217; fysisk trening avhengig av mat.

Noen stoffer som L’aspirin og antiinflammatorier kan utløse reaksjonen, så vel som ekstreme temperaturer, fuktighet og hormonelle endringer.

Symptomer

Symptomene kan manifestere deres plutselige. Alle’Start kan være mild, men kan raskt akselerere. Vanlige symptomer inkluderer:

 • urticaria
 • kvalme
 • svimmelhet
 • opphovning
 • spasmer
 • diaré
 • hoste, hissing puste eller problemer med å puste

Dette kan bli en farlig situasjon for livet som krever umiddelbar medisinsk behandling. Alvorlige saker kan utvikle seg til sjokk, tap av bevissthet og respiratorisk eller hjertestans.

Hva å gjøre

Stopp hva du gjør og hvilt hvis du føler at de første symptomene på anafylaksi er indusert av # 8217; trening. Noen ganger alt du trenger.

Ring på lettelsen umiddelbart hvis symptomene intensiverer i deg eller noen i nærheten av deg. Tegn på’anafylaktisk sjokk eskalering inkluderer:

 • Blek og fuktig hud
 • Svak og rask håndledd
 • Pusteproblemer
 • Forvirring og tap av samvittighet

Hvis personen har et nødhjelp som en epinefrin autoinjektor, kan det være nødvendig å hjelpe ham med å administrere den. Ikke prøv å administrere orale narkotika til noen som ikke kan puste. Du må kanskje starte RCP under L’venter på redningsmenn. Hvis du ikke vet hvordan du kjører RCP, kan du prøve å finne noen til å gjøre det.

D’Nød

Nødmedisinsk teamet vil forsøke å hjelpe personen å puste og opprettholde hjerterytme. De kan bruke adrenalinen eller adrenalinen eller adrenalinen, for å redusere kroppens allergiske respons.

Redningsmenn kan også bruke intravenøse eller kortison-antihistaminer for å redusere luftveisbetennelsen. Allergisk reaksjon kan øke luftveiene, til det punktet å lukke og blokkere lungens strømning. Selv narkotika kalt beta-agonister kan bidra til å lindre forstyrret puste.

Forebygging

Kontakt legen din for fullstendig fysisk kontroll hvis du har lidd av treningsinducert anafylaksi. Hold styr på maten du spiser og forholdene du finner deg selv før du trener. Beregner hvor lenge før’trening du bør unngå mat, trigger eller l’offensiv allergen.

Unngå å trene ALLE’åpen i løpet av sesongen av allergi og ekstreme temperaturer. Trene med en bevisst partner av dine forhold, og som vil vite hva du skal gjøre i en nødsituasjon.

Finn faktorene som bidrar til anafylaksen, vil hjelpe deg med å hindre fremtidige angrep.

L’AutoInjector

Legen vil trolig foreskrive en terapeper eller EpiPen®, enten han lider av anafylaksi indusert av # 8217; trening. Injiserer adrenalin i systemet for å senke den allergiske reaksjonen.

Sistnevnte teller, så sørg for at du forstår hvordan og når du skal bruke den. Av & folk som er nærmest deg som bringer en selvbryter og lærer dem hvordan du bruker den.

L’Selvforsømmende er ikke en kur i seg selv, det bremser bare den allergiske reaksjonen, så sørg for at du går på sykehuset umiddelbart etter at du har brukt det.

Det er viktig å alltid bære med deg selvbryteren og erstatte den før utløper.

Langsiktig prospekter

Den gode nyheten er at anafylaksen vanligvis er veldig herdbar hvis du opptrer raskt. Hvis du har A’notatallergi, ta med stoffene med deg, spesielt EpiPen, når du trener.

Prøv å unngå kjente utløsere. Husk alltid at dette er en gulgi, og som sådan må du behandle den. Komplikasjoner kan inneholde tap av bevissthet, sjokk, respiratorisk arrestasjon og hjertestans, som kan føre til døden.

Noen flere forholdsregler

Informer din familie og dine venner av din tilstand og lær dem hva de skal gjøre i en nødsituasjon. Du kan også vurdere å bruke et medisinsk advarselskort. Les alle etikettene nøye hvis du har en’matallergi.

Stopp og hvile på det første tegn på anafylaksi. Hold medisinene dine og en mobiltelefon med deg når du trener.

L’Øvelse er bra. Så lenge du tar de nødvendige forholdsregler og lytter til signalene til kroppen din, bør du kunne fortsette å trene.