Fordeler med glutathion for din helse og din kropp

Beskrivelse

Glutation er en antioksidant produsert i celler. Det er hovedsakelig sammensatt av tre aminosyrer: glutamin, glycin og cystein.

Glutathion nivåer i kroppen kan reduseres med en rekke faktorer, inkludert dårlig ernæring, miljøgifter og stress. Selv dens nivåer reduseres med alderen.

I tillegg til å bli produsert naturlig fra # 8217; organismen, kan glutathion administreres intravenøst, aktuelt eller som inaktivt. Det er også tilgjengelig som et muntlig supplement i kapsler og i flytende form. derimot, L’glutation muntlig inntak kan ikke være like effektiv Som intravenøs fødsel for noen forhold.

Glutation fordeler

1. Reduserer oksidativt stress

Oksidativt stress oppstår når C’er en ubalanse mellom produksjonen av frie radikaler og kroppens evne til å bekjempe dem. Nivåer for høy av oksidativt stress kan være en forløper av flere sykdommer. Disse inkluderer diabetes, kreft og reumatoid artritt. Glutathione bidrar til å forhindre virkningen av oksidativt stress, som igjen kan redusere sykdommen.

En artikkel nevnt i Journal of Cancer Science and Therapy Det har indikert at glutathion-mangel fører til en økning i oksidative stressnivåer, noe som kan føre til kreft. Har også uttalt at høye nivåer av glutathione har økt nivåene av antioksidanter og motstand mot oksidativt stress i kreftceller.

2. Kan forbedre psoriasis

En liten en studere Han indikerte at proteinene til myse, hvis han administrerte oralt, forbedrer psoriasis med eller uten ytterligere behandling. Det ble tidligere vist at whey proteiner øker glutathion nivåer. Studio deltakere ble administrert 20 gram som et muntlig supplement om dagen i tre måneder. Forskere har uttalt at videre studier er nødvendig.

3. Reduserer celleskader i alkoholholdig og ikke-alkoholholdig hepatisk steatose

Celledød i leveren kan forverres av antioksidantmangel, inkludert glutathione. Dette kan føre til fettleversykdom både hos de som misbruker alkohol og i de som ikke gjør det. Det har blitt vist at glutathionen forbedrer protein, enzym og bilirubinnivåer i blodet av individer med kronisk alkoholholdig og ikke-alkoholholdig hepatisk steatose.

TIL studere rapporterte at glutation var mer effektiv når de ble administrert til folk med fettsykdom intravenøst, i høye doser. Studiedeltakere viste også reduksjoner i Malondaldehyd, en cellulær skade markør i leveren.

En annen Liten studio Han fant at glutathionen administrerte oralt hadde positive effekter på personer med ikke-alkoholholdig hepatisk steatose etter proaktive livsstilsendringer. I denne studien ble Glutation gitt i form av et supplement i en dose på 300 milligram om dagen i fire måneder.

4. Forbedrer motstanden Alle’insulin hos eldre individer

Når folk i alderen produserer de mindre glutathione. Forskere på Baylong School of Medicine Han brukte en kombinasjon av dyre- og menneskerstudier for å utforske rollen som glutation i vektstyring og motstand mot eldrepersoner. Resultatene av studien indikerte at lave glutathion nivåer var forbundet med mindre forbrenning av fett og høyere fettlagringshastigheter i kroppen.

Eldre fag har tilsatt cystein og glycin til kostholdet for å øke glutathion nivåer, som har økt innen to uker, forbedrer styrke til motstanden mot motstanden ALL’insulin og fettforbrenning.

5. Øker mobiliteten for personer med perifer arterier sykdom

Sykdommen i de perifere arteriene oppstår når de perifere arteriene er blokkert fra platen. Den mer vanlig Det skjer med bena. En studere rapporterte at glutation har forbedret sirkulasjon, og øker kapasiteten til studiedeltakere til å gå uten smerte for lengre avstander. Til deltakerne som fikk glutation i stedet for en placebo i saltoppløsning ble administrert intravenøse infusjoner to ganger om dagen i fem dager og deretter analysert for mobilitet.

6. Reduserer symptomene på Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom påvirker sentralnervesystemet og er definert av symptomer som tremor. For tiden bryr seg ikke. Eldre en studere har dokumentert de positive effektene av glutation intravenøst ​​på symptomer som tremor og stivhet. Selv om videre forskning er nødvendig, antyder dette kliniske saken at glutation kan bidra til å redusere symptomene, forbedre livskvaliteten hos mennesker med denne sykdommen.

7. Kan bidra til å bekjempe autoimmune sykdommer

L’Kronisk betennelse forårsaket av autoimmune sykdommer kan øke oksidativt stress. Disse sykdommene inkluderer reumatoid artritt, cøliaki og lupus. Ifølge en studere, Glutathione bidrar til å redusere oksidativt stress ved å stimulere eller redusere kroppens immunologiske respons. Autoimmune sykdommer angriper mitokondrier i bestemte celler. Glutathione virker for å beskytte cellemitokondrier ved å eliminere frie radikaler.

8. Kan redusere oksidativ skade hos barn med autisme

Noen utdanning, Inkludert en klinisk studie rapportert i Medical Science Monitor, indikere at barn med autisme har høyere nivåer av oksidativ skade og lavere glutathione nivåer i hjernen. Denne større følsomhet for nevrologisk skade hos barn med autisme av stoffer som kvikksølv.

Den åtte uken klinisk studie på barn i alderen 4 og 13 har brukt oral eller transdermale anvendelser av glutation. Endringene i autistiske symptomer ble ikke evaluert som en del av studien, men barn av begge gruppene viste en forbedring av cystein nivåer, plasmasulfat og glutation i helblod.

9. Kan redusere effekten av ukontrollert diabetes

Langsiktig høyt blodsukker er forbundet med reduserte mengder glutation. Dette kan føre til oksidativt stress og vevskader. EN studere Oppdaget at matintegrasjonen med cystein og glycin har økt glutation nivå. Han senket også oksidativt stress og skade hos mennesker med ukontrollert diabetes, til tross for de høye nivåene av sukker. Studio deltakere ble administrert.81 millimol per kilo (mmol / kg) av cystein og 1.33 mmol / kg glycin om dagen i to uker.

10. Kan redusere symptomer på respiratoriske sykdommer

L’N-acetylcystein er et medikament som brukes til å behandle forhold som den cystiske astma og fibrose. Som inacting, det hjelper til å tynne slim og gjøre det mindre pasta. Reduserer også betennelsen. N-acetylcystein er en glutation biprodukt.

Glutation er funnet i noen matvarer, selv om matlaging og pasteurisering betydelig reduserer nivåene. Dens høyere konsentrasjoner er i:

 • Rå eller svært sjeldent kjøtt
 • Unpasteurisert melk og andre ikke-pasteuriserte meieriprodukter
 • Frukt og grønnsaker bare samlet, for eksempel avokado og asparges.

Former

Glutation inneholder svovelmolekyler, og derfor bidrar svovelrike matvarer til å stimulere sin naturlige produksjon i kroppen. Disse matvarene inkluderer:

 • Cruciferous grønnsaker, som brokkoli, blomkål, brusselspirer og boksko
 • Allium grønnsaker, som hvitløk og løk
 • egg
 • valnøtter
 • belgfrukter
 • Magre proteiner, som fisk og kylling

Andre matvarer og urter som bidrar til å øke glutathion nivåer naturlig inkluderer:

 • tistel melk
 • linfrø
 • Alga Guso
 • serum

Glutathione er også negativt påvirket av # 8217; søvnløshet. Hviler nok med jevne mellomrom kan bidra til å øke nivået.

Bivirkninger og risiko

En diett rik på matvarer som stimulerer glutathione, presenterer ikke risiko. Imidlertid, L’integratorinntaket kan ikke være tilrådelig for alle. Snakk med din glutathione lege for å avgjøre om det er riktig for deg. Mulige bivirkninger kan inkludere:

 • Abdominal kramper
 • opphovning
 • Vanskelighetsgrad å puste på grunn av bronkial innsnevring
 • Allergiske reaksjoner, som utslett

Ta bort

Glutation er en kraftig antioksidant produsert i kroppsceller. Hans nivåer reduseres på grunn av aldring, stress og # 8217; eksponering for giftstoffer. Økende glutation kan gi mange helsemessige fordeler, inkludert reduksjon av oksidativt stress.