Fordeler med tranebærjuice: Det er sunt?

Du har kanskje hørt at drikking tranebærjuice kan hjelpe med en’urinveisinfeksjon (UTI), men det er ikke den eneste fordelen.

Blåbær er rike på næringsstoffer for å hjelpe kroppen din til å avverge infeksjoner og øke generell helse. Faktisk, i løpet av historien, ble de brukt til å behandle:

 • Urinproblemer
 • mageknip
 • Leverproblemer

Blåbær vokser i myrene og blir ofte høstet med vann;. Når bærene er modne og klar til å bli samlet, flyter du i # 8217; vann. Stå på overflaten av vannet; vann utsetter dem for flere sollys. Dette kan øke sin næringsverdi.

Som de fleste frukter, får du det høyeste nivået av ernæring når du spiser hele blåbærene. Men saften er fortsatt full av fordeler.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan du drikker tranebærjuice kan være til nytte for helsen din.

God kilde til vitamin C og e.

Usøtet ren tranebærjuice Det er en god kilde til både vitamin C og vitamin E. Det er også en god kilde til mange andre vitaminer og mineraler, inkludert:

 • Vitamin C: 26% av den daglige verdien (DV)
 • Vitamin E: 20% av DV
 • Kobber: 15% av DV
 • Vitamin K1: 11% av DV
 • Vitamin B6: 8% av DV

Vitaminer C og og er kraftige antioksidanter som spiller en viktig rolle i generell helse.

Forhindre urinveisinfeksjoner

Blåbær inneholder proantocyanidiner, en klasse av forbindelser som ofte finnes i planter. Det antas at disse forbindelsene kan bidra til å forhindre urinveisinfeksjoner ved å forhindre at bakterier skal feste til urinveisbelegg. Hvis bakteriene ikke kan vokse og spre seg, kan en infeksjon ikke utvikle seg.

Dessverre ble forskning på tranebærjuice blandet. Noen studier viser at tranebærjuice er effektiv for å redusere risikoen for urinveisinfeksjoner, mens andre har oppdaget at det ikke er effektiv behandling.

Videre forskning er fortsatt nødvendig for å bestemme de nøyaktige fordelene.

Hjertehelse

Blåbær inneholder også andre phytonutrients med antiinflammatoriske egenskaper. L’Betennelse spiller en rolle i å skade blodkar over tid, inkludert arterier. De skadede arteriene tiltrekker seg således plakk, forårsaker aterosklerose.

Phytonutrients i tranebær kan bidra til å forhindre betennelse, forsinke prosessen og tilby beskyttelse mot hjertesykdom.

TIL 2019 studie Hos menn som er overvektige og har fedme viste at den daglige rekruttering av en høy tranebærdrikk med høyt polyfenolinnhold i 8 uker har forbedret flere risikofaktorer for hjertesykdom.

Det er også noen tester som tranebærjuice kan bidra til å forhindre tannplakk som akkumuleres på tenner og gingival sykdommer.

Rik på antioksidanter

Som andre frukter og bær, inneholder blåbær kraftige fytokjemiske stoffer som virker som antioksidanter, inkludert:

 • C-vitamin
 • Vitamin E
 • Quercetin

Antioksidanter bidrar til å beskytte kroppen mot celleskader forårsaket av frie radikaler. Frie radikaler bidrar til aldringsprosessen og kan også være risikofaktorer for utvikling av kroniske sykdommer som kreft og hjertesykdommer.

Forskningen publisert i Journal of Nutrition Han fant ut at tranebærene kunne spille en kreftforebyggende rolle gjennom endringer i kostholdet.

Mens en diett rik på forskjellige heltall, bærer bær og grønnsaker forbundet med redusert risiko for kreft, det er ikke noe avgjørende bevis på at blåbær eller blåbærjuice beskytter mot kreft alene.

Forbedrer helsen til å fordøye systemet

De samme forbindelsene som beskytter hjertet, forbedrer også funksjonen til fordøyelsessystemet.

Ifølge en 2016-studie publisert på Journal of Research i Apotek praksis, kan forhindre Helicobacter pylori bakterier (H. Pylori) å vokse og multiplisere i mageforingen.

Dette er viktig fordi når du forlater H. Pylori vokser uten kontroll, magesår kan danne seg.

Dyrestudier antyder at antioksidanter og andre antiinflammatoriske stoffer i blåbær kan gi beskyttelse mot kolonkreft. Det er imidlertid lite sannsynlig at blåbærsaften har de samme effektene.

Velg din juice klokt

Når du ser etter en sunn blåbærjuice, er det viktig å ikke falle inn i # 8217; Trap merking. C’Det er en stor forskjell mellom cocktailen av blåbærjuice (eller drikke til blåbær) og den virkelige juice av blåbær.

Juicebaserte cocktailer inneholder tilsatte sukkerarter som mais sirup med et høyt fruktoseinnhold, som ikke er bra. Disse cocktailer er ofte tilberedt med bare en liten mengde ekte tranebærjuice.

Søk etter etiketter som sier & # 8220; laget med 100% ekte juice & # 8221; eller oppføring andre naturlige søtningsmidler som eplejuice eller D’druer.

L & # 8217;

Tranebærjuice kan være en sunn del av kostholdet ditt og til og med beskytte mot noen helseproblemer. Men det er ikke en erstatning for behandling av en medisinsk tilstand. Hvis du tror du har en UTI, gå til legen din.

De normale delene av tranebærjuice er trygge og sunne, men overdrive det kan forårsake bivirkninger som:

 • mageknip
 • diaré
 • Blodsukker topper

Tranebærjuice kan også forårsake problemer for folk som tar medisiner for å fluidifisere blod. Snakk med legen din hvis du bør begrense eller unngå blåbærjuice under legemiddelinntaket.

Del på Pinterest