Fordeler, risiko og gjenvinningsmaler av abdominal kirurgi Dell ‘# 039;

Cos’er abdominal adhesiology?

Adhesions er cicatrial stoff klumper som danner alle’inne i kroppen din. Tidligere kirurgiske inngrep forårsaker omtrent 90 prosent av abdominal adherences. De kan også utvikle seg fra traumer, infeksjoner eller forhold som forårsaker betennelse.

Adhesions kan også danne på organene og gjøre organene iverksider. Mange med adhesjoner viser ikke noen symptomer, men noen mennesker kan ha ubehag eller fordøyelsesproblemer.

L’Abdominal adhesiologi er en type operasjon som fjerner disse adhesjonene fra # 8217; Abdomen.

Adhesions vises ikke i konvensjonelle bildebehandlingstester. I stedet oppdager leger ofte dem under en diagnostisk kirurgi når de undersøker symptomer eller behandler en annen tilstand. Hvis legen oppdager vedheft, kan den utføres l’Adhesiology.

I denne artikkelen vil vi se de som kan ha nytte av operasjonen til # 8217; abdominal adhesiologi. Vi vil også se prosedyren og hvilke spesifikke forhold som kan brukes til å behandle.

Når den utføres laparoskopisk adhesiologi?

Abdominal adhesjoner forårsaker ofte ikke tydelige symptomer. Adhesjonene blir ofte ikke diagnostisert fordi de ikke er synlige Nåværende bildebehandlingsmetoder.

Men for noen mennesker kan de forårsake kronisk smerte og unormale tarmbevegelser.

Hvis adhesjonene forårsaker problemer, L’laparoskopisk adhesiologi kan fjerne dem. Det er en minimal invasiv prosedyre. Med laparoskopisk kirurgi, vil kirurgen utføre et lite snitt i # 8217; magen og vil bruke et laparoskop for å identifisere tiltredelsen;.

Et laparoskop er et langt og tynt rør som inneholder et kamera og et lys. Den er satt inn i # 8217; gravering og hjelper kirurgen til å finne adhesjoner for å fjerne dem.

Larosskopisk adhesiologi kan brukes til å behandle følgende forhold:

Tarmblokker

Adhesions kan forårsake fordøyelsesproblemer og til og med blokkere tarmen. Adhesions kan klemme en del av # 8217; tarmen og forårsake en intestinal obstruksjon. L’Obstruksjon kan forårsake:

 • kvalme
 • Han retched
 • A’manglende evne til å passere gass eller avføring

Infertilitet

Adhesions kan forårsake Kvinnelige reproduktive problemer Blinker eggstokkene eller egglederne.

De kan også forårsake smertefullt for noen mennesker. Hvis legen din mistenker at adhesjonene forårsaker dine reproduktive problemer, kan det råde deg til kirurgi for å fjerne dem.

Smerte

Adhesions kan noen ganger forårsake smerte, spesielt hvis de blokkerer tarmene. Hvis du har abdominale adhesjoner, kan du også prøve følgende symptomer sammen med smerten din:

 • kvalme eller oppkast
 • hevelse rundt # 8217; Abdomen
 • dehydrering
 • spasmer

COS’er den åpne adhesiologien?

L’åpen adhesiologi er et alternativ til laparoskopisk adhesiologi. Under den åpne adhesiologien praktiseres en enkelt gravering gjennom median kroppslinjen slik at legen kan fjerne adhesjoner fra # 8217; Abdomen. Det er mer invasivt enn # 8217; laparoskopisk adhesiologi.

Hva forårsaker adhesjoner?

Abdominal adhesjoner kan danne fra enhver type traumer alle «12217, Abdomen. Imidlertid er en bivirkning av abdominal kirurgi mer vanlig.

Adhesjonene forårsaket av kirurgi er mer sannsynlig forårsake symptomer i forhold til andre typer adhesjoner. Hvis du ikke føler symptomer, trenger de vanligvis ikke å bli behandlet.

Infeksjoner eller forhold som forårsaker betennelse kan også forårsake vedheft, for eksempel:

Det er ofte dannet adhesjoner på den indre fôr av # 8217; Abdomen. De kan også utvikle seg mellom:

 • organer
 • tarmene
 • abdominal veggen
 • Fallopian rør

Prosedyren

Før prosedyren vil legen trolig utføre en fysisk undersøkelse. De kan også bestille en blod- eller urineksamen og be om avbildningen for å hjelpe til med å ekskludere forhold med lignende symptomer.

Før # 8217; intervensjon

Forbered alt Intervensjon ved å organisere et returhjem fra # 8217; sykehus etter prosedyren. Du vil sannsynligvis også bli rådet til å unngå å spise eller drikke dagen for & # 8217;. Det kan også være nødvendig å avbryte # 8217; rekruttering av visse stoffer.

Under intervensjonen

Du vil bli gitt til deg l’generell anestesi, slik at du ikke føler noen smerte.

Kirurgen vil utføre et lite snitt i bladet # 8217, og vil bruke et laparoskop for å identifisere tiltredelsen. Laparoskopet vil projisere bilder på en skjerm slik at kirurgen kan finne og kutte adhesjonene.

Totalt, # 8217; intervensjon vil vare mellom 1 og 3 timer.

Komplikasjoner

L’Intervensjon er minimalt invasiv, men det er fortsatt mulige komplikasjoner, inkludert:

 • Orgelskade
 • forverring av adhesjoner
 • brokk
 • infeksjoner
 • blødning

Andre typer adhesiologi

Dell & # 8217 kirurgi; Adhesiologi kan brukes til å fjerne adhesjoner fra andre deler av kroppen.

Bekkenadhesiologi

Bekkenskader Det kan være en kilde til kronisk bekkenpine. Kirurgi forårsaker vanligvis dem, men kan også utvikle seg fra en infeksjon eller # 8217; endometriose.

Hysteroskopisk adhesiologi

L’Hysteroskopisk adhesiolisi er kirurgi som fjerner adhesjoner fra # 8217; livmor interiør;. Adhesions kan forårsake smerte og komplikasjoner med graviditet. Å ha vedheft i # 8217; uterus kalles også Asherman Syndrome.

Epidural adhesiologi

Etter spinaloperasjon, funnet fettet mellom det ytre lag av ryggmargen og ryggvirvlene kan erstattes med adhesjoner laget av hardt fibrotisk stoff som kan irritere nervene dine.

L’epidural adhesiologi bidrar til å fjerne disse adhesjonene. L’Epidural adhesiologi er også kjent som en racz-kateterprosedyre.

Peritoneal adhesiolisi

Peritoneal tiltredelse form mellom det indre laget av bukveggen og andre organer. Disse adhesjonene kan virke som subtile lag av bindevev som inneholder nerver og blodkar.

L’Peritoneal adhesiolisi har som mål å fjerne disse adhesjonene og forbedre symptomene.

Holder

En massiv masse er en vekst i nærheten av livmoren eller eggstokkene. De er ofte gunstige, men i noen tilfeller kan de være kreftfremkallende. L’Holder Holdings er en kirurgisk metode for å fjerne disse veksten.

Gjenopprettingstid på’Adhesiology

Du kan bry deg rundt # 8217; magen i ca 2 uker. Du bør kunne gå tilbake til normale aktiviteter i 2-4 uker. Det kan også være flere uker før tarmbevegelsene kommer tilbake til å være vanlig.

For å forbedre utvinningen fra # 8217; abdominal adhesiologi intervensjon, kan du:

 • Fyll på energi.
 • Unngå A’intens fysisk aktivitet.
 • Snakk med legen din om mat du bør unngå.
 • Vask det kirurgiske såret daglig med saponosa vann.
 • Ring legen din eller kirurgen umiddelbart hvis du har tegn på en infeksjon av en infeksjon, som feber eller rødhet og hevelse i graveringsstedet.

Ta bort

Mange mennesker med abdominal adhesjoner viser ikke noen symptomer og krever ikke omsorg.

Men hvis abdominal adhesjon forårsaker smerte eller fordøyelsesproblemer, kan legen anbefale abdominal adhesiologi for å fjerne dem.

Å få en korrekt diagnose er den beste måten å vite om ubehaget ditt skyldes adhesjon eller en annen tilstand.