Fordeler med Dance: 8 Fordeler for voksne og barn

Del på Pinterest

C’Det er noe i sporet til lyden av musikk som synes å fjerne alle våre bekymringer.

Kanskje det er rytmen til favorittsporene dine eller # 8217; adrenalin trening som gjør at du hevder og hevder fra sofaen. Eller kanskje det er utfordringen med å mestre de mest kompliserte trekkene som tar deg så mye glede.

Uansett årsakene dine, er en ting sikkert: Fordelene for fysisk, mental og følelsesmessig helse i dansen er uendelig.

Fordeler med dans

At du har 80 år eller 8 år, forplikter deg til fysiske aktiviteter som involverer dansen endrer deg.

Fra bedre fysisk og psykisk helse til en økning i følelsesmessig og sosialt velvære, flytt kroppen din til lyden av musikk, kan forvandle livet ditt.

Fysiker

Dansen er trening, så de fysiske fordelene med dans vil lignes på andre kardioaktiviteter.

1. Forbedre kardiovaskulær helse

Banticuore dans helsemessige fordeler er perfekt i tråd med helseavdelingen og menneskelige tjenester & # 8216; Retningslinjer på’fysisk aktivitet for voksne. Stater for helsemessige fordeler, voksne bør gjøre:

 • i minst 150 minutter til 300 minutter per uke med drift ved moderat intensitet, eller
 • Fra 75 minutter til 150 minutter per uke med høy intensitet aerobic

Profesjonell danser og sertifisert personlig trener Leon Turetsky Han sier at alle dansestiler er ideelle for kardio treningsøkter fordi hjertefrekvensen er testet av’utførelse av de forskjellige bevegelsene.

2. Forbedrer balansen; balanse og styrke

Den profesjonelle danseren Jonathan Tylicki, direktør for’utdanning for AKT, Et konsept av treningsbutikk forankret i dans, sier at en av grunnene til at dansen er en så eksepsjonell form for fysisk form, er fordi den inkorporerer bevegelser på alle bevegelsesplaner og fra alle retninger.

Bevegelsene som vi vanligvis gjør i vårt daglige liv, for eksempel å gå, klatre trappene og felles treningsøkter som tredemølle og sykling, finner sted på sagittalflyet, men dansen gjør kroppen din på alle planer, inkludert Side- og rotasjonene, som slår på og betingelser alle musklene, noe som betyr at ingen muskel er etterlatt og # 8220;.

Denne typen bevegelse øker ikke bare styrke, men forbedrer også balansen;.

3. Delikat på kroppen din

Mange former for dans, som ballsal, er egnet for personer med redusert mobilitet eller kroniske helseproblemer.

Hvis du er i tvil om «» 8217; intensiteten til en leksjon, snakk med legen din og instruktøren før du starter leksjonen. Kan hjelpe deg med noen endringer hvis nødvendig.

Mental

4. Øke kognitiv ytelse

Hvis du trenger en grunn til å flytte, vurder dette: mange Undersøkelser Utstilling som dans kan opprettholde og til og med øke evnen til å tenke med L’alder.

Men hvordan dette skjer? Vel, ifølge noen utdanning, Forskere fant at hjerneområder som styrer minne og ferdigheter, for eksempel planlegging og # 8217; organisasjon, forbedre med øvelsen som dans.

Også, i motsetning til andre treningsformer, har dansen den ytterligere fordelen med å forbedre balansen gjennom rytme og musikk.

5. Utfordre hjernen din

Hvis du noen gang har prøvd å danse trykkkranen, vet du nøyaktig hva vi mener med å danse som utfordrer hjernen din.

Tylicki understreker at hjernens kraft som du må ha tilgang til for dans, spesielt, krever at du konsentrerer både på den konstante endringen i bevegelsen og på anropet av trekk og ordninger.

Dette er en god form for mental trening for ditt sinn, uavhengig av din alder.

Emosjonell

6. Det er inkluderende

En av de vakreste tingene om dans er at alle kan delta. Hvis du kan flytte, selv om det bare er overkroppen, kan du danse.

Denne equalizer er det som gjør dans så populært blant folk som vanligvis unngår andre former for trening.

7. Det kan være en sosial aktivitet på 8217;

Selv om du kanskje foretrekker å gjøre et trekk når ingen ser, C’Det er noe utrolig i dans med andre.

Enten du deltar i en dans eller mage dans kurs, danser med venner eller tar deg selv med barna eller barnebarnene dine, vær med andre mennesker mens dans er bra for din sosiale og følelsesmessige helse.

8. Bidrar til å forbedre humøret ditt

& # 8220; bevegelse og dans er ekstremt uttrykksfulle, som kan tillate deg å unnslippe og la deg gå og # 8221; sa Tylicki. Det er dette & # 8220; la det gå og # 8221; at Bidrar til å forbedre seg Din mentale og følelsesmessige helse ved å redusere stress, redusere symptomene på angst og depresjon og øke selvtillit.

Fordeler for barn

Bevegelsen og rytmen er naturlige for barn, og når man involverer et barn i vanlige dansleksjoner, forbedrer fordelene.

Dansen tillater ikke bare barn å lufte sine energier, men det er også en fantastisk (og ofte trygg måte) å uttrykke seg selv.

Broadway Ballerina, koreograf og fitness dans instruktør Joseph Corella Han sier den kunstneriske siden av dansen, gir barn L’Mulighet for å lære å snakke en’Andre språk: Språket i bevegelsen.

L’Dansetrening lærer også barn som flittig jobb betaler.

«Hvis de fortsetter å engasjere seg i klassen, vil de bokstavelig talt se resultatene i speilet. Det er en konkret måte for barn å se at det å observere sine handlinger og lytte til lærerenes ledelse, sammen med hardt arbeid, fører til positive resultater & # 8220; sa Corella.

Turetsky understreker at dansen også hjelper barn til å lære disiplin, fordi de må lagre og utføre spesifikke trinn og kroppsbevegelser som krever praksis og utholdenhet.

Endelig sier Turetsky, lærer samarbeid som må jobbe med andre dansere mot et felles mål, noe som oversetter så mange forskjellige livsområder.

Fordeler etter type dans

Alle dansestiler, fra tradisjonell ballett og bollywood til funk, har fysiske, mentale og følelsesmessige fordeler. Nøkkelen til hvordan dans vil være til nytte for deg, er å finne stilen du liker best.

Her er noen typer for å komme i gang:

Ballett

Dette er en veldig grasiøs og teknisk form for dans, men det er også perfekt for alle aldre. Det er universelt kjent at balletten er den grunnleggende stilen for hele dansen.

Turetsky sier det er fordi det utvikler en grunnleggende forståelse av:

 • ben spill
 • likevekt
 • synkronisering
 • Ja
 • fleksibilitet
 • base kraft

Magedans

Belly Dance er en flott stil å starte, spesielt hvis du vil lære å uttrykke deg selv med mage muskler, kjernen, armene og sidene.

& # 8220; er en veldig rytmisk og morsom dansestil & # 8221; sa Turetsky. Det er mer egnet for voksne enn barn.

Hip Hop

; Hip-hop er en veldig gratis og rå dansform der du kan uttrykke deg selv til musikk med hele kroppen din og din stilling & # 8221; sa turetski.

Hip-hop-stilen er perfekt for alle aldre og er spesielt egnet for folk som ønsker å danse populær og moderne musikk med storheten og stilen.

Kran

& # 8220; å studere trykkkranen er hvordan du tar et musikalsk teori kurs med kroppen din & # 8221; sa Corella.

Tips Tap Dancers Lær hvordan du lytter til forskjellige lag av musikk, del rytmer og skape ekstra og komplementære tempo lag over musikk.

De er instrumentalister og dansere, spiller som en del av perkusjonsseksjonen & # 8221; lagt til.

Forslag til å danse godt

Når det gjelder tips for å danse godt, er eksperter enige om at det viktigste er å ha det gøy. I tillegg til dette inkluderer noen andre forslag:

La «8217; usikkerheten og frykten

Det første skrittet for å danse godt er å la slippe din usikkerhet og frykt. Dette er sant uavhengig av ditt nivå.

& # 8220; Dancing & # 8211; Enten foran et speil, i en leksjon eller i midten av dansegulvet i et diskotek, krever det å stille om at stemme i tankene dine sier at du ikke kan gjøre det, eller at folk dømmer deg og sier deg Corella.

Danser, sier han, krever at du stoler på deg selv, at du stoler på treningen din og gir deg tillatelse til å fly.

Start med en solid base

Turetsky anbefaler alle å gjøre litt & # 8216; av dansetrening, selv om du vil fokusere på en annen dansestil.

Dette er fordi & # 8220; ballett vil lære deg den riktige justeringen av kroppen og hvordan du bruker kjernen din, slik at, uavhengig av bevegelsen du gjør, vil du kunne finne balansen din og forklarer?.

Utøves ut av leksjonene

Selv om å ta danselektioner er svært viktig, sier Turetsky at du må trene for å konsolidere informasjon og sørge for at kroppen din utvikler passende muskulært minne. Dette er når man har et speil hjemme som er nyttig!

Master Rhythm og Timing før styling

Mange fokuserer umiddelbart på den morsomme delen av & # 8220; Styling & # 8221; sier turetsky.

Men hvis du er i en klasse for å lære en bestemt dansestil, sier Turetsky at du først må senke tiden og den grunnleggende rytmen, og bare etter å ha lagt til armene dine, personlighet og smak over den.

Plassert riktig i klasserommet

Du kan gjøre det nærmere midt i klassen, i stedet for vinkelen.

Dette er spesielt nyttig for nybegynnere siden du kan se godt instruktøren og # 8217; instruktøren kan se deg og hjelpe deg med å gi deg eventuelle korrigeringer & # 8221; forklarer Tylicki.

Hvordan begynne med Dance

Mens dansen er like lett som å slå på noen sanger og flytte til stuen, er det noen mer formelle måter å lære forskjellige dans- og danseteknikkstiler. Her er noen måter å starte med dans.

Velg dansestilen som interesserer deg mest

Det første trinnet er å velge en eller to stiler som du er mer entusiastisk om å lære. Så, gjør noen undersøkelser på de stilene for å finne ut den beste måten å lære metodene og teknikkene på.

Følg et kurs i en dansestudie

Hvis du er klar for A’formell utdanning, starter i et dansestudio, er det beste alternativet. De fleste studier har leksjoner som går fra’Introduksjon til avansert.

Velg stilen du vil prøve og abonnere på en innledende leksjon eller for nybegynnere. Hvis du ikke vet hvor du skal begynne, snakk med eieren av studioet eller med klassen instruktør som interesserer deg.

Følg et kurs i et treningsstudio

Mange boutique treningsstudioer og treningssentre tilbyr dansekurs, for eksempel:

 • Pilates
 • Barer
 • Zumba
 • Cardio Dance
 • Hip Hop

Se en serie videoer på nettet

Det er forskjellig formelle programmer på nettet som vil lede deg gjennom danssekvensen.

Gi en’se på youtube

I tillegg til de mest formelle videoene kan du finne på nettet, er YouTube også vert for noen fantastiske klipp og forslag på dansen som også er gratis. Hvis du kan, prosjektvideoer på TVen din og følg.

Bunnlinjen

Fordelene med dansen inkluderer alle områder av helse, inkludert fysiske, mentale og følelsesmessige. Ikke bare gir det deg en måte å uttrykke deg og ha det gøy, men det teller også for dine minutter med kardiovaskulær trening for uken.

Så ta en venn, bli med på et kurs for nybegynnere eller innledende og flytte!