Fordeler med ansiktsmassasje: 8 grunner til å gjøre det

Del på Pinterest

Ansiktsmassasje er behandlinger du kan gjøre med en profesjonell eller alene. Teknikken innebærer stimulering av trykkpunkter på ansikt, nakke og skuldre.

Du kan bruke vaskemiddelkrem, oljer eller balsam med ansiktsmassasje, samt en ansiktsrulle eller et flatt verktøy for Gua Sha.

Ansiktsmassasje bidrar til å fremme hudhelsen mens du slapper av ansiktsmuskler. Den har en avslappende og foryngende effekt, og hjelper deg å se og føle deg bedre.

Enten du vil bruke ansiktsmassasje utelukkende for avslapning eller å kurere en bestemt tilstand, er det mange teknikker å prøve.

Fortsett å lese for å få en titt nærmere på noen av fordelene med ansiktsmassasje, som du kan gjøre det alene, og når det er bedre å besøke en profesjonell.

Typer av ansiktsmassasje

Det finnes forskjellige typer og teknikker for ansiktsmassasje som du kan utføre alene eller med en profesjonell.

Typer av ansiktsmassasje inkluderer:

 • lymfatisk drenering
 • refleksologi
 • shiatsu
 • UA
 • svensk
 • korrigerende
 • ellers
 • Akupressur

Ansiktsmassasje teknikker inkluderer:

 • cupping
 • Digital Kneading eller Knuckle
 • bøyd
 • EFFLOURage
 • vibrasjoner
 • tapping
 • Jacquet klemmer seg

Antatte fordeler

Fortsett å lese for å finne ut hva noen undersøkelser og anekdotiske tester må si om fordelene med ansiktsmassasje.

1. Anti-aging og rynker

En av de viktigste fordelene med ansiktsmassasje er dens evne til å forbedre L’generelt hudutseende.

En liten en 2017 Studio undersøkt effektiviteten av ansiktsmassasjen som inkluderte en stimulerende massasje enhet. Deltakerne brukte en anti-aging enhet og en krem ​​på ansiktet og nakken i 8 uker. Effektene av kremet har blitt forbedret hvis det brukes med ansiktsmassasje. Forbedringer i rynker har blitt observert, hudavslapping og konsistens.

Forskere undersøkte også effekten av ansiktsmassasje på dyre hudeksplanter eller prøver. I 10 dager har skinnprøver massasje ved hjelp av en anti-aging-enhet to ganger om dagen i 1 minutt. Sammenlignet med ubehandlede hudforklaringer, har enheten forårsaket høyere uttrykkshastigheter i dermale proteiner, som har hatt en anti-aging effekt på huden.

2. Sinus

Så lenge det er et smittsomt tilfelle eller under en akutt bihulefas fase, kan du bruke massasjen til å lindre brysttrykk, ubehag og overbelastning.

Sinusmassasje kan også bidra til å fremme slimdrenering, lindre hodepine og øke sirkulasjonen. Flere grundige vitenskapelige studier er nødvendig for å bekrefte og utvide effekten av bihulepressmassasjen.

3. Kviser

Stimulere huden gjennom massasjen kan bidra til å fremme blodsirkulasjonen og redusere utseendet på akne. Spesifikt søk som gir ansiktsmassasje tester for å forbedre akne er begrenset.

Noen sverger å gjøre en massasje med olje d’oliven til å kurere akne. Resultatene varierer, så hvis det er noe som interesserer du prøver, prøv det på et lite område før du masserer hele ansiktet.

Ikke vær for aggressiv i din tilnærming. Unngå abrupt eller eksfolierende bevegelser, spesielt i følsomme områder.

4. Atm

Folk som har forhold i temporo-mandibular (ATM) artikulasjon kan prøve kjeve eller ansikt ubehag. Dette kan inneholde hodepine, mal d’ører eller trisme.

Sekund Cleveland Clinic, Trigger Point Massasje kan bidra til å lindre kjeve muskler avhandlingen, betent eller vondt. Dette ubehag kan være å tygge, kjevestramming eller tenner sliping.

Massasje for å lindre symptomene på # 8217; atm kan være spesielt effektivt hvis kombinert med kjeveøvelser.

5. Lysende lær

Ansiktsmassasje kan bare være billetten hvis du vil ha en lys og lys hud. Søk etter 2002 Han fant ut at 59% av kvinnene som led en ansiktsmassasje, rapporterte en følelse av friskhet og foryngelse.

Om lag 54% rapportert å ha en elastisk hud, mens 50% har opplevd en hudforsterkning. Mange anekdotiske tester tyder på at stimulerende ansiktsmuskler kan bidra til å strømme huden, lindre avhandlingsmuskulaturen og øke sirkulasjonen.

6. Hudflyt

L’bruk av en rulle for ansiktsmassasje har en positiv effekt på blodstrømmen i huden, som kan bidra til å forbedre hudens utseende.

Ifølge en liten 2018 Studio, Folk som hadde en 5-minutters ansiktsbehandling med en massasjerrulle økte blodstrømmen i området i minst 10 minutter etter massasje. Etter 5 uker med massasje har blodstrømmen på varme blitt sterkt forbedret.

7. Ansiktsforyngelse

Ansiktsmassasje kan bidra til å lindre spenningen ved å forbedre hudens avslapning og helse.

Søk fra 2018 understreker effektiviteten av ansiktsmassasje med en PAO-enhet i # 8217; oppmuntre til foryngelsen av ansiktet. Har vist seg at anordningen for ansiktsmassasjeøvelser øker tykkelsen på ansiktsmusklene og / # 8217; område av tverrsnittet hos kvinner som har brukt enheten i 30 sekunder, to ganger om dagen i 8 uker.

8. Behandle arrvevet

Hvis du har en ansiktsar i helbredelse, kan massasjen være veldig nyttig. Masserer arrvevet og de omkringliggende områdene kan bidra til å øke blodstrømmen, oppløs det nærliggende vevet og flatt dossene.

Ansiktsmassasje kan også bidra til å lindre symptomer som smerte, kløe og ømhet. Forskere i 2014 Beet at massoterapi var effektiv for å redusere hudsmerter og kløende mens du forbedret utseendet på arr som ble hevet av brannsår.

Hvordan å gjøre det hjemme

Du kan gi deg en ansiktsmassasje i hjemmet ditt. Før du begynner, rengjør ansiktet og hendene dine. Bruk en liten mengde serum, olje eller rensing av balsam, slik at fingrene glatte og rulle lett på huden. Du kan også bruke palmoverflaten.

Enten du har 5 minutter eller en’hele nå, kan du sette dine favorittelementer sammen for å skape en personlig ansiktsmassasje rutine. Gjenta hvert skudd fem ganger eller fokusert på et spesifikt område i 20-30 sekunder i 20-30 sekunder. Bruk en delikat, men bestemt trykket.

Det er flere teknikker du kan bruke. Nedenfor er noen som du kan bruke til å lage din rutine:

 • Bruk en sirkulær bevegelse for å gni fingrene på templene.
 • Bruk håndflatene og spissen av fingrene for å massere sidene av ansiktet, start med haken og klatre mot pannen. Skyv deretter hendene tilbake.
 • Trykk og skyv ringen i # 8217; Arcade-overflaten. Flyttet fra # 8217; indre vinkel til den eksterne. Så gjør den samme bevegelsen under øynene dine.
 • Bruk av tommelen og # 8217; indeksen starter fra øyenbrynene på øyenbrynene. Pizzica delikat øyenbrynene mens du beveger deg til den indre vinkelen.
 • Trykk fingrene i midten av øyenbrynene. Feil glir til # 8217; hår hengende. Flytt deretter fingrene til templene.
 • Utmerkelser fast på mellomrom mellom øyenbrynene i noen sekunder. Så det fortsetter å trykke mens du utfører bevegelser med urviseren og mot klokken.
 • Bruk indeksen og mediet til å trykke under kinnbenet. Start fra midten av ansiktet og flytt til templene.
 • For en sterkere effekt, bruk knoklene til å trykke på ansiktet. Start fra nesen og flytt til kinnene til ørene.
 • Bruk tommelen og de to første fingrene til å klemme midten av haken. Klem huden mens du beveger deg mot ørene.
 • Trykk på kjeften mens du beveger fingrene fra # 8217; utvendig av kjeven mot haken.
 • Bruk en sirkulær bevegelse for å massere området under øret lobes.
 • Bruk l’ytre av småfingeren for å trykke på nakken, fra # 8217; høy og bevegelig ned.
 • Bruk ringen på innsiden av forsiden, glir mot den eksterne fronten.
 • Bruk fingertuppene til å forsiktig trykke på alle ansiktsområdene. Så klem forsiktig de kjøttfulle områdene i huden.
 • Påfør akupressur til trykkpunktene i ansiktet eller til trykkpunktene i brystene.

Når å se en profesjonell

Kontakt lege eller en massør for en ansiktsmassasje, eller hvis du vil møte spesifikke medisinske problemer, inkludert akne, minibank eller arrreduksjon.

En profesjonell vil ha ferdigheter og # 8217; erfaring for å tilpasse ansiktsmassasje til dine spesifikke behov. De kan også gi råd til eventuelle tilleggsbehandlinger.

Bunnlinjen

Ansiktsmassasje er en fantastisk måte å gi deg litt & # 8216; av helbredende og foryngende omsorg mens du strekker spesifikke problemer. Nyt oppdagelsesprosessen mens du lærer å gjøre en ansiktsmassasje alene eller foreta regelmessige faglige behandlinger.

Følg en ansiktsmassasje med produkter som bidrar til å forbedre hudens tilstand. For en vakker og lys hud, hold deg frisk ved å gi deg hele tiden til å hvile og slappe av, følg et sunt kosthold og være aktivt.