Fordeler med hodemassasje for hodepine, migrene, stress, annet

Del på Pinterest

En hodemassasje er fantastisk. I tillegg til den sensoriske nytelsen det tilbyr, kan en hodemassasje lindre symptomene på hodepine, redusere stress og kanskje også øke hårveksten.

Og den beste delen? Du kan lære å lage en hjemme. Eller du kan besøke en massør hvis du vil ha en massasje til eksperthodet.

Fortsett å lese for å lære mer om fordelene med en hodemassasje, hvordan du lager en selv og hva du kan forvente hvis du mottar en profesjonell hodemassasje.

Fordeler med en hodemassasje

Sarah Monreal, autorisert massør og eier av Wayfare Wellness, sier at fordelene avhenger av hvilken type massasje til hodet du får.

For eksempel, det tilbyr skull-sacral massasje terapi. Dette er en delikat massasje teknikk som fokuserer på det sentrale nervesystemet i hodet, av ryggraden og # 8217; hellig bein.

Denne typen hodemassasje brukes ofte til:

 • frigjør spenning
 • Lindre hodepine og hodepine
 • redusere stress
 • Fremme avslapping

Når det er sagt, understreker Monreal at selv de minst spesialiserte massasjer, som typen du gjør hjemme, kan bidra til å redusere stress og spenning, tilstanden i hodebunnen og forbedre blodsirkulasjonen i hodet og nakken.

Her er noen andre fordeler med en hodemassasje.

Fremmer hårvekst

Hvis håret ditt er tynt eller mindre tykt som det en gang, kan du vurdere en hodebunnsmassasje.

En liten 2016 studio, Deltakerne har opplevd en økning i hårtykkelsen etter 24 uker med daglige massasjer på hodebunnen.

Senker blodtrykket

Det er ikke en hemmelighet at en hodebunnsmassasje kan bidra til å lindre stresset på dagen og fremme avslapningssensasjoner.

TIL 2016 studio Det fant også at hodebunnsmassasje på 15 og 25 minutter kunne redusere systolisk og diastolisk blodtrykk hos kvinnelige deltakere.

Forfatterne av studien mener at dette kan skyldes at en hodemassasje kan bidra til å fremme blodsirkulasjonen, som har en positiv effekt på avspenningen av blodkar og nakke muskler.

Reduserer symptomene på spenningshodepine

En spennings hodepine forårsaker vanligvis hodet til hodet, nakken og bak øynene. Muskel sammentrekninger utløser ofte disse typer hodepine.

De American Massage Therapy Association Rapporterer at en hodebunnsmassasje kan bidra til å redusere intensiteten, varigheten og frekvensen av spenningshodepine. Dette kan skyldes # 8217; avslappende effekt som en hodemassasje har på nakke musklene.

Hvordan lage en hodemassasje

Skjønnheten i en hodemassasje er at du kan gjøre det selv. Alt du trenger er fingertuppene. L’massasjeolje er valgfritt.

Hvis du foretrekker det, kan du bruke et verktøy for å massere hodebunnen i stedet for fingertuppene. Disse verktøyene er i form av børster eller bærbare gummimassører. Du kan bruke det masserende verktøyet på hele hodebunnen på samme måte som du vil bruke fingertuppene.

For å få en hodemassasje, følg disse trinnene:

 • Sitt ned en komfortabel stol. Hvis du bruker oljen, må du sørge for at du legger et håndkle rundt nakken og stolen for å samle noen dråper.
 • Begynn med å påføre et lett trykk på hodet med fingertuppene eller et massasjeverktøy. Hvis du bruker oljer, senker fingertuppene i # 8217; olje, så fortsett med massasjen.
 • Flytt rundt hodebunnen med små sirkulære bevegelser.
 • Massasje i minst 5 minutter, sørg for å dekke hele hodet.
 • Du kan vaske oljen med sjampoen.
 • Hodebunnsmassasje er også en god måte å komme i kontakt med partneren din. Prøv å gi deg et hjem-til-hus massasje med disse monreal-forslagene:

 • Be partneren din om å ligge eller sitte på en komfortabel stol. Hvis du bruker essensielle oljer, start med en liten mengde. Senk fingrene i # 8217; olje.
 • Konsentrert på sakte og delikate slag på partnerens hode og arbeider opp til lette sirkulære bevegelser som krysser hodet ditt.
 • Bruk tommelen til å forsiktig massere nakken.
 • Hva er de beste oljene å bruke for en hodemassasje?

  Selv om du kan gjøre en massasje til hodet uten olje, kan du sette pris på aromaen og ekstra fordelene med essensielle oljer og # 8217;.

  Selv om du kan bruke olje av ditt valg, synes noen essensielle oljer ut som å matche denne avslappende massasjen.

  Jeg liker å bruke essensielle oljer hver gang du er mulig, sier Monreal. To av våre favoritt essensielle oljer for en hodemassasje er lavendeloljen og oljen og # 8217; peppermynteolje, men hvis du foretrekker at du også kan velge kokosnøttoljen.& # 8221;

  Kathy Sadowski, MS i aromaterapi og registrert aromaterapeut, sier at hvis du vil bruke oljen til en hodemassasje, er jojoba eller søte mandler begge gode valg fordi de ikke hindrer porene.

  Et ord med forsiktighet med essensielle oljer er å sørge for at du fortynner oljen før du bruker den på huden. For å unngå irritasjoner, bland et par dråper essensiell olje med en vektorolje, for eksempel kokosnøttoljen eller jojobaoljen, før du bruker den på hodet.

  Før du bruker essensielle oljer på et stort område av huden, er det også viktig å kjøre en testplaster for å se hvordan huden vil reagere. Slik gjør du en:

 • Lava L’underarm med en delikat og luktfri såpe, så tørk det med tampong.
 • Påfør et par dråper fortynnet essensiell olje på et lite skinnområde av … underarmen.
 • Deksel L’område med tørr bandasje og tørk den i 24 timer. I tilfelle tegn på en allergisk reaksjon, slik som utslett, irritasjon eller ubehag, fjerner du umiddelbart bandasjen og vasker området med vann og såpe. Stopp bruk av bruken av den essensielle oljen. Hvis ingen irritasjon skjer innen 24 timer, er den essensielle oljen sannsynligvis trygt for bruk.
 • Hvis du er gravid eller ammer, bør du vurdere filen Retningslinjer for graviditeten til International Federation of Professional Aromatherapists (IFPA) For å unngå oljer som kan forårsake problemer.

  Hva du kan forvente fra en profesjonell hodemassasje

  Å få en hodemassasje er både enkelt og veldig praktisk. Men noen ganger vil du kanskje ha en profesjonell å jobbe.

  Hvis du er interessert i en profesjonell hodebunnsmassasje, er det noen ting du bør vite før du bestiller en avtale.

  [8220; Når du ser etter en profesjonell skull-sakral massasje, kan du forvente en veldig beroligende og avslappende massasje & # 8221; sier Monreal. I løpet av økten vil massøren fokusere på # 8217; dispenseringslyset strekker seg til hele hodeskallen og nakken.

  Monreal sier at de også kunne arbeide for å forsiktig manipulere skallenes ben og ryggraden for å normalisere strømmen av cerebrospinalvæske i sentralnervesystemet.

  Med en mer normal strømning, vil væske bidra til å forbedre kroppens naturlige evne til å helbrede seg selv og forklarer.

  Monreal sier at du kan forvente en siste 45 minutters profesjonell massasje økt til en & # 8217;. & # 8220; I løpet av sesjonen vil du kommunisere med massøren din for å sikre at dine behov er adressert på riktig måte og effektivt & effektivt & # 8221;.

  I Monreal Clinic vil en 45-minutters skull-hellig massasje trolig koste rundt $ 60.

  Avhengig av hvor du bor, kan den eksakte kostnaden variere. Sjekk prisene med massasjen prisene før du gjør en avtale.

  Bunnlinjen

  En hodemassasje tilbyr en rekke fordeler, enten du bruker fingertuppene eller tar en av en profesjonell.

  En hodemassasje kan bidra til å lindre stress og redusere spenningen. Det kan også lindre migrene eller hodepine, lavere blodtrykk, forbedre sirkulasjonen til hode og nakke og fremme hårveksten.

  Før du bruker essensielle oljer, må du sørge for at de er fortynnede og lage en oppdateringstest før du bruker dem på et stort lærområde. Hvis du er gravid eller ammer, sørg for at du vurderer hvilke typer oljer som skal unngås.