Fordeler og bruksområder av gulrotfrøoljen

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

L’gulrotfrøolje er en type essensiell olje. Det ekstraheres via dampdestillasjon fra Carrota Daucus-plantenfrø.

Denne blomstrende planten, kjent for sine hvite blomster og duftende røtter av gulrot, kalles også vill gulrot og blonder av Queen Anna.

L’gulrotfrøolje er noen ganger forvirret med gulrotoljen, som består av en blanding av knuste gulrotrøtter nedsenket i en vektorolje, som olivenolje eller kokosnøtt. L’gulrotolje er imidlertid ikke en essensiell olje.

L’Kaldpresset gulrotfrøolje er kaldpresset fra gulrotfrø og brukes i kosmetikk for anti-agingegenskaper i hudpleie.

L’gulrotfrø essensiell olje viste antibakterielle, antifungal, antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper. Hva har ingen filer Vitaminer og næringsstoffer levert av gulrøtter.

Som andre essensielle oljer, L’gulrotfrøolje bør ikke inntas. På denne måten adskiller det seg fra # 8217; gulrotolje, som ofte brukes til matlaging.

Fordeler og bruksområder

Ved blanding av gulrotfrøoljen med en vektorolje, kan du bruke den på huden. Flere laboratorieundersøkelser og anekdotiske tester indikerer at 8217; gulrotfrøolje har en rekke egenskaper som kan være nyttige hvis de brukes på denne måten.

Antibakteriell

En nylig studere Han fant ut at gulrotfrøoljen er effektiv i å bekjempe forskjellige bakteriestammer.

Disse inkluderer Listeria monocytogenes, som forårsaker Lysisk Infeksjoner og Staphylococcus aureus, ansvarlig Staphylococcus infeksjoner. Han hadde en lavere effektivitet mot E-Coli og Salmonella.

Forskere tilskriver L’Effektivitet på nivåene av en kjemisk forbindelse kalt Alpha-Pinene i # 8217; gulrotfrøolje. De anerkjente også at forskjeller i kjemiske sammensatte konsentrasjoner i # 8217; gulrotfrøolje kan modifisere oljens antibakterielle egenskaper;.

antifungal

Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at karotol, en annen kjemisk forbindelse i # 8217; gulrotfrøolje, reduserer L’soppaktivitet som påvirker anleggsveksten.

En annen studere Indikerer at gulrotfrøoljen har en viss grad av effektivitet mot gjær som Candida albicans og Aspergillus.

Antioxidant

An Animal studie henrettet på rotter antyder at gulrotfrøoljen kan være en effektiv antioksidant. Dette samme studioet fant at 8217; gulrotfrøolje kan også ha fordeler mot leverskade.

Anti-aldring

TIL studere som analyserte antioksidantegenskapene til # 8217; gulrotfrøolje antyder at det kan være nyttig i kosmetikk som foryngende for hudens aldring.

Gastroprotive

Det ble funnet at alfa-pinene reduserer forekomsten av magesår i a Animal studie Utført på mus.

Anti-inflammatorisk

Anekdotiske rapporter indikerer at gulrotfrøoljen har antiinflammatoriske egenskaper og er beroligende for hud og hodebunn.

Risiko

Siden de essensielle oljene ikke er ment for alle inntak og mange studier på’gulrotfrøolje har blitt utført in vitro eller på dyr, det er viktig å konsultere en lege før du bruker den til å behandle en & # 8217 ; infeksjon eller en sykdom.

Det er også tilrådelig å fortynne gulrotfrøoljen med a Oljevektor Før du bruker den på huden eller hodebunnen.

Andre behandlinger

Det er andre hjemmelagde behandlinger som kan være effektive eller bedre i reintegrering og beroligende hud som L’gulrotfrø essensiell olje. De inkluderer:

  • Lavendel essensiell olje Den kan brukes lokalt som antiinflammatorisk og for helbredende sår.
  • Te tre olje Den har antiinflammatoriske egenskaper. Du kan også bruke den til forskjellig hudirritasjon.

L’

L’gulrotfrøolje har et lovende potensial som et antibakterielt og antifungalmiddel. Det kan være nyttig for vanskelige infeksjoner som skal behandles og for omsorg for sår.

L’gulrotfrø essensiell olje er ofte forvirret med gulrotolje, men de to har helt forskjellige egenskaper.

L’gulrotfrøolje, som alle essensielle oljer, bør alltid fortynnes med en vektorolje før den bruker den på huden. Også, du bør ikke innta det.

Kjøp gulrotfrøolje online og vektoroljer.