Fordeler med Medicare Advantage-programmet

Det nye programmet starter neste år og eldre bør se flere alternativer for helsevesenet.

Del på PinterestSeniorer har frist til 7. desember på å melde seg på det nye Medicare Advantage-programmet. Getty bilder

Eldre som ser på TV på dagtid har nylig blitt oversvømmet med meldinger om å melde seg på et program Fordelen med Medicare plan før fristen 7. desember.

Få flere fordeler! Lav eller ingen egenbetaling! Dekning av reseptbelagte legemidler! Kjør til medisinske avtaler! Besøk til spesialister!

Det er det kuleste siden oppskåret brød!

OK, det dekker ikke brødet. Men det er vanskelig å ikke bli overveldet av menyen med valg eller av løftene.

De nye tjenestene vil bli tilbudt av utvalgte Medicare Advantage-planer i mer enn 20 stater neste år. Det forventes å vokse over tid.

Medicare Advantage-planer gir alle fordelene til del A og del B og inkluderer følgende fasiliteter:

  • helsevedlikeholdsorganisasjoner
  • foretrukne leverandørorganisasjoner
  • planer for spesielle behov
  • Medicare medisinske spareplaner

I følge Medicare-tjenestemenn vil 12 forsikringsselskaper tilby flere tilleggsfordeler gjennom 160 planer i 20 stater neste år.

I fire andre stater og Puerto Rico kan slike fordeler være tilgjengelige for eldre med visse helsemessige forhold.

Noen av planene kan tilby ekstra fordeler som alternativ medisin, barnehagebesøk for voksne eller å ha en personlig assistent hjemme. Disse tilleggsfordelene dekkes ikke av det tradisjonelle programmet.

Andre fordeler kan være gratis. De inkluderer et treningsstudiomedlemskap, transport for medisinske avtaler eller måltider levert hjemme etter sykehusinnleggelse.

Det må være en helserelatert grunn for å kvalifisere seg, og kostnadene varierer mellom planene. I noen planer er det ingen ekstra kostnader. Men grensene gjelder.

Mer enn en tredjedel av Medicare-mottakerne, eller nesten 23 millioner, forventes å bli dekket av en Medicare Advantage-plan neste år.

Private planer gir generelt lavere direkte kostnader i bytte mot begrensninger på valg av leger og sykehus og andre restriksjoner som forhåndsgodkjenning for tjenester

Velg en plan

For dette programmet er landet ikke delt inn i regioner, men i fylker.

Føderale tjenestemenn bestemmer hvor mye finansiering som er tilgjengelig for kontrakt med forsikringsselskaper, som deretter bestemmer hvilke fordeler som skal tilbys.

Det er ikke lett å forstå hvilken plan som skal følges og hvor mye den vil koste, til tross for eksistensen av ulike grafikk, brosjyrer og telefonrepresentanter.

Hvis påmeldte ikke liker planen, kan de bytte tilbake til tradisjonell Medicare. Men problemet er at de som har å gjøre med en eksisterende tilstand kanskje ikke kan kjøpe en Medigap-polise for å dekke direkte kostnader.

De kan også bytte til en annen Medicare Advantage-plan.

«Disse planene kan være gode, men det er ikke lett å shoppe rundt. Noen fylker har i gjennomsnitt 20 etasjer. Noen har et valg mellom 50, sier Gretchen Jacobson, assisterende direktør for Kaiser Family Foundation, til Healthline.

Derfor liker Joe Consumer Plan D fordi det gir flere fordeler for personer med diabetes. Men fru Consumer bemerker at Plan D har en egenbetaling på $40, mens Plan J bare krever $5. Hva er en bedre avtale for familien?

Det beste du kan gjøre er å spekulere, og det er ikke nødvendigvis et riktig svar.

Modernisere Medicare

Dette er en ny tilnærming, og forsikringsselskapene har fortsatt ikke en hånd på den beste formelen.

«Medicare-politikken er i utakt med tiden,» sa senator Ron Wyden (D-Oregon), en av forfatterne av den todelte lovgivningen som kan være en katalysator for utvidede tjenester gjennom Medicare Advantage.

Wyden fortalte al Associated Press jobber med å bringe alternativer som ligner på tradisjonell Medicare.

Det er et av få programmer som har fått støtte på begge sider av korridoren.

«Det er klart at dette må være en innsats som må utvikles,» la Wyden til.

«Disse planene kan være viktige for mennesker med kroniske sykdommer,» sa Sean Creighton, visepresident for politikk hos Avaleres helserådgivere til Healthline.

Han bemerket at Medicare har en lang historie med fordeler, regler, finansieringskonflikter og forsøk på å kutte finansiering.

Opprinnelig ble det betalt av staten. Det er politikere som ønsker å gå over til et system der forsikringsselskaper tar risikoen med en begrenset gebyr-for-tjeneste-metode.

«Denne modellen reflekterer den kommersielle siden og det er et ønske om å bytte til denne modellen,» sa Creighton.

«Forretningssiden» refererer til de helseplanene som er gjort tilgjengelige av mange arbeidsgivere.

«I Medical Advantage-planer er det en grense for hva som betales,» sa Creighton.

Planene gjenspeiler erkjennelsen av at praktisk hjelp i nåtiden kan hjelpe pasienter og spare skattebetalernes penger.

For eksempel, å bruke et par hundre dollar på å installere håndtak i dusjen kan forhindre et fall som fører til en brukket hofte, en skade som forandrer livet.

Dette kan også bidra til at eldre blir lenger i hjemmene sine.