Fordeler med prevensjon: 10 fordeler i tillegg til å hindre graviditet

Beskrivelse

Hormonal prevensjon er en ekte kur for mange kvinner som prøver å forhindre uønsket graviditet. Selvfølgelig har ikke-hormonelle metoder også sine fordeler. Men kontrollen av hormonelle fødsler, inkludert pillen, noen intrauterine enheter, systemer og oppdateringer, tilbyr en rekke fordeler i tillegg til graviditetsforebygging.

1. Juster menstruasjonssyklusene

Hormonelle prevensjonsmetoder kan balansere hormonelle svingninger som oppstår under syklusen. Dette kan hjelpe med en rekke menstruasjonsproblemer, inkludert uregelmessig eller rikelig blødning. Det kan også hjelpe med symptomene på syndromet til Dell’Polycystic eggstokken (PCOS), inkludert overskytende akne og hår. Mer informasjon om den beste prevensjonen for PCOS.

Mens de ulike metodene for prevensjonsstyring arbeider annerledes, mest De kan gjøre perioder lettere og mer konsistente i sine tider.

2. Gjør perioder mindre smertefulle

Hvem vi er 31 prosent Kvinner som bruker prevensjonspillen sitater menstruasjonssmerter som en av grunnene til at det fortsetter å ta dem. Hormonal prevensjon forhindrer eggløsning fra eggløsning. Når ikke ovulus, gjennomgår livmoren din ikke smertefulle sammentrekninger som forårsaker kramper under eggløsning.

Hvis du har smertefulle perioder, kan hormonell prevensjon også gi litt smertelindring under menstruasjon.

3. Kan banehormonal akne

Hormonelle svingninger er ofte de viktigste utløsende faktorene i akne. Det er derfor akne er vanligvis på sitt verste under tenårene. Minimere disse svingningene, kan hormonell prevensjon hjelpe deg med å tåle hormonal akne.

De prevensjonspiller som inneholder både østrogen og progesteron (kjent som kombinerte piller) er # 8217 Fighters; mer effektiv akne.

4. Reduserer risikoen for livmorhalskreft

Hormonal prevensjon har også noen langsiktige fordeler. Kvinnene som tar den kombinerte anticutment pillen er 50 prosent mindre sannsynlig å kontrakt uterinskreft. Disse effektene kan vare opptil 20 år etter å ha stoppet for å ta pillen.

Kan også redusere Risikoen for eggstokkene kreft.

5. Reduserer risikoen for ovariecyster

Ovariecyster er små lommer fulle av flytende danner i eggstokkene under eggløsninger under eggløsningen. De er ikke farlige, men noen ganger er de smertefulle. Kvinner med PCOS har ofte et stort antall små cyster i eggstokkene. Forhindre eggløsningen, hormonell prevensjon kan forhindre dannelsen av disse cysterene. De kan også forhindre gjenvekst av de tidligere cysterene.

6. Kan lindre symptomene på PMS og PMDD

Mange kvinner opplever en kombinasjon av fysiske eller følelsesmessige symptomer i uker eller dager før syklusen. Dette er kjent som premenstrual syndrom (PMS). Som de fleste andre menstruasjonsproblemer, er premenstruelt syndrom vanligvis på grunn av hormonelle svingninger.

Hormonell prevensjon er også potensiell behandling for premenstruell disoperativ lidelse (PMDD). Dette er en type seriøst premenstruelt syndrom som har en tendens til å involvere mer følelsesmessige eller psykologiske symptomer. Det er ofte vanskelig å behandle. Men en kombinert pille som inneholder DROPIRENONE og etinylstradiol (Yaz) er godkjent av mat- og legemiddeladministrasjonen (FDA) for behandling av PMDD. Er den eneste prevensjonspillen for å motta FDA-godkjenningen for dette formålet.

Husk at ekspertene fortsatt prøver å helt oppdage alle årsakene i foten av PMS og PMDD. I tillegg til dette har forskjellige prevensjonsmetoder forskjellige doser og kombinasjoner av hormoner. Du må kanskje prøve noen alternativer før du finner den som fungerer for symptomene dine.

7. Hjelper med å håndtere endometriose

L’endometriose er en smertefull tilstand som oppstår når stoffet som dekker livmoren, kalt endometrium, vokser på forskjellige steder fra # 8217; # 8217; livmor;. Dette vevet bløder under syklusen, uavhengig av hvor den er plassert. Når vevet bløder i poeng hvor blodet ikke kan gå ut lett fra kroppen, forårsaker smerte og betennelse.

Hormonelle prevensjonsmetoder hjelper fordi de tillater deg å hoppe over perioder. Kontinuerlige prevensjonspiller og IUDS er generelt gode alternativer for styring av Dell’endometriose.

8. Kan hjelpe med menstrual migrene

Migrene er en intens type hodepine som slår nesten 30 millioner Amerikanere: 75% av disse er kvinner. Dette skyldes delvis det faktum at hormonelle endringer er en utløsende faktor for migrene i noen mennesker.

Eksperter tror at 8217; menstrual migrene er koblet til en dråpe i østrogen og progesteron rett før syklusen starter. Hormonelle prevensjonsmetoder som lar deg hoppe over syklusen, som en kontinuerlig pille, en plante eller en IUD, kan hjelpe deg med å unngå denne dråpen.

9. Det gir deg friheten til å bløde tilstanden din

For de fleste menstruere kvinner er blødning bare et faktum. Men det må ikke være slik. De fleste pakker med prevensjonspiller leveres med en uke med placebo-piller som ikke inneholder hormoner. Jeg er der bare for å få deg til å ta vane med å ta en pille hver dag. Vanligvis, ta menstruasjon mens du tar disse placebo-pillene.

Hvis du har en stor ferie eller en annen hendelse som kommer i løpet av den uken, hopper du placebo-pillene. I stedet starter en ny pakke. Denne metoden fungerer best hvis du tar monophasy prevensjonspiller, som inneholder all samme dose hormoner. Mer informasjon om hvordan du hopper l’forrige uke med prevensjonspiller i en pakke.

Andre metoder, som IUD, Ringer og Patches, kan hjelpe deg med å hoppe over syklusen.

10. Kan redusere risikoen for anemi

Noen kvinner opplever veldig rikelig blødning under syklusen. Dette kan øke risikoen for anemi. Folk med anemi har ikke nok røde blodlegemer til å bære oksygen i hele kroppen, noe som kan forårsake svakhet og tretthet.

Hormonelle prevensjonsmetoder som lar deg hoppe over syklusen, kan bidra til å forhindre anemi relatert til syklusen.

Hva er trikset?

Hormonal prevensjon er ikke for alle. Hvis du røyker og du er over 35, kan det øke risikoen for blodpropper og hypertensjon. Videre kan noen typer hormonelle fødselsreguleringer, for eksempel kombinerte piller og flekker, øke risikoen for blodpropper og hypertensjon, selv i ikke-røykere.

For noen kan hormonell prevensjon også forårsake en rekke fysiske og følelsesmessige symptomer, fra smerte til leddene til psykosen. Når du velger en’prevensjonsalternativ, må du kontrollere at du informerer legen din om eventuelle bivirkninger du har funnet med andre metoder du har prøvd.

Videre beskytter hormonell prevensjon ikke mot seksuelle overføringsinfeksjoner. Med mindre du er med en langtidspartner og har blitt testet, må du sørge for at du bruker kondom eller en annen beskyttelsesbarriere i løpet av seksuell aktivitet.

Legen din kan hjelpe deg med å evaluere fordelene og risikoen for hver metode for å avgjøre hva som passer best for deg. Bedsider, en ideell organisasjon som er forpliktet til å forhindre uønskede graviditeter, har også en instrument som lar deg finne gratis prevensjonsleverandører eller lave kostnader i ditt område.