Forebygging av Coronavirus (Covid-19): 12 ting å gjøre nå

Denne artikkelen har blitt oppdatert L’8. april 2020 for å inkludere flere retninger på # 8217; bruk av ansiktsmasker.

Den nye koronavirus kalles offisielt Sars-Cov-2, som står for koronavirus alvorlig akutt respiratorisk syndrom 2. A’infeksjon med dette viruset kan føre til sykdommen fra Coronavirus 19 eller Covid-19.

Sars-Cov-2 er relatert til Coronavirus Sars-Cov, som forårsaket en annen type koronavirus sykdom i 2002-2003. Men fra det vi kjenner så langt, er Sars-Cov-2 forskjellig fra andre virus, inkludert andre koronavirus.

Testene viser at SARS-COV-2 kan spre seg lettere og forårsake potensielt dødelige sykdommer hos noen mennesker. Som andre koronavirus, kan det overleve i # 8217; luft og overflater lenge nok til å infisere noen. Men Sars-Cov-2 multipliserer seg raskere i kroppen, selv når du ikke er symptomer. Også, du kan sende viruset selv om du aldri manifesterer symptomene.

Noen mennesker har bare mild til moderate symptomer, mens andre har alvorlige Covid-19-symptomer. Her er legene for å hjelpe oss med å forstå hvordan man bedre beskytter oss og andre.

Forslag til forebygging

Følg retningslinjene for å beskytte deg mot fangst, transport og overføring av SARS-COV-2.

1. Vask hendene dine ofte og nøye

Bruk varmt vann og såpe og gni hendene i minst 20 sekunder. Arbeid skummet på håndleddene, mellom fingrene og under neglene.

Du kan også bruke en antibakteriell og antiviral såpe. Bruk en hånd desinfeksjonsmiddel når du ikke kan vaske hendene dine riktig. Vask hendene igjen flere ganger om dagen, spesielt etter å ha rørt noe, inkludert telefonen eller bærbar PC.

2. Unngå å berøre ansiktet ditt

Sars-Cov-2 kan leve på harde overflater opptil 72 timer. Du kan ta viruset på hendene hvis du berører en overflate som et dørhåndtak, håndtaket til en bensinpumpe eller telefonen din.

Unngå å berøre noen del av ansiktet eller hodet, inkludert munn, nese og øyne. Evivita også å bite negler. Dette kan gi Sars-Cov-2 sjansen til å gå fra hendene dine til kroppen din.

3. Slutte å riste hender og kramme folk for nå

På samme måte unngå å berøre andre mennesker. Lær hudkontakt kan sende SARS-COV-2 fra en person til den andre.

4. Ikke del personlige gjenstander

Ikke del personlige gjenstander som telefoner, sminke eller kam. Det er også viktig å ikke dele bestikk og strå. Lærer barn å gjenkjenne kopp, halm og andre gjenbrukbare retter kun for personlig bruk.

5. Dekke munnen og nesen når du får toksetter og nyser

Sars-Cov-2 ligger i høye mengder i nesen og munnen. Dette betyr at den kan transporteres av dråper D’luft til andre mennesker når du hoster eller nyser. Kan til og med lande på harde overflater og bli der opptil 3 dager.

Bruk et lommetørkle eller nysing i albuen for å holde hendene så rene som mulig. Vask forsiktig hendene etter nysing eller hoste, uansett.

6. Rengjør og desinfiser overflater

Bruk alkoholbaserte desinfeksjonsmidler til å rengjøre de harde overflatene på huset som falske tak, dørhåndtak, møbler og leker. Også rengjør telefonen, laptop og alt annet du bruker regelmessig flere ganger om dagen.

Desinfiser områder etter å ha bringer mat eller pakker hjemme. Bruk hvit eddik eller hydrogenperoksidløsninger for generell rengjøring mellom desinfiserende overflater.

7. Ta de sosiale avstandene på alvor

Hvis du transporterer SARS-COV-2-viruset, vil det bli funnet i høye mengder i spytt (ekspektorat). Dette kan skje selv om du ikke er symptomer.

Last ned sosiale midler som bor hjemme og jobber eksternt når det er mulig. Hvis du må gå ut av nødvendighet, hold en avstand på 6 meter fra andre mennesker. Du kan sende viruset til å snakke med noen i nær kontakt med deg.

8. Ikke kom i grupper

Å være i en gruppe eller i møte gjør det mer sannsynlig at du vil være i nær kontakt med noen. Dette inkluderer å unngå alle steder av religiøs tilbedelse, siden du må sitte eller holde seg for nær en annen congregating. Inkluderer også samling i parker eller strender.

9. Unngå å spise eller drikke på offentlige steder

Nå er det ikke på tide å spise ute. Dette betyr å unngå restauranter, kafeer, barer og andre restauranter. Viruset kan overføres gjennom mat, kjøkkenutstyr, tallerkener og kopper. Det kan også flyr fra andre mennesker på hovedkvarteret.

Du kan fortsatt motta levering eller takeaway mat. Velg godt tilberedte matvarer som kan oppvarmes. Høy varme (minst 132 ° F / 56 ° C, Ifølge en nylig laboratorieundersøkelse som ennå ikke er utsatt for lik vurdering), bidrar til å drepe coronavirus. Dette betyr at det kan være bedre å unngå kalde mat fra restauranter og all buffet mat og salater alle’åpen.

10. Vask fersk shopping

Dyp alle råvarer og hele frukt og grønnsaker i en løsning av mathydrogenperoksid eller hvit eddik. La dem tørke før du lagrer dem i kjøleskapet og i skapene. Du kan også bruke vegetabilsk antibakteriell vask for å rengjøre produktene. Vask hendene før og etter håndtering av ferske produkter.

11. Bruk en maske (hjemmelaget)

Sentrene for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) anbefale at nesten alle bærer en stoff ansiktsmaske i offentlige miljøer der den sosiale fjerningen kan være vanskelig, som matbutikker.

Hvis du bruker riktig, kan disse masker bidra til å forhindre SARS-COV-2-overføring til asymptomatisk eller ikke diagnostisert personer når de puster, snakkes, nyser eller hoster. Dette, i sin tur senker spredningen av viruset.

CDC nettstedet gir bruksanvisning Å realisere hjemmasken din, ved hjelp av basismaterialer som skjorte og saks.

Noen forslag til å huske på:

 • Iført en maske alene vil ikke hindre deg i å inngå en sars-cov-2-infeksjon. En forsiktig vask av hendene og en sosial fjerning (fysisk) må også følges.
 • Fabric masker er ikke effektive som andre typer masker, for eksempel kirurgiske eller respiratoriske masker N95. Imidlertid bør disse andre maskerne reserveres for helsepersonell.
 • Vask hendene dine før du har på masken.
 • Vask masken etter hver bruk.
 • Du kan overføre viruset fra hendene til masken. Hvis du har på deg en maske, unngå å røre på forsiden.
 • Du kan også overføre viruset fra masken til hendene dine. Vask hendene hvis du berører forsiden av masken.
 • En maske bør ikke brukes av et barn under 2 år, fra en person som har problemer med å puste eller en person som ikke kan fjerne masken alene.

12. Auto-karantene hvis syk

Ring legen din dersom du har noen symptomer. Hold deg hjemme til du gjenoppretter. Unngå å sitte, sove eller spise med dine kjære selv om du bor i samme hus.

Bruk en maske og vask hendene så mye som mulig. Hvis du trenger presserende medisinsk behandling, bruk en maske og la ham få vite at du kan ha Covid-19.

Fordi disse tiltakene er så viktige?

Følelig følg retningslinjene er viktig fordi Sars-Cov-2 er forskjellig fra andre koronavirus, inkludert den som den er mer som, SARS-VOC. Medisinsk studier pågår Vis nøyaktig fordi vi må beskytte oss selv og andre fra’Sars-Cov-2-infeksjon.

Slik er Sars-Cov-2 annerledes:

Du kan ikke ha noen symptomer

Du kan bære eller bli smittet av SARS-COV-2 uten noe symptom. Dette betyr at du ikke kan overføre det til mer sårbare mennesker som kan bli syk seriøst.

Du kan fortsatt spre viruset

Du kan sende eller overføre SARS-COV-2-viruset før du manifesterer noe symptom. Til sammenligning var Sars-Cov hovedsakelig smittsomme dager etter at symptomene startet. Dette betyr at folk som hadde infeksjonen visste at de var syke og var i stand til å stoppe spredningen.

Har en lengre inkubasjonstid

Sars-Cov-2 kan ha en lengre inkubasjonstid. Dette betyr at tiden mellom L’infeksjon og utvikling av noe symptom er lengre enn andre koronavirus.

Sekund CDC, Sars-Cov-2 har en inkubasjonsperiode fra 2 til 14 dager. Dette betyr at noen som transporterer viruset, kan komme i kontakt med mange mennesker før symptomene starter.

Du kan bli syk, raskere

Sars-Cov-2 kan få deg til å føle deg mer syk, lenge før. Viralavgifter & # 8211; Hvor mange virus transporterer & # 8211; De var høyere 10 dager etter symptomene på SARS COV-1.

Til sammenligning oppdaget leger i Kina som testet 82 personer med Covid-19 at viralavgift hadde nådd toppen fra 5 til 6 dager etter L’Start av symptomer.

Dette betyr at SARS-COV-2-viruset kan multiplisere og spre seg til noen som har Covid-19-sykdommen nesten dobbelt så raskt enn andre koronavirusinfeksjoner.

Det kan forbli levende i # 8217; luft

Lab Test Vis at det er Sars-Cov-2 som Sars-Cov kan forbli i live i # 8217; luft opp til 3 timer. Andre harde overflater som falske tak, plast og # 8217; rustfritt stål kan imøtekomme begge virusene. Viruset kan forbli på plast i 72 timer og 48 timer på’rustfritt stål.

Sars-Cov-2 kan leve i 24 timer på papp og 4 timer på kobber, en lengre tid enn andre koronavirus.

Du kan være veldig smittsom

Selv om du ikke har symptomer, kan du ha samme virale ladning (antall virus) i kroppen din som har alvorlige symptomer. Dette betyr at du kan være smittsom som noen som har Covid-19. Til sammenligning forårsaket andre tidligere koronavirus lavere virale kostnader, og bare etter at symptomene var tilstede.

Nesen din og munnen din er mer følsomme

TIL 2020 Rapport Bemerket at denne coronavirus elsker å bevege seg i nesen og i munnen mer enn i halsen og andre deler av kroppen. Dette betyr at du kan være mer sannsynlig å nyse, hoste eller puste Sars-Cov-2 i # 8217; luft rundt deg.

Kan reise raskere gjennom kroppen

Dette coronavirus kan reise gjennom kroppen raskere enn andre virus. Data fra Kina Han fant ut at folk med Covid-19 har viruset i nesen og i halsen bare 1 dag etter at symptomene starter.

Når skal du ringe legen din

Ring legen din hvis du tror du eller et familiemedlem du kan ha en infeksjon fra Sars-Cov-2 eller hvis du har symptomer på Covid-19. Ikke gå til en medisinsk klinikk eller et sykehus. Dette bidrar til å unngå spredningen av viruset.

Gjør mye oppmerksomhet til forverringen av symptomene hvis du eller den elskede du har en underliggende tilstand som kan gi deg en større sjanse til å avtalte Covid-19 Alvorlige, for eksempel:

 • astma eller andre lunge sykdommer
 • diabetes
 • hjertesykdom
 • Lav immunsystem

De CDC Anbefaler å få akuttmedisinsk behandling hvis du har Covid-19 Faresignaler. Disse inkluderer:

 • respiratoriske vanskeligheter
 • Smerte eller brysttrykk
 • Lepper eller ansikt med blåaktige nyanser
 • forvirring
 • døsighet og manglende evne til å våkne opp

Bunnlinjen

Ta disse forebyggingsstrategiene seriøst er ekstremt viktig å stoppe formidlingen av dette viruset. Å praktisere god hygiene, følg disse retningslinjene og oppmuntre dine venner og familie til å gjøre det samme vil i stor grad bidra til å hindre spredningen av Sars-Cov-2.