Fordeler med Avokado for huden: Bruker, gjør-det-selv oppskrifter, andre

Del på Pinterest

I tillegg til å smake på deilig som guacamole eller sprer seg på et stykke varmt toast, kan avokado skryte av en imponerende liste over hudfordeler. Dette skyldes sunne fett, vitaminer og mineraler som finnes i denne super næringsrike frukten.

I denne artikkelen vil vi undersøke tettere som avokadoer kan dra nytte av huden din, samt hvordan du bruker denne allsidige ingrediensen for en sunnere og mer lyst hudfarge.

Hvordan avokado kan dra nytte av huden din?

Ikke bare avokado er rike på sunne fettstoffer, men de er også en «8217; utmerket kilde til vitaminer og C, som spiller både en nøkkelrolle for helsen og vitaliteten til huden din.

Her er noen av måtene som disse ingrediensene hjelper avokado til å gi en kraftig slag når det gjelder hudfordeler.

Beroliger hudforholdene

Ifølge Maya Ivanjesku, vitenskapelig direktør for Laflore probiotisk hudpleie, Fettene, forbindelsene og vitaminene som er tilstede i avokado, kan bidra til å akselerere hudreparasjon og forbedre kroniske hudforhold som eksem og akne og # 8217;.

Også, sier Ivanjesku, disse samme næringsstoffene kan bidra til å forbedre sprukket hud og ensartet hudtone.

Hindrer hudskade

Søk fra 2011 viser at avokado inneholder forbindelser som kan beskytte huden mot solskader og # 8217; betennelse. Skader forårsaket av ultrafiolette stråler (UV) til huden kan forårsake rynker, andre tegn på aldring og hudkreft.

Videre har studier vist at begge C-vitamin Og Vitamin E, Hvem er i Avokado, spiller en viktig rolle i # 8217; Beskytt huden mot oksidativ skade forårsaket av solen og andre miljøfaktorer.

Forbedrer L’hud elastisitet

TIL 2010 studio på over 700 kvinner undersøkte forholdet mellom hudforhold og antioksidantfett og mikronæringsstoffer.

Forskere har konkludert med at et høyt inntak av fett, særlig sunne ene ensumettede fettstoffer, som fett i avokado, har bidratt til å øke hudens elastisitet og redusere utseendet på rynker.

Reduserer utbrudd til et minimum

Hvis du har huden som er underlagt hudutbrudd, sier Ivanjesku at rengjøring av ansiktet med avokadoolje kan hjelpe deg med å få færre utbrudd. Dette skyldes de antimikrobielle egenskapene til avokadooljen.

Understreker også at 8217; bruk av avokadoolje som en renere kan hjelpe huden til å føle seg mer elastisk og hydrert.

Forbedre generell hudhelse

Hvis du prøver å forbedre hudens generelle helse, foreslår Ivanjesku å prøve avokadoolje på huden din.

L’kaldpresset avokadoolje har en overflod av antioksidanter, vegetabilske steroler, omega-9, mineraler og vitaminer, inkludert vitaminer C og E. Sammen kan disse næringsstoffene bidra til å øke kollagenproduksjonen, beroligende betennelse og øker gammel cellehud og sagt.

Hindrer tørr hud

Avokado er en god kilde til biotin, som er en del av B-vitaminene b. Biotin er kjent for å forhindre tørr tørrhet hvis det brukes lokalt. Det kan også bidra til å forhindre hår og skjøre negler.

Slik bruker du L’avokado på huden din

Hva gjør’Avocado A’lagt til så enkelt til hudpleie rutinen er at du kan skrelle den, kake den og bruk massen direkte på huden din. Du kan også bruke avokadooljen, som finnes i mange benkhud hudpleie linjer.

Maria Velve, En sertifisert og erfaren grønn skjønnhet makeup artist, deler denne ansiktsmasken med dyp hydrering av avokado og honning.

Avokado og honning fuktighetsgivende ansiktsmaske

Ingrediants

 • 1 spiseskje. solid kokosnøttolje (kjøles for å størkne om den er flytende)
 • 1/2 moden avokado pitted og skrelt
 • 1 teskje. Honning (Manuka hvis mulig)
 • 1 teskje. vann

Bruksanvisning

 • Sett kokosolje, avokado, kjære og vannet i en bolle.
 • Blanding opp for å få en deig ved hjelp av en håndblender.
 • Bruk umiddelbart etter forberedelsen.
 • Å bruke

 • Varm huden med en varm og våt klut i 20 sekunder for å åpne porene.
 • Påfør masken på ansiktet ved hjelp av fingrene eller en børste, unngå øyekonturen.
 • La for å utgjøre 15 minutter og skyll med varmt vann.
 • Tørket ansiktet og påfør en fuktighetskrem.
 • Airi Williams, skjønnhetsleder av Hudleir, Anbefaler også en maske til avokado honning.

  Liker å legge til et sprut av sitronsaft for en ekstra hydrering, så vel som noen få dråper eksfolierende serum eller mel d’fint bakken havre for eksfolieringen.

  Avokadoolje som vaskemiddel eller fuktighetskrem

  Fordelene med # 8217; Avocado strekker seg utover fruktmassen. Du kan også bruke avokadoolje, som er oljen som er blitt hentet fra massen.

  Som en rengjøringsmiddel sier Ivanjesku å legge til avokadooljen til en bomullspute og rengjør ansiktet og nakken to ganger om dagen.

  En annen måte å inkorporere avokadoolje, sier Williams, er å legge til noen dråper 100% avokadoolje til din favoritt fuktighetskrem.

  Det er bivirkninger i # 8217; bruk avokado på ansiktet?

  Hvis du aldri har brukt avokado eller avokadoolje på huden din før D’Nå anbefaler vi å lage en testoppdatering før du bruker den på ansiktet ditt.

  For å kjøre en testpatch, bruk en liten mengde avokado eller avokado olje alle’albue eller håndledd inne. Hvis du er følsom overfor avokado eller alle «8217; olje, vil du legge merke til kløe, rødhet, hevelse eller brennende innen få timer. Hvis du ikke har noen reaksjon, er det sannsynligvis trygt å bruke på ansiktet ditt.

  Bunnlinjen

  Avokado kan være til nytte for huden din på mange måter takket være sunne fett, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som er tilstede i denne allsidige frukten.

  Du kan få hudfordeler, så vel som andre helsemessige fordeler, inkludert avokado i kostholdet ditt regelmessig. Du kan også bruke avokado etter emne. Noen alternativer inkluderer avokado bruk i en ansiktsmaske eller avokadooljen som en del av rengjøring eller hydreringsrutine.

  Hvis du ikke er sikker på sikkerhet eller fordeler med avokado på huden, snakk med legen din eller dermatologen før du bruker den.

  Matløsning: Mat for sunnere hud