Foreldre ikke involvert: pro og ulemper, effekter, eksempler, andre

Del på Pinterest

Det er ingen to like foreldre, så sannsynligvis ikke overraskende at det er mange forskjellige foreldringsstiler. Du er fortsatt ikke sikker på hva din er? Ikke bekymre deg. Noen mennesker går inn i foreldre og vet nøyaktig hvordan barna vil vokse. Men noen ganger utvikler en foreldre stil alene.

Ofte er foreldringsstilene delt inn i fire hovedkategorier:

  • autoritær
  • autoritær
  • Permissive
  • ikke involvert

Blant de fire, foreldre ikke involvert er den siste til å klassifisere, men dette betyr ikke at det er nytt. Det er en interessant stil fordi det krever mye hånd enn hånd enn andre foreldre stiler.

Så’er og hva det ikke er

Foreldre ikke involvert & # 8211; Også kalt uaktsom foreldre, som åpenbart bærer flere negative konnotasjoner og # 8211; Det er en foreldre-stil der foreldrene ikke oppfyller sine barns behov eller ønsker utenfor matbaser, klær og ly.

Disse barna får liten guide, disiplin og utdanning fra foreldrene sine. Og ofte må barn vokse alene og ta avgjørelser, store og små, alene.

Det er en kontroversiell foreldre stil, og av denne grunn er det også lett å uttrykke en dom på disse foreldrene. Men hvis du er en forelder ikke involvert eller du kjenner noen som er det, er det viktig å huske at denne foreldre stilen ikke alltid er forsettlig.

Årsakene til at noen foreldre ender med å vokse barn på denne måten Vary, vil vi snakke om det senere. For nå ser vi på noen av egenskapene til foreldre ikke involvert, og vi undersøker hvordan denne typen foreldre kan påvirke langsiktige barn.

Tegn og egenskaper for foreldre ikke involvert

Mange foreldre kan identifisere med L’blir stresset, overarbeidet og sliten. Du vet hva vi mener: Når ting går ut av kontroll, kan du feie sønnen din i noen minutters rolig og ensomhet.

Som skyld kan du føle deg senere, disse øyeblikkene er ikke karakteristiske for foreldrene ikke involvert. Ikke involvert foreldre er ikke bare et øyeblikk av bekymring for seg selv. Snarere er det en kontinuerlig modell av følelsesmessig avstand mellom foreldre og sønn.

Tegnene til en forelder som ikke er involvert, inkluderer følgende:

1. Konsentrert på dine problemer og ønsker

Enten det er arbeid, av et eget sosialt liv av barna eller andre interesser eller problemer, er foreldrene ikke involvert bekymret for sin virksomhet, til det punktet at de ikke reagerer på barna sine og dedikerer litt tid til dem.

Alt annet kommer før barn. Og i noen tilfeller kunne foreldrene til og med forsømme eller nekte barna sine.

Igjen, det er ikke alltid et spørsmål om å velge en kveld på diskoteket i stedet for en sesong med familie spill. Noen ganger er det problemer i spill som virker ute av å sjekke en forelder.

2. Mangel på følelsesmessig vedlegg

En følelsesmessig forbindelse mellom foreldre og sønn er naturlig for mange mennesker. Men i tilfelle av foreldre ikke involvert, er denne linken ikke instinktiv eller automatisk. Foreldre føles en frakobling, som sterkt begrenser mengden hengivenhet og næring som strekker seg til sitt barn.

3. Mangel på interesse for barnets aktiviteter

På grunn av mangel på kjærlighet, er foreldrene som ikke er involvert, ikke interessert i skolearbeid, aktiviteter eller hendelser i sine barn. De kunne hoppe over sine sportsspill eller ikke vises på PTA-møtene.

4. Ingen regel eller forventninger fast for atferd

Foreldre mangler vanligvis ikke en disiplinær stil. Så med mindre et barns oppførsel ikke påvirker dem, tilbyr disse foreldrene vanligvis ikke noen form for korreksjon. De tillater barnet å fungere som han vil. Og disse foreldrene blir ikke sint når barnet oppfører seg dårlig på skolen eller med andre aktiviteter.

Hvordan ikke involvert foreldre påvirker barn?

Barn trenger kjærlighet, oppmerksomhet og oppmuntring til å trives. Så det er ikke overraskende at ukomplisert foreldre kan ha en negativ effekt på et barn.

Det er sant at barn med ikke-involverte foreldre har en tendens til å lære selvforsyning og hvordan man skal ta vare på deres grunnleggende behov til en øm alder. Ulempene ved denne foreldre stilen overstiger imidlertid de positive.

En av de største ulempene med ikke-involverte foreldre er at disse barna ikke utvikler en følelsesmessig forbindelse med foreldrene sine ikke involvert. Manglende kjærlighet og oppmerksomhet i en ung alder kan føre til lav selvtillit eller følelsesmessig behov i andre relasjoner.

Å ha en ikke-involvert forelder kan til og med påvirke et barns sosiale ferdigheter. Bemerket i grunnleggende informasjonen for Denne lille studien av 2017, Noen barn av ikke-involverte foreldre kan ha vanskeligheter med sosiale interaksjoner utenfor hjemmet fordi foreldrene ikke er involvert sjelden kommuniserer eller samhandler med barna sine.

Studioet selv gjennomførte i Ghana, Afrika, fokuserte på den akademiske ytelsen på 317 studenter i boliger med ulike foreldre stiler. Han konkluderte med at studenter i autoritære familier får bedre faglige resultater enn de andre foreldringsstilene.

Merk, denne lille studien kan ikke være allment anvendelig, siden foreldre stiler i forskjellige kulturer kan føre til forskjellige resultater. Men barna av uaktsomme foreldre har flere utfordringer, uansett hvor de er.

Selv barna av ikke-involverte foreldre har kanskje ikke å håndtere evner. I En studie fra 2007, Forskere har evaluert som ulike foreldre stiler påvirket hjem nostalgi i 670 universitetsstuderende i det første året mellom 16 og 25 år.

Studien fant at de som ble oppvokst av autoritære og permissive foreldre, opplevde mer nostalgi hjemme enn de som ble reist av autoritære og ikke involverte foreldre. Men mens de to tidligere gruppene følte seg mer nostalgi, ikke L’de uttrykte så mye fordi de hadde sterkere coping ferdigheter.

Men gruppen oppvokst av autoritære og ikke involverte foreldre som følte mindre nostalgi i hjemmet, hadde flere problemer med å møte sine følelser. Dette antyder at det har vokst opp i et kjærlig og næringsrikt miljø (eller mindre) påvirker måten unge tilpasser seg livet hjemmefra.

Når et barn vokser med en følelsesmessig løsrivelse fra foreldrene sine, kan han gjenta denne foreldre stilen med sine barn. Som et resultat kan de ha det samme dårlige forholdet til barna sine.

Eksempler på foreldre ikke involvert

Ikke involvert foreldre forekommer i mange former, avhengig av et barns alder.

Ta en nyfødt, for eksempel. Mens noen foreldre får enhver mulighet til å mate og tilby kjærlighet, kan en forelder ikke involvert, føle seg løsnet eller frittliggende fra barnet ditt.

De kan ikke ha interesse i å holde seg i armene, fôre eller leke med barnet. Og når de har muligheten, kan de gi barnet til sin partner eller en bestefar.

Bare for å være klar, kan følelsen av første løsrivelse være et kortsiktig tegn på postpartum depresjon i stedet for et valg eller en filosofisk og varig foreldre stil. Derfor er det viktig å konsultere legen din for behandling hvis du lider av postpartum depresjon.

Men i fravær av denne tilstanden er det andre faktorer i spill. For eksempel kan en forelder føle seg frakoblet hvis han ikke hadde et bånd med foreldrene sine.

I tilfelle av et lite barn kan en forelder ikke involvert, vise liten interesse for verk D’Kunst som deres lille barn skaper, eller kan ignorere barnet mens han snakker med entusiasme i hans dag.

Kan ikke engang kunne skape rimelige grenser som L’nå å gå til sengs. Dette er i motsetning til en autoritativ forelder, som lytter til sin sønn og oppfordrer åpen kommunikasjon, men legger også begrensninger når det er hensiktsmessig.

Med et større barn kan en forelder ikke involverte ikke pålegge noen konsekvenser, eller til og med reagere eller bekymre seg, hvis barnet hopper på skolen eller tar med en feil rapport. Dette er forskjellig fra en autoritær foreldre, som er alvorlig og vil straffe et barn som kommer ut av linjen.

Fordi noen bruker denne metoden?

Det er viktig å merke seg, igjen, at foreldre ikke involvert er vanligvis ikke et bevisst valg. Finner sted av flere grunner. Det kan skje når en forelder er for involvert i arbeidet og finner liten tid eller energi for å fokusere på barnet ditt. Dette kan forårsake en frakobling som setter forholdet til å streve, hvor du administrerer’en fra # 8217; andre.

Noen ganger utvikler denne stilen når en person ble reist av uaktsomme foreldre eller når en forelder omhandler psykiske helseproblemer som hindrer dannelsen av enhver form for følelsesmessig vedlegg. I dette tilfellet kan denne forelder også ha problemer med å knytte seg med ektefelle og andre.

L & # 8217;

Uavhengig av begrunnelsen nedenfor, kan du endre en foreldres stil hvis du merker foreldreegenskapene som ikke er involvert i deg selv.

Det kan være nyttig å se etter en konsultasjon for å løse eventuelle psykiske problemer, passert misbruk eller andre problemer som hindrer en følelsesmessig lenke med barnet ditt. Dette er ikke noe som vil skje fra # 8217; i dag i morgen, så vær tålmodig.

Hvis du er interessert i å utvikle det båndet med barnet ditt, er ønsket selv et flott første skritt. Snakk med legen din om hva du kan gjøre for å legge til en sunn næring til familiens dynamikk og vet at du er på riktig måte å være foreldre til barnets behov.