Fordeler å sove på gulvet, bivirkninger, for eksempel behandling og hvordan å gjøre

Hvis du vokste opp i et vestlig land, sover søvn sannsynligvis en stor og komfortabel seng med puter og tepper. Men i mange kulturer rundt om i verden er søvn forbundet med en hard etasje.

Det blir stadig mer vanlig i USA. Noen sier at det hjelper ryggsmerter, mens andre bare finner det mer behagelig.

Populariteten til minimalistisk liv har også inspirert folk til å kvitte seg med sengene sine og sove på gulvet.

Hittil er det ingen ønskede fordeler i å sove på gulvet. Fordelene har vært rent anekdotiske.

I denne artikkelen vil vi utforske:

 • Potensielle fordeler med å sove på gulvet
 • bivirkninger
 • Hvordan gjøre det uten å skade deg selv

Sove på gulvet er bra for ryggen din?

Sove på gulvet hjelper ryggsmerter?

Det er ingen vitenskapelig bevis på at sove på gulvhjelpen ryggsmerter. Men mange sier at det gir lettelse.

C’Det er noe merit i # 8217; ideen. En myk madrass har ikke mye støtte. La kroppen din føle deg, gjør ryggraden buet. Dette kan forårsake ryggsmerter.

Faktisk, hvis madrassen din er for myk, Harvard Medical School Anbefaler å plassere kryssfiner under madrassen. L’institusjonen foreslår også å sette madrassen på gulvet.

Men forskere har ikke anbefalt å forlate madrassen helt.

Selv om en mer solid overflate kan lindre ryggsmerter, avhenger det også av faktorer som:

 • Årsaken til smerten din
 • Posisjon for å sove

De eneste beviste fordelene er knyttet til mellomstore kompakte overflater.

I en 2015 Artikkel Publisert i magasinet Søvnhelse, undersøkte forskerne 24 elementer, på jakt etter koblinger mellom typer madrass og søvn. De har oppdaget at medium stivhet madrasser er det beste for å forbedre smerten under søvn.

Rute ischias?

Ischias er en smerte som involverer sciatic nerve, som går fra nedre rygg til hofter, til baken og hvert ben. Skyldes ofte en hevelse eller en’disk brokk.

Som ryggsmerter, kan iskias bli bedre å sove på mer faste madrasser. En mykere overflate kan forverre isiatica fordi det vender tilbake og oppfordrer leddene.

Men det er ingen konkret bevis som å sove på gulvet strekker seg. Fordelene som er rapportert er anekdotiske. Hvis du har iskias, snakk med en lege eller fysioterapeut før du prøver å sove på gulvet.

Hjelpe stillingen din?

En annen anekdotisk fordel er forbedringen av stillingen.

Igjen, av fortjenesten i # 8217; uttalelse. Myke overflater tillater ryggraden, mens harde overflater gir støtte. Folk sier at gulvfastheten hjelper ryggraden til å bli rett.

Men uten vitenskapelig test, er det bedre å være forsiktig hvis du har problemer med ryggraden. Hvis du har en feil holdning eller en spinal lidelse som skoliosen eller krypteringen, spør en lege hvis du sover på gulvet, er trygt for deg.

Sov på bakken gjør vondt?

Selv om noen mennesker føler seg bedre etter å ha sovet på gulvet, er det også potensielle bivirkninger.

Økt ryggsmerter

Søvnuttalelser på land og ryggsmerter er kontrasterende. Mens noen sier at det reduserer smerte, sier andre at det har motsatt effekt. Tross alt gjør den harde overflaten det vanskelig for ryggraden å beholde sin naturlige kurve.

I en 2003 studie Publisert på Lancet, oppdaget forskerne at flere faste overflater var forbundet med mindre fordeler.

Studien inkluderte 313 voksne med kronisk lav ryggsmerter. De har blitt tildelt tilfeldig til to grupper å sove på en halvstiv eller stiv madrass i 90 dager.

Gruppen som sov på middels stivhetsmadrasser rapporterte mindre smerte enn gruppen som sov på stive madrasser. Dette inkluderte smerte i sengen og om dagen.

Studien er forældet, men antyder at mer harde overflater kan være ineffektive for å lindre ryggsmerter. Flere søk er nødvendig for å forstå hvordan å sove på gulvet påvirker spesielt ryggsmerter.

Allergiske reaksjoner

Gulvet har vanligvis mer støv og smuss enn andre overflater rundt huset.

Dette er spesielt sannsynlig hvis du har teppe, som samler allergener som:

 • støv
 • Pulvermidd

Hvis du er allergisk mot disse stoffene, kan sove på gulvet forårsake:

 • nysing
 • en rennende nese
 • kløende, røde øyne
 • hoste
 • Wheezing
 • åndedrettsproblemer

Større eksponering for kulde

Siden varmen øker, er gulvet ofte kjøligere enn resten av rommet. Det kan være hyggelig å sove på gulvet i sommermånedene.

Men om vinteren kan en kald gulv raskt redusere kroppsvarmen, noe som gjør at du føler deg kaldere enn vanlig.

Hvem skal ikke sove på bakken?

Sove på gulvet er ikke for alle. Du kan ikke være trygg for noen mennesker, inkludert:

 • Eldre mennesker. Aldring, våre bein svekket og vi mister kroppsfett. Å sove på gulvet kan øke risikoen for brudd eller føle seg for kaldt.
 • Folk har en tendens til å føle seg kalde. Forhold som l’anemi, type 2 diabetes og l’hypothyroidism kan få deg til å føle deg kald. Sove på gulvet kan få deg til å føle deg enda kaldere, så det er bedre å unngå det.
 • Personer med redusert mobilitet. Hvis du har problemer med å sitte på gulvet eller stå opp, sover du på en seng. Du bør også unngå å sove på gulvet hvis du har artikulære problemer som leddgikt.

Sov på gulvet under graviditet eller barn

Det anses generelt som trygt å sove på gulvet under graviditeten. Mange gravide føler seg mer rolig når de sover på gulvet.

Gjør det som gjør at du føler deg bra. Men husk, du må gå av gulvet og stå opp. Hvis du føler deg ubehagelig, vil du kanskje unngå å sove på gulvet.

Det er også trygt for barn som sover på gulvet, spesielt hvis du vil sove sammen, som ikke anbefales i sengene.

Å sove sammen i en seng øker risikoen for:

 • Sudden spedbarn (SIDS) syndrom
 • kvelning
 • faller

Selv myke overflater, som puter og tepper, øker risikoen fordi de kan blokkere barnets respiratoriske trekk.

Men i kulturer hvor søvn på gulvet er vanlig, er det å sove med lavere SIDS-priser. I slike kulturer sover folk på faste matter på gulvet. Myke gjenstander brukes ikke. Barnet kan også sove på en egen matte.

Før du sover på gulvet med barnet ditt, snakker han først med barnelege.

Hvordan sove riktig på gulvet

Hvis du er interessert i å sove på gulvet, følg dette trinnvis veiledningen for å starte:

 • Finn et rom på gratis etasje fra lidelse.
 • Sett et teppe, en madrass eller en sovepose på gulvet. Du kan bruke flere nivåer.
 • Legg til en tynn pute. Det er ikke tilrådelig å stable putene, som kan påvirke nakken.
 • Legg deg ned på gulvet. Prøv å ligge på ryggen, på din side og mage. Erfaring med forskjellige steder for å se hva som gjør at du føler deg bedre.
 • Hvis du er på ryggen eller magen din, legg knærne på en annen pute for ekstra støtte. Du kan også sette en pute under nedre rygg når du ligger på ryggen. Hvis du er på din side, legg en pute mellom knærne.
 • Gi deg tid til å bli vant til gulvet. I stedet for å dykke på en hel natt, prøv en kort lur først. A’Et annet alternativ er å sette alarmen i 2 eller 3 timer, og deretter gå tilbake til senga. Over tid kan du øke sover på gulvet.
 • Ta bort

  Sove på gulvet er ikke en ny praksis. I mange kulturer rundt om i verden er det vanlig å sove på gulvet. Noen sier at det også hjelper rygg og holdning, selv om fordelene ikke har blitt demonstrert av vitenskapen.

  Sove på gulvet kan ikke være det ideelle hvis du har en kronisk tilstand eller begrenset mobilitet. Legen din kan avgjøre om det er trygt for deg.