Fordeler med håndmassasje og hvordan å gjøre en flott håndmassasje

Masserapihelsemessige fordeler er godt dokumentert og en håndmassasje er ikke noe unntak. Å være masserte hender gjør at du føler deg bra, kan bidra til å lindre muskelspenning og kan til og med redusere smerte.

Studier har vist at å ha en profesjonell håndmassasje bare en gang i uken og gjør automuterende en gang om dagen, kan bidra til å redusere smerte forbundet med mange forhold, inkludert leddgikt, karpaltunnelsyndrom og nevropati.

I denne artikkelen vil vi undersøke fordelene med en håndmassasje og hvordan du kan massere hender når de trenger ekstra omsorg.

Hva er fordelene med en håndmassasje?

En håndmassasje har potensial til å forbedre helsen din og ditt velvære på mange måter. Sekund 2011 studie, Fordelene med en håndmassasje kan inkludere:

 • Reduksjon av smerte i hendene
 • mindre angst
 • Beste humør
 • Søvnforbedring
 • Større gripekraft

Ifølge en 2018 Studio, Selv en vanlig massasje kan bidra til å senke blodtrykket. Denne studien har imidlertid ikke blitt spesifikt konsentrert på håndmassasje.

En annen Publisert 2015 studie involverte sykepleiere som arbeider i intensive omsorgsenheter. Det har ikke konsentrert seg spesielt om massasjer i hendene, men det har oppdaget at en bi-ukentlig generell massasje betydelig reduserer stressnivået.

TIL 2017 Gjennomgang Han oppdaget at massoterapi kan være nyttig for et bredt spekter av forhold, inkludert:

 • Smertefulle syndrom, inkludert leddgikt, karpaltunnelsyndrom og fibromyalgi
 • Høyt blodtrykk
 • autoimmune forhold, for eksempel multiple astma og sklerose
 • autisme
 • Hiv
 • Parkinsons sykdom
 • demens

La oss ta en nærmere titt på noen av betingelsene for hånden som forskning har vist at de kan dra nytte av en håndmassasje.

Leddgikt

L’leddgikt i hendene kan være smertefullt og svekkende. Folk med leddgikt til hender har 75 prosent Mindre styrke i hendene i forhold til folk som ikke har tilstanden. Enkle oppgaver som å åpne en dør eller skru av en krukke kan være motløs eller umulig.

Har vist seg at en håndmassasje hjelper. EN 2011 studie Han oppdaget at deltakerne hadde mindre smerte og større gripekraft etter en profesjonell ukentlig melding og en personlig daglig melding hjemme.

Den samme studien fant også at massasje terapi deltakere hadde mindre angst og depresjon og en bedre søvnkvalitet på slutten av fire ukers studio.

TIL 2014 Studio oppdaget at anvendelsen av en aktuell smertestillende etter håndmassasje har ytterligere økt forbedring av smerte, grepstyrke, Dell’deprimert humør og søvnforstyrrelser.

Karpaltunellsyndrom

Karpaltunnelsyndrom forårsaker smerte, nummenhet og håndledd svakhet. Det er en veldig vanlig nervøsitet, ifølge American College of Rheumatology, Slår opptil 10 millioner amerikanere.

Masseterapi kan bidra til å redusere smerte til karpaltunnelen, som rapportert i en 2016 Gjennomgang. Revisjonen fant at personer med karpaltunnelsyndrom som fikk regelmessig massasje, rapporterte lavere nivåer av smerte, angst og deprimert humør, samt bedre grepskraft.

I en annen studere, Deltakere med karpaltunnelsyndrom mottok to 30-minutters massasjer i uken i seks uker. Innen den andre uken var det en betydelig endring i alvorlighetsgraden av symptomene og i håndens funksjon. Denne studien inkluderte utløserpunktene i hånden.

Massasjen for å lindre karpaltunnelen fokuserer på håndleddet, men det kan også inkludere arm, skulder, nakke og hånd. I følge American Massage Therapy Association, Denne typen massasje vil variere avhengig av symptomene på # 8217; individuelle.

Neuropati

Neuropati er skade på nerver som kan forårsake smerte i hendene og til føttene. Det kan også forårsake nummenhet, prikking og andre unormale opplevelser. Massasje kan hjelpe forbedre sirkulasjonen og øke blodstrømmen i enden.

Diabetes er en vanlig årsak til perifer nevropati. A’Andre vanlige årsaker er kjemoterapi for kreft. Kjemoterapeutiske stoffer kan forårsake skade på hendene og føttene.

TIL 2016 studio av personer som er sendt til kjemoterapi, rapporterte at etter en massasje økt rapporterte 50% av deltakerne en forbedring i symptomene. Symptomet som har forbedret seg mer etter at 10-ukers studien var den generelle svakheten.

TIL 2017 Studio Fokusert på personer med diabetisk nevropati som fikk massasje med essensielle oljer. Deltakerne gjennomførte tre massasjer per uke i fire uker. Etter fire uker var deres smerte sterkt redusert og livskvaliteten ble sterkt forbedret.

Leddgikt

TIL 2013 studie Sammenlignet med moderat trykk med en lett trykkmassasje for personer med revmatoid artritt. Studien fokuserte på de øvre lemmer.

Etter en måned med ukentlig massasje terapi og daglig automasjon har den moderate trykkmassasje gruppen hatt større forbedring i smerte, gripekraft og mobilitet.

Sekund American Massage Therapy Association, Det er bedre å ikke jobbe med en bestemt ledd som er involvert i en forverring av reumatoid artritt.

Hvordan å gi deg en håndmassasje

Du trenger ikke spesialutstyr for en hånd-til-hus massasje. Du kan utføre massasjen med eller uten å bruke olje, essensielle oljer eller lotioner.

For å få de høyeste fordelene fra en håndmassasje, er det bedre å gjøre det hver dag i minst 15 minutter. Prøv å bruke moderat trykk i stedet for et lys, spesielt hvis du har smerte i hendene dine.

Lag en håndmassasje før sengetid kan forbedre søvnkvaliteten. Men en massasje kan være avslappende og gunstig når som helst på dagen.

Du kan bruke en PO & # 8216; varme til hender og armer før du begynner å hjelpe musklene dine slappe av. Følg deretter følgende trinn:

 • Sitte i en komfortabel posisjon. For å bruke moderat trykk, kan det være lettere å holde en hånd på et bord mens du bruker den andre hånden til å utføre massasjer.
 • Bruk håndflaten til å smake underarmen fra håndleddet til albuen og deretter tilbake på begge sider. Hvis du ønsker, kan du forlenge kjærligheten opp til skulderen. Gjør det minst tre ganger på begge sider av # 8217; underarmen. L’ide her er å varme musklene.
 • Bruk håndflaten til å stresse fra håndleddet til fingertuppene på begge sider av hånden. Gjør det minst tre ganger. Bruk moderat press.
 • Vikle hånden rundt’underarm med tommelen nedenfor. Klem huden som starter fra håndleddet og fungerer sakte opp til albuen og deretter tilbake. Gjør det på begge sider av # 8217; underarmen minst tre ganger med moderat trykk.
 • Bruk tommelen og # 8217; indeksen & # 8211; eller tommel og alle fingre & # 8211; Å trykke med en sirkulær eller rygg og bakbevegelse, langsomt flytte hånden og # 8217; underarm. Gjør det på begge sider av armen og hånd minst tre ganger ved å praktisere moderat trykk.
 • Trykk tommelen med en sirkulær bevegelse ved å praktisere moderat trykk på hele baksiden av hånden og deretter på håndflaten. Fortsett å trykke med tommelen langs begge sider av hver finger. Bruk tommelen til å massere området mellom tommelen og # 8217; indeksen.
 • Avhengig av tilstanden din, kan legen din, fysioterapeut eller massasje foreslå spesifikke massasje teknikker. Hvis du har en alvorlig smerte, kan du konsultere legen din for å starte automaten.

  Tips for å skaffe en profesjonell massasje

  Å få en profesjonell håndmassasje kan gi ekstra fordeler, spesielt hvis du har en tilstand som massasjen har vist seg å hjelpe.

  For å finne en sertifisert profesjonell massør som passer for deg, kan du:

  • Spør legen din om å gi deg en masseur for din tilstand.
  • Sjekk American Massage Therapy Association Stedetjeneste. Det er sannsynlig at du vil finne minst noen terapeuter i ditt område. Se etter noen som har erfaring i håndmassasje.
  • Du kan også sjekke med Amerikansk samfunn av håndterapeuter For medlemmer terapeuter i ditt område.
  • Hvis du mottar en behandling for en bestemt tilstand, selv L’forening av spesialister som omhandler den tilstanden, kan ha en referansetjeneste.
  • Hvis C’det er en kjede av lokale massasjer i ditt område, sjekk med dem kvalifikasjoner og # 8217; erfaring med deres terapeuter, spesielt med hensyn til håndmassasje.

  Noen typer helseforsikring kan dekke massasjen, spesielt hvis legen adresserer deg til en massør for behandling. Hvis du betaler for lommen, kan kostnaden variere fra $ 50 A $ 175 økt. Det er bedre å se seg rundt, siden prisene kan variere sterkt.

  Når du gjør en profesjonell massasje i hendene, må du sørge for at du spør din terapeut for å vise deg hvordan du kjører A’effektive automatiske rutiner hjemme.

  Bunnlinjen

  Vitenskapelig bevis har vist at en vanlig håndmassasje kan bidra til å lindre smerte, øke styrken på hånden og redusere følelsen av stress og angst. Håndmassasje kan integrere behandlinger for leddgikt, karpaltunnelsyndrom, nevropati og andre forhold.

  En profesjonell håndmassasje er en god investering for din generelle helse. Og en daglig automating rutine kan gi deg kontinuerlige fordeler.