Fordeler med støttegruppen for brystkreft

Hvis du har mottatt en brystkreftdiagnose, kan det hende du vil bli kjent med de mange støttegruppene til din disposisjon. Selv om du kan få støtte fra venner og familie, kan det også være nyttig å komme i kontakt med andre som har opplevd eller leve lignende erfaringer med brystkreft.

Disse gruppene gir muligheter til å dele informasjon, ressurser, håp og frykt. Grupper kan møte personlig, via telefon eller online.

Her er seks måter der en støttegruppe kan hjelpe deg når du begynner å surfe i livet etter en diagnose av brystkreft.

1. Gi kameratskap og vennskap

I utgangspunktet kan du få en del av en støttegruppe fordi du vil være nær andre som går gjennom det samme. Men du kan finne deg selv å koble til et dypere nivå ved å dele erfaringer og bekymringer uten frykt for vurderinger eller misforståelser.

Gruppemedlemmene dine kan være på forskjellige tidspunkter av deres gjenopprettingsprosess, men bare å lytte til sine tester og triumfer kan gi deg informasjon om hvordan du skal håndtere dine oppturer og nedturer. På samme måte kan du dele din personlige historie, også hjelpe noen andre.

2. Kan redusere isolasjonen din

Undergår en kreftbehandling kan skape en vegg mellom deg og til og med de mest gjennomtenkte og gjennomtenkte venner og familie. Dette kan bare skyldes det faktum at de finner det vanskelig å forstå området og # 8217; intensiteten til dine følelser.

Men angrepene av depresjon og angst er vanskelig å kjempe alene. Den terapeutiske naturen til en støttegruppe kan hjelpe deg med å holde deg på vei for utvinning.

3. Forbedre dine evner med å håndtere og hjelpe deg med å tilpasse deg

Hvis du er overveldet og stresset av situasjonen din, spør råd til medlemmer som vet nøyaktig hvordan du føler deg. Støttegrupper er et flott sted å lære å kopiere ferdigheter knyttet til fysisk trening, kosthold og meditasjon som kan hjelpe deg med å håndtere stresset i en sykdom.

Medlemmer har ofte verdifull informasjon om bekymringer som kan virke mer trivielle, hvordan man navigerer i labyrinten av medisinske undersøkelser, sykehusprosedyrer og forsikringsbyråkrati. De kan også dele råd om behandlingsalternativer og flere ressurser for å finne mer informasjon. Disse forslagene kan lindre vanskeligheten med å tilpasse seg til livet etter en diagnose av brystkreft.

4. De tillater deg å snakke ærlig

Noen støttegruppemøter kan ordnes som åpne fora som oppmuntrer til diskusjon om hvordan du føler deg og hvordan du styrer brystkreft på daglig basis. Gruppedynamikk hjelper deg med å snakke mer åpenbart enn dine følelser, så det er ikke nødvendig å holde overleppen stive eller late som ikke være redd eller sint. Alle er sannsynlig å ha vært på et lignende sted.

5. Forbedre kvaliteten på livet ditt

Deltakelse i en støttegruppe kan forbedre kommunikasjonen med legen og familiemedlemmene. Dette kan hjelpe deg med å håndtere din behandlingsprotokoll bedre.

L’Sosial interaksjon kan gjenopplive din ånd, forbedre visjonen din og gi deg noe å se frem, noe som kan forbedre din følelsesmessige helse og livskvalitet.

6. Jeg er en ressurs for råd og informasjon

Enten det er behandlingsalternativer, nye stoffer, ekstra ressurser eller et fantastisk dagspas, hvor du kan bli bortskjemt, er en støttegruppe et utmerket sted å finne viktig informasjon for å hjelpe ditt utvinning.

Hvis du tenker på å bli med i en gruppe, er det noen spørsmål å vurdere å hjelpe deg med å velge en som oppfyller dine behov:

  • Du vil vite behandlingsalternativene, motta oppmuntring eller diskutere personlige og familieproblemer du måtte ha?
  • Vil du foretrekke å samhandle med de som har å gjøre med noen form for kreft eller bare med pasienter med metastatisk brystkreft?
  • Vil du foretrekke å delta i møtene i person eller online? En online supportgruppe ville være mer praktisk for programmet ditt?
  • Du vil ha et møte drevet av en profesjonell eller overlevende? Profesjonelle er opplært til å drive grupper og hjelpe medlemmer med informasjon og ressurser. De overlevende bærer personlig erfaring, men kan ikke ha støtte fra støttegruppekompetanse som er nødvendige for å håndtere vanskelige gruppesituasjoner.

Hvordan finne en støttegruppe

Du kan begynne å gå online og sjekke filen American Cancer Society, Susan G Foundation. Komen, og National Breast Cancer Foundation. Disse nettstedene gir fulle lister over støttegrupper over hele landet. Facebook har også et bredt utvalg av støttegrupper for brystkreft. Ta et øyeblikk for å finne det som ser riktig ut for deg.

Legen din, sykehus- eller omsorgspersonen kan også gi deg en liste over støttegrupper i ditt område.

L & # 8217;

Det er normalt å føle seg redd, overveldet og isolert etter en diagnose av brystkreft. Men det er måter å overvinne de følelsene. Snakk med andre mennesker som vet hva du passerer, fordi de allerede har vært der, kan gjøre en forskjell.