Forebyggende tannbehandling

Hva så «8217; er den forebyggende tannlegen?

L’forebyggende tannlegen er praksis for å ta vare på tennene sine for å holde dem sunne. Dette bidrar til å unngå karies, tyggegummi sykdommer, emalje slitasje og mer.

Det er mange former for forebyggende tannlegen, for eksempel daglig børsting og tannrengjøring. For å opprettholde optimal oral helse, anbefaler L’American Dental Association (ADA) besøk fra tannlegen med jevne mellomrom bestemt av en tannlege. Disse praksisene er utformet for å sikre at tennene er rene, sterke og hvite. Barn bør undervises riktig oral hygiene i en øm alder.

Fortsett å lese for å lære mer om trinnene du kan påta seg for å holde tennene sunne.

10 beste praksis for sunne tenner

Vask tennene hver dag

Den viktigste delen av den forebyggende tannlegen er å pusse tennene dine daglig med en fluoridet tannkrem godkjent av American Dental Association (ADA). De fleste bør erstatte tannbørster tre eller fire ganger alle’år eller når børstene begynner å svinge.

Ikke glem å pusse tungen din. Dette vil hjelpe deg med å fjerne bakterier fra munnen din og til og med for å oppdatere L & # 8217;.

Floss daglig

Vi anbefaler også L’daglig bruk av tanntråd. Den interdentale tråden bidrar til å rense de begrensede mellomromene mellom tennene. Hvis du har braces, må du kanskje bruke interdentale ledninger for å bytte mellom metallbraketter.

For å få maksimal nytte av tanntråd, må du sørge for at du bruker den riktig. Til din neste avtale fra tannlegen, spør tannlegen din en rask demonstrasjon av tanntråd for å sikre at du får maksimal nytte av # 8217; bruk av dette verktøyet.

Det er verre å hoppe over tennene eller flossen?

Besøk din tannlege

Du bør se tannlegen din minst en gang alle «8217; år for en eksamen for å sjekke eventuelle problemer med tenner eller tannkjøtt. Hvis du har høy risiko for tannproblemer, vil du sannsynligvis ha nytte av hyppigere tannbesøk. Hvis du har lav risiko for tannproblemer, kan du få de samme fordelene fra en enkelt rengjøring alle & # 8217;. Dental rengjøring og eksamener tillater tannleger å identifisere problemer og ta vare på dem umiddelbart.

Hvis du har en Dental Insurance, finn ut hva som er dekket. Mange forsikringsplaner dekker to forebyggende tannbesøk alle «8217; år.

Spis et balansert kosthold

Et balansert kosthold bidrar også til å beskytte tennene dine ved å gi dem næringsstoffene de trenger. Begrense sukkerinntaket, inkludert enkle karbohydrater som hvitt brød, og drikk rikelig med vann i løpet av dagen.

Vitaminer er viktige for oral helse. Et variert kosthold vil hjelpe deg med å ta alle vitaminer du trenger for å holde et sunt smil.

Hva gjør’forebyggende tannlegen?

L’forebyggende tannlegen hindrer folk i å utvikle tannproblemer senere. Hvis du bruker en’tilstrekkelig tannpleie, kan du unngå eller redusere effektene av disse:

  • hulrom
  • gingivitt
  • tap av emalje
  • periodontitt

Hvem drar nytte av # 8217; forebyggende tannlegen?

Alle nytte av’forebyggende tannlegen. Barn, spesielt, dra nytte av dem fordi det tillater deres nyutviklede voksne tenner å komme inn i sterk og sunn. Dental tetningsmidler og aktuelle fluorbehandlinger bidrar til å forhindre karies i barnas tenner. Hvis du er en aging voksen, kan du dra nytte av’forebyggende tannlegen fordi det hjelper deg med å holde dine sanne tenner.

Oral helse er knyttet til kroppens helse som helhet. Dette skyldes at munnen er en fruktbar grunnlag for skadelige bakterier. Hold en ren munn fra generell helse.

Hva er fordelene med’forebyggende tannlegen?

Med god tannhygiene kan du i stor grad redusere risikoen for å komme med karies, gingivitt, periodontitt og andre tannproblemer. Dette, i sin tur, kan redusere risikoen for sekundære problemer forårsaket av dårlig muntlig helse. Noen helseproblemer som kan kobles til dårlig muntlig helse er:

  • diabetes
  • hjertesykdom
  • L’osteoporose
  • Luftveissykdom
  • kreft

Selv for tidlig fødsel og lav fødselsvekt kan kobles til dårlig oral helse. Hvis du er gravid, bør du fortsette å øve eller vedta en god forebyggende oral helse. Dette inkluderer å besøke tannlegen din for rutinemessige kontroller under graviditeten.

I tillegg til å redusere risikoen for andre helseproblemer, kan praktisere god forebyggende helse spare penger. Selv med tannforsikringen, kan kostnadene forbundet med dårlig muntlig hygiene legges til. Selv om den forebyggende tannlegen ikke helt kan eliminere behovet for fyllinger, rotkanaler eller tannimplantater, kan det gjøre mye for å redusere behovet for disse dyre behandlingene.