Forgiftning: Symptomer, utslett og behandling

COS’er L’forgiftning?

L’Livsforgiftning refererer til et tilfelle av alvorlig solforbrenning. Oppstår etter at du har blitt utsatt for ultrafiolett stråler (UV) av solen i lang tid.

Også kjent som lyspolitisk utbruddet, L’forgiftning alene kan ta forskjellige former basert på din følsomhet overfor solen. I motsetning til en liten solkrem, l’polyforgiftning krever medisinsk behandling for å hindre komplikasjoner.

Hva er symptomene på’forgiftning alene?

Med l’forgiftning, kan du først prøve symptomene på en normal solbrenn. Solrinding symptomer kan vises alle’6 ved 12 av eksponering for UV-stråler. Det er viktig å skille mellom symptomene på A’solutbrudd, solenergi solbrenthet og forgiftning.

Solarutbrudd

A’solutbrudd (allergi i solen) utvikler seg på grunn av solens eksponering, Dell’Forgiftning alene eller # 8217; Eksponering for planter ALLE’Åpne som PARSnip. Noen ganger er det arvelig. De resulterende symptomene på en allergisk reaksjon i solen ser ut til å være et utbredt rødt utslett. Det er også ekstremt prariginøst. L’utslett kan utvikle små fremspring som virker urticaria.

Solallergier oppstår regelmessig på grunn av solens eksponering og kan kreve regelmessig behandling av en hudlege. A’solutbrudd som utvikler seg fra # 8217; forgiftning alene er mer en isolert hendelse som krever medisinsk behandling.

Liten solbrenthet

I tilfelle av små solforbrenninger, kan du føle oppring, smerte og hevelse. En brenning til slutt helbreder alene, selv om påføringen av aloe vera gel kan bidra til å berolige huden.

Noen ganger kan selv et kaldt bad eller benk smertestillende, lindre ubehag. Til slutt helbreder solvariasjonen alene uten betydelige komplikasjoner.

Symptomer på forgiftning alene

L’solforgiftning, D’andre deler, er betydelig verre enn en liten solbrenn. I tillegg til de vanlige symptomene som ligner på solbrenthet, kan du finne:

 • Blære eller hud peeling
 • Alvorlig rødhet og smerte
 • Feber (og noen ganger kulderystelser)
 • dehydrering
 • forvirring
 • kvalme eller oppkast
 • hodepine
 • svimmelhet
 • svime av

Hvilken sak l’forgiftning?

Begrepet & # 8220; forgiftning av Sun & # 8221; Det kan være litt & # 8216; misvisende, siden det antas at du på en eller annen måte er forgiftet på grunn av solens eksponering. L’Livsforgiftning refererer faktisk til en alvorlig brenning på grunn av UV-eksponering. Dette kan skje hvis du er ute for solen for lenge, du bruker ikke solkrem eller kanskje du glemmer å ta ekstra forholdsregler hvis du har større risiko for solbrenthet.

Du kan også være mer i fare for forgiftning alene hvis:

 • ha en klar hud
 • De har slektninger som har hatt hudkreft
 • De tar antibiotika
 • Ta orale prevensjonsmidler
 • bruker noen urte kosttilskudd, som San Giovanni gresset
 • Påfør sitruoljer på huden før Dell ‘# 8217; soleksponering
 • bor i en nærliggende region til & # 8217;
 • bor i høy høyde (som fjellrike regioner)
 • Hyppig stranden, siden sollyset reflekteres mer intensivt på sanden og på vannet
 • engasjere seg i vanlige snøaktiviteter om vinteren & # 8211; Solen gjenspeiles også på snøen
 • De bruker alfa hydroksysyrer (AHA), for eksempel kjemisk peeling

Hvordan diagnostisert L’forgiftning?

Hvis du tror du har en’solforgiftning, må du konsultere en lege nå. De kan bidra til å gi behandling for å forhindre relaterte komplikasjoner, for eksempel hudskader og alvorlig dehydrering.

I noen tilfeller må du kanskje gå til beredskapsrommet, spesielt hvis du er dehydrert, eller du har influensasymptomer, som feber eller muskelsmerter.

På beredskapsrommet vil legen sjekke dine vitale tegn, samt tyngdekraften til din solbrenn.

Hvordan det er behandlet l’forgiftning alene?

Legen kan behandle forgiftningen med kaldt vann eller pakker. Påfør en lotion på huden mens den er fuktig, kan hjelpe huden til å slukke med maksimal mulig hydrering. Også drikker væsker kan bidra til å rekonstituere den ekstremt tørre huden tapt fuktighet.

L’Forgiftning alene kan også behandles med:

 • Intravenøse væsker (IV) for dehydrering
 • Steroid kremer for smertefull solenergi solbrenthet
 • Orale steroider for smerte og hevelse
 • Reseptbelagte smertestillende dersom OTC-versjonene ikke gir lettelse
 • Aktuelle antibiotika for å forhindre infeksjon

L’Polynings, hvis behandlet raskt, vil helbrede over tid. I de mest alvorlige tilfellene kan folk med forgiftning alene overføres til enheten for brenner av sykehuset.

L’forgiftning kan forårsake komplikasjoner?

Hvis ikke behandlet, kan eller # 8217; forgiftning alene føre til potensielt dødelige komplikasjoner. Dehydrering utvikler seg raskt, så det er viktig å drikke vann eller elektrolytter etter å ha vært i solen.

Også l’infeksjon er en mulighet. Dette kan utvikle seg hvis huden er perforert av riper på brennende eller brennende kniver. For å unngå infeksjon, la huden stå. Hvis du merker de røde eller eksakte stripene, kontakt legen din nå. Dette kan indikere en «8217; mer alvorlig infeksjon som kunne ha spredt seg i blodet og kunne være nødvendige orale antibiotika.

En annen komplikasjon av # 8217; forgiftning alene kan ikke vises før lang tid etter brenning, blærer og smerte har forsvunnet. Folk som lider av alvorlige solforbrenninger, gir større risiko for å utvikle for tidlig rynker og hudflekker senere i livet. Selv risikoen for hudkreft kan øke.

Hva er utsiktene for L’forgiftning?

L’Forgiftning alene er en alvorlig komplikasjon av solbrenner og kan forverres hvis du ikke tar det med en gang.

En typisk mild solbrennhet helbreder Om en uke. L’Forgiftning, D’Andre deler, kan ta flere uker før det forsvinner helt: Alt avhenger av denne skaden på huden.

Den beste måten å forhindre L’forgiftning er å minimere L’unødvendig UV-eksponering. Først av alt, bør du ha på seg solkrem hver dag, uavhengig av om det er en varm og solrik dag eller en kaldskytende dag. Vanderbilt University Medical Center anbefaler en solkrem på minst 30 SPF. Pass på at produktet du bruker Beskytt mot UVA- og UVB-stråler for maksimal beskyttelse. Du må bruke solkremet på nytt hvis du svetter eller går, helst, helst hver to timer i disse tilfellene.

Du kan også redusere overdreven eksponering iført hatter og friske bomullsklær. Også vurdere å bo hjemme når solens stråler er høyst: fra kl. 10.00 til 4.00