Fordeler med geraniumolje, bivirkninger og bruksområder på huden og mer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Beskrivelse

L’Geranium Essential Oil er hentet fra dampdestillasjonen av bladene av pelargonium graveolens, en vegetabilsk art av Sør-Afrika. Ifølge folklore ble det brukt til et bredt spekter av helsemessige forhold.

L’Geraniumolje dyrkes i mange regioner, inkludert Europa og Asia. Det er mange varianter og rosa blomsterstammer med en frisk floral duft. Hvert utvalg er forskjellig i parfymen, men det er nesten identisk når det gjelder sammensetning, fordeler og bruksområder.

L’Geraniumolje er mye brukt som ingrediens i parfymer og kosmetikk. L’Essential Oil brukes også i aromaterapi for å behandle en rekke helsemessige forhold. Aromaterapi, essensielle oljer inhaleres ved hjelp av en diffusor eller fortynnet med vektoroljer og påføres huden for beroligende fordeler.

Forskere undersøkte fordelene med Geranium Essential Oil i forskjellige studier på # 8217; mann og dyr. Det er også anekdotiske tester på fordelene. Det antas å ha antioksidant, antibakteriell, antiinflammatorisk, antimikrobielle og astrende egenskaper.

Fordeler med’Geranium Essential Oil

L’Geranium Essential Oil har blitt godt studert for noen forhold, men er mindre designet for andre. Pass på at du konsulterer en lege før du bruker den og ikke erstatter essensiell olje med foreskrevet legemiddel eller behandling.

L’Geraniumolje kan være nyttig for følgende forhold:

Akne, dermatitt og inflammatoriske hudsykdommer

TIL Revisjon av studier i 2017 på’Geranium Essential Oil indikerte at dets antibakterielle, antimikrobielle og antiseptiske egenskaper gjør det nyttig å redusere akneutløp, L’hudirritasjon og hudinfeksjoner hvis det brukes lokalt.

De antiinflammatoriske egenskapene til Geranium Essential Oil gjør det også nyttig for en rekke inflammatoriske tilstander, inkludert de som slår huden.

en studere Han fant at geranium essensielle olje er lovende som potensielt antiinflammatorisk legemiddel med få bivirkninger.

Ødem

An Animal studie indikerte at antiinflammatoriske egenskaper av geranium essensiell olje kan gjøre det gunstig for hevelse av bena og føttene forårsaket av # 8217; ødem.

Anekdotiske tester indikerer at tilsetning av geranium essensiell olje alle’badvann kan være en god måte å behandle denne tilstanden på. Ytterligere søk er nødvendig for å studere effekten av geranium essensiell olje på’ødem.

Nasal vestibolitt

Nasal vestibolitt er en ubehagelig tilstand forbundet med farmakologisk behandling av kreft.

TIL Liten observasjonsstudio Og anekdotiske tester tyder på at geranium essensielle olje kan lindre nasal symptomer forårsaket av denne tilstanden, for eksempel blødning, skorpe, smerte, tørrhet og sår.

For studie, L’Geranium Essential Oil ble blandet med sesamolje og brukt som en nesespray hos kvinner utsatt for kjemoterapi for brystkreft.

Infeksjon

Flere studier tyder på at geranium essensielle olje kan bekjempe bakterielle infeksjoner. L’Geranium Essential Oil har antimikrobielle og antibakterielle egenskaper, noe som gjør det effektivt mot flere bakterielle stammer.

en studere Han fant at geranium essensielle olje var like effektiv som amoksicillin i å bekjempe bakterielle stammer, som Staphylococcus aureus. Den samme studien fant at det ikke var effektivt å bekjempe monocytogenene, en annen bakteriell belastning.

Neurodegenerativ sykdom

Noen neurodegenerative sykdommer som Alzheimers sykdom, multippel sklerose, Parkinsons sykdom og amyotrofisk lateral sklerose (SLA) er forbundet med ulike grader av nevroinflammasjon.

TIL studere oppdaget at høye konsentrasjoner av citronellol, en komponent av geranium essensiell olje, har hemmet produksjonen av nitrogenoksid, reduserer mobiltelefonen betennelse og død i hjernen.

Ifølge forskere, L’Geranium Essential Oil kan ha fordeler for personer med neurodegenerative sykdommer som inkluderer nevroinflammasjon.

Overgangsalder og perimenopause

TIL studere Oppdaget at aromaterapi med geranium essensiell olje var nyttig for å stimulere sekresjonen av spytt østrogen.

Forskere har teoretisert at geranium essensielle olje kan være nyttig for kvinner som lider av reduserte østrogener og helsemessige symptomer forårsaket av overgangsalderen og perimenopausen.

Stress, angst og depresjon

L’Aromaterapi blir stadig mer utbredt, selv på sykehuset. EN Randomisert klinisk studie Kvinner i arbeid for første gang oppdaget at den inhalerte geranium essensielle oljen har en beroligende effekt og har vært i stand til å redusere angsten forbundet med travaglio av den første fasen.

Anecdotal tester foreslår også at geranium essensielle olje kan favorisere avslapning og lindre det depressive humøret. En Animal studie På mus analyserte de beroligende og antidepressive effektene av møtet Geranium essensielle oljestammen (Pelargonium Roseum Wild) og fant det effektivt å redusere stress.

Herpes zoster smerte

L’Herpes Zoster forårsaker ofte Posterpetal Neuvaralgia, en veldig smertefull tilstand som påvirker nervefibre og huden som løper langs en nerve.

en studere oppdaget at den aktuelle anvendelsen av geraniumoljen betydelig reduserte smerten av posterpetal neuralgia innen få minutter fra # 8217; søknad. Disse effektene var midlertidige og ba om reappplikasjon etter behov.

Allergier

Ifølge en Foreløpige studier, Citronellol Innhold i Geranium Essential Oil gjør det mulig å effektivt for å redusere allergiske reaksjoner. Imidlertid er det behov for videre studier.

L’anekdotiske bevis tyder på at den aktuelle bruken kan redusere kløen forårsaket av allergiske reaksjoner. Dette skyldes den antiinflammatoriske virkningen av denne essensielle oljen.

Lydpleie

Aneekdotiske tester tyder på at geranium essensielle olje kan være nyttig for å stoppe mindre skader fra blødning. Det kan gjøre det akselerere koagulasjon og forårsake sammentrekning av blodårer. Dens antibakterielle og antiseptiske egenskaper er også nyttige for helbredelse.

Diabetes

L’Geranium Essential Oil har lenge vært brukt i Tunisia som et populært middel for å redusere hyperglykemi.

An Animal studie de fant den daglige oral administrasjonen betydelig redusert glukose nivåer i rotter. Forskere har antydet at geranium essensielle olje kan være nyttig for å lindre høyt blodsukker hos personer med diabetes, men de indikerte også at ytterligere studier er nødvendig.

Menneskene bør ikke konsumere geranium essensiell olje. Forskning på mennesker er fortsatt nødvendig, men aromaterapi tilsatt til en høyttaler eller anvendt lokalt kan ha samme effekt.

Geraniumolje mot rosa geraniumolje

L’Geranium Essential Oil og L’Pink Geranium Essential Oil kommer fra forskjellige varianter av plantearter av pelargonium graveolens.

De har nesten identiske komposisjoner og egenskaper, noe som gjør dem like gunstige for helse. L’rosa geranium essensiell olje har en litt mer floral duft, som ligner på roser.

Hvordan bruke L’Geranium Oil

L’Geranium Essential Oil kan fortynnes med en vektorolje, som Sesamolje, og brukes lokalt på huden. Du kan bruke den som en spotbehandling for akneisk eller pruriginøs hud eller som massasjeolje.

Noen vektoroljer kan forårsake en allergisk reaksjon hvis den påføres på huden. Før # 8217; bruk, lage en oppdateringstest på et lite område for å sikre at du ikke forårsaker en reaksjon.

Når essensielle oljer fortynnes med en vektorolje, er det viktig å følge dem Fortynningsretningslinjer. For voksne, rør 15 dråper essensiell olje for 6 ts oljevektor. Dette vil utgjøre en fortynning på 2.5%. For barn, fra 3 til 6 dråper essensiell olje for 6 ts oljevektor er en sikker mengde.

Som aromaterapibehandling kan du dab. Geraniumoljen på absorberende papir eller på en klut som du ikke har noe imot farging. Du kan også sette den i en diffusor for miljøer, å parfyme en stor plass. Det er også høyttalere for personlig bruk, for eksempel pinner for arominhalatorer, som du kan fylle olje og puste i bevegelse.

Essensielle oljer bør aldri inntas.

Bivirkninger av geraniumoljen

Hvis det brukes riktig, anses geraniumoljen som trygt for de fleste. Noen mennesker kan føle en brennende følelse når de bruker den på huden. Bruk aldri noen essensiell olje på huden, med mindre det er fortynnet med en vektorolje.

Noen ganger tilsettes små mengder geraniumolje til bakevarer, og det er godt å innta små mengder. Effektene av # 8217; inntak av store mengder geraniumolje er ikke kjent.

Hvor kan jeg kjøpe rosa geraniumolje?

Du kan kjøpe rosa geraniumolje hvor som helst du finner essensielle oljer, for eksempel naturlige matbutikker og holistiske farmasøytiske butikker. Gi en titt på disse produktene på nettet.

Hvordan forberede L’Geranium olje hjemme

Hvis du har flere uker tilgjengelig, kan du forberede Geraniumolje hjemme:

 • Størrelse ca 12 gram av rosa geranium blader fra anlegget.
 • Fyll en gjennomsiktig glassburk på omtrent halvparten med oliven eller sesam og fordyp bladene, som dekker dem helt.
 • Lukk krukken godt og legg den på et solfylt vindu for en uke.
 • Filtrer oljen gjennom en gasbind i en annen glassburk. Forlate geraniumblader.
 • Legg til en ekstra lager av ferske geraniumblader i # 8217; olje.
 • Forsegler den nye krukken og gå igjen på en solrik vinduskar i en uke.
 • Fortsett disse trinnene hver uke i ytterligere tre uker (i totalt fem uker).
 • Hælder den essensielle oljen i en flaske som kan holdes godt lukket. Hold på et kjølig og tørt sted og bruk det innen et år.
 • Alternativ All’Geranium Oil

  Det er mange essensielle oljer som inneholder fordelene for helsen du kan prøve, basert på den spesifikke tilstanden du vil behandle. Noen essensielle oljer du kan prøve å inkludere:

  • Lavendel for depresjon, angst, akne og hudirritasjon
  • Kamille for muskelsmerter, smerte og hevelse
  • Peppermynteolje eller Clarea Sage for å avlaste overgangsaldersymptomer

  Ta bort

  L’Geranium Essential Oil har blitt brukt til å behandle helsemessige forhold i århundrer. Det er vitenskapelig data som indikerer at det kan være nyttig for en rekke forhold, for eksempel angst, depresjon, infeksjoner og smertebehandling. Det antas å ha antibakterielle egenskaper, antioksidanter og antiinflammatorisk.

  Sjekk alltid med en lege før du bruker en essensiell olje og ikke erstatt en essensiell olje for en foreskrevet behandling.