Fordi jeg late som å være Normal & # 039; – og også andre kvinner med autisme gjør det

Jeg leser ikke mye om # 8217; autisme. Ikke nå lenger.

Da jeg lærte for første gang å ha Aspergers syndrom, og jeg var «8220; i Spectrum & # 8221; hvordan å fortelle folk, jeg leste noe som jeg kunne få hendene dine. Jeg begynte til og med en gruppe på & # 8220; support & # 8221; Online for personer med autisme.

Selv om jeg anerkjente noen av egenskapene og problemene beskrevet i artikler, magasiner og fora i støttegruppens samfunn, klarte jeg aldri å se meg helt i noen av dem.

Jeg kunne ikke velge alle boksene som ville ha pakket inn min personlighet i en ren pakke med A’advarselsetikett som sa: «8220; skjøre, håndtak med omsorg & # 8221;. Så vidt jeg visste fra det jeg leste, var jeg ikke som alle andre autistiske mennesker i verden.

Jeg tilpasset ikke hvor som helst. Eller så jeg trodde.

Min neuradivergency er en del av det de er, ikke et handikap

Folk ønsker ofte å ringe autismen en lidelse, et handikap eller kanskje til og med en sykdom.

Når jeg leste noe av en anti-vaxxer, sier at vaksiner kan forårsake autisme (ikke sant) at, i sin tur kunne hindre at barnet ditt blir alt som kan være.

NeuroDivergency, eller autisme, er ikke noe skilt fra hva de er. Det er bare en av tingene som gjør meg hva de er.

Vanligvis tror folk ikke i det hele tatt jeg er i spektrum, hovedsakelig fordi det ikke alltid virker som de tror det burde.

Også, jeg er veldig god til å endre oppførselen min for å imitere konvensjonelle sosiale normer, selv når det virker rart eller i strid med det jeg vil gjøre eller si. Mange autistiske mennesker er.

TIL 2016 studio oppdaget at kvinner ser ut til å være spesielt dyktige i dette. Dette kan være en av grunnene Mindre kvinner som menn Motta diagnose av autisme eller få en diagnose senere i livet.

Jeg hadde aldri tenkt at noen av de tingene jeg gjør når blant annet kunne betraktes som camouflage. Men å lese den studien på kamuflasje, innså jeg at han nevnte mange av de små tingene jeg gjør i det offentlige for å se mer som alle andre.

Som camuffo min autisme å tilpasse seg

Vi neuroDivergent folk har ofte problemer med å etablere visuell kontakt. En fin måte å camouflere denne & # 8211; Og noe jeg gjør ganske ofte & # 8211; ser blant øynene til # 8217; en annen person. Vanligvis merker du ikke denne lille bevegelsen av blikket. Alt ser ut som de er normal & # 8221;.

Når jeg føler meg ubehagelig i en sosial situasjon på grunn av for mye støy og andre stimuli, er mitt ønske å unnslippe eller trekke seg raskt (og som de andre ser, ganske grovt) i et trygt og fredelig hjørne.

Men for å unngå å gjøre det, holder jeg hendene tett foran meg & # 8211; veldig sterk. Jeg knuser fingrene på en hånd med den andre, til det punktet som er smertefullt. Så jeg kan konsentrere meg om smerte og undertrykke ønsket om å unnslippe, for å bli sett på som uhøflig.

Mange neuroDivergent folk har også små flått, noen små handlinger som fortsatt gjør og igjen. Når jeg er nervøs, slå håret ditt, alltid med høyre hånd mellom den andre og den tredje fingeren. det har jeg alltid. Hovedsakelig iført håret i en lang hestehale, så jeg slår hele stykket.

Hvis hvelvet begynner å rømme for hånden (folk stirrer på), vikler jeg håret mitt i en Chignon med hånden din, og jeg holder dem der, strammer dem sterke nok slik at det er litt og # 8216; smertefullt.

Jeg føler meg alltid litt og # 8216; merkelig hver gang jeg må trekke ut en lang rekke håndteringsmekanismer, en etter l’andre. Jeg har denne merkelige følelsen av å være ute av meg selv og se på meg mens jeg gjør dem. Jeg vil hviske til øret mitt, fortell meg hva jeg skal si som svar på noen, men jeg kan aldri nærme seg nok.

Kostnadene ved å late som offentlig

Forskere i den 2016-studien har oppdaget at alt dette konstante etterligningen ofte innebærer kostnader, som utmattelse, stressøkning, nervekrise på grunn av sosial overbelastning, angst, depresjon og til og med en negativ innvirkning på utviklingen av ens egen identitet og # 8221;.

Jeg finner det interessant L’siste del. Jeg tror at alle de andre «kostnadene» leser ligner på de advarslene som er oppført på nye og mirakuløse stoffer som du ser annonsert på fjernsyn (mindre redusert seksuell lyst).

Jeg tror ikke nødvendigvis at all min etterligning har hatt en negativ innvirkning på utviklingen av min identitet, men jeg vet at mye av min ungdoms dagbok var stiplet av setningen: & # 8220; alt jeg ønsket var ekte & # 8221;.

Jeg har aldri tenkt på hvorfor jeg brukte uttrykket så ofte. Men ser tilbake, tror jeg det var bare min måte å komme til vilkår med det faktum at jeg ikke var som noen av mine venner. I lang tid trodde jeg at de var mer ekte, mer autentiske enn meg.

Forskere vet nå at noen autistiske mennesker faktisk prøver flere følelser enn vanlige mennesker. Vi er på mange måter mer i tråd med nyansene og UPS og bass av psyken av de som omgir oss.

Jeg tror det er sant. En av mine evner har alltid vært evnen til å se ting for flere prospekter. Jeg kan komme seg ut av meg selv og se fra hvor A & # 8217 kommer fra en annen person. Og jeg kan oppleve hva de føler.

Så ja, jeg har det bra ved å endre oppførselen min for å hindre at de føles ubehagelig. Hvis jeg er rolig, oppfatter jeg det, jeg, og så er vi begge mer rolig.

Men jeg vet hvordan jeg skal klare det. Camouflage kan noen ganger være utmattende, men som innadvendt, opphold hos andre mennesker i lange perioder uten avbrudd kan være slitsomt.

Jeg vil ikke separere min etterligning fra min sosialisering. Jeg er en pakke som for meg, en neuroDivergent introvert, krever store perioder av seg selv for å lade opp senere.

Dette betyr ikke at det er noe galt med meg.

Ordet jeg hater mest når den er forbundet med autisme er & # 8220; skadet & # 8221;.

Jeg tror ikke at autistiske mennesker er skadet. Jeg tror bare at de ser verden annerledes enn de som ikke er autistiske. Å være atypisk betyr ikke at vi er ufullkommen.

I dette notatet er en av de interessante tingene i # 8217; å være neuroDivergent er at jeg nesten alltid kan identifisere en’annen neuroDivergent person, selv noen som er kamuflerer like bra og rasende som meg.

Jeg er aldri sikker på hva som er hva råd eller meg: kanskje deres frasering noe, en shuffle, et halvt åpenbart håndtrykk. Men når det skjer, C’er alltid dette vakre øyeblikket når jeg skjønner at de gjenkjenner meg og ser dem. Og vi ser på øynene (ja, virkelig) og tenk: «Ah ja. jeg ser deg.& # 8221;

Vanessa er en forfatter og syklist basert i New York City. På fritiden fungerer det som en sømstress og modeller for kino og fjernsyn.