Fordeler for helsen til lakrisrot: Reduser stress og mer

Panoramautsikt over lakrisrot

Roten av lakris, også kjent som en søt rot, brukes hovedsakelig som søtningsmiddel i godteri og drikker. Folk har også brukt lakrisrot i århundrer for sine medisinske fordeler.

Det medisinske samfunnet begynner å mer godta de generelle holistiske fordelene med lakris. Det er imidlertid viktig å merke seg at medisinsk forskning ikke har vist noen av disse helsemessige fordelene.

Lakris er tilgjengelig i mange former, som inneholder forringet glicirrizin eller lakris (DGL).

Historien om lakrisroten

Ordet & # 8220; lakris & # 8221; refererer til roten til en plante som heter Glycyrrhiza Glabra. Det er opprinnelig fra Europa og # 8217; Asia. Anlegget er faktisk klassifisert som ugress i disse områdene.

De første egypterne elsket roten til lakris. De brukte det i te som en blanding av panacea. Lakris ble etterpå importert til Kina, hvor han ble en viktig’i kinesisk medisinsk tradisjon.

Les videre for å lære om helsemessige fordelene med lakrisroten.

Beroliger magen

Lakrisroten brukes til å berolige gastrointestinale problemer. Ved matforgiftning, gastrisk sår og halsbrann, kan lakrittrotekstrakt akselerere magebelegg reparasjon og gjenoppretting balanse; balanse. Dette skyldes antiinflammatoriske og immunostimulerende egenskaper av glykirrizsyren.

en studere Han fant ut at glykirrizsyren kan undertrykke giftige bakterier h. Pylori og kan forhindre vekst i # 8217; tarmene. C’Det er også en forskning som har vist at folk som har magesår, halsbrann eller gastritt har forbedret symptomer under DGL-inntaket.

DGL er den sikreste form for lakris og kan tas på lang sikt hvis nødvendig.

Rengjør åndedrettssystemet ditt

Lakris anbefales å behandle respiratoriske problemer. L’lakrisinntaket som et muntlig supplement kan hjelpe kroppen til å produsere sunt mucus. L’økning i katarrproduksjonen kan virke counterintuitive for et sunt bronkialsystem. Imidlertid er motsatt det motsatte sant. Produksjonen av ren og sunn katarr opprettholder åndedrettssystemet som arbeider uten den gamle og klebrig slimet, hindrer det.

Reduserer stress

Over tid kan stress forlate den utmattede binyrene som produserer konstant adrenalin og kortisol. Lakris kosttilskudd kan lindre binyrene. L’lakris rot ekstrakt kan stimulere binyrene, som fremmer et sunt nivå av kortisol i kroppen. Les mer 10 enkle måter å lindre stress på.

Hjelp til behandling av kreft

Noen studier sier at lakrisroten kan potensielt hjelpe behandlingen av brystkreft og prostata. Og noen kinesiske praksiser innlemmer det også i behandling av kreft. FDA har ennå ikke godkjent disse metodene for behandling i USA. Men søket pågår, ifølge American Cancer Society.

Beskytter hud og tenner

Aktuelle geler som inneholder lakris anbefales for behandling av eksem. Lakris kan være en vellykket dermatologisk behandling takket være sine antibakterielle egenskaper. Av denne grunn foreslår holistiske helsepersonell ofte å bruke lakris til karies for å drepe bakterier.

Dosering og former

Flytende ekstrakt

L’lakrisekstrakt er den vanligste form for lakris. Den brukes som et kommersielt søtningsmiddel i godteri og drikke.

Forbruket av lakrisekstrakt av en person må ikke overstige 30 mg / ml glykirrizsyre. L’Svelging mer kan forårsake Uønskede bivirkninger.

Støv

Naturlige matbutikker og spesialiserte nettbutikker Selg lakrispulver. Kombinert med en gelbunn, kan den bli en aktuell salve som lyser opp huden.

I sin pulverform er lakris spesielt nyttig i behandling av eksem og # 8217; akne. Du kan også helle støvet i vegetabilske kapsler og å svelge dem muntlig.

Den anbefalte dosen av lakrisrot er mindre enn 75 milligram per dag, andre Retningslinjer for’Verdens helseorganisasjon (WHO).

Du

Bladene av lakrisplanter, tørket og knust i en te, har blitt populær. Du kan kjøpe disse teene i supermarkeder eller i naturlige matbutikker og online.

Te brukes til å fremme helsen til fordøyelses-, respiratoriske og binyrene. Når du ser Tisane for & # 8220; Bronchial Wellness & # 8221; og «rense og avgifte» 8221;, vanligvis inneholder former for lakris.

Det populære middelet for halsen kjent som halsfrakk te er en kombinasjon av marshmallow rot, lakrisrot og elmbark.

Det anbefales ikke at folk engasjerer mer enn 8 gram lakris te om dagen.

Dgl

DGL er lakris med glykrizin fjernet, som er en sikrere form. DGL må ikke inneholde mer enn 2 prosent av glicirrizin. Dette skjemaet anbefales for gastrointestinale symptomer fordi A & # 8217 kan være nødvendig; langsiktig sysselsetting.

DGL er tilgjengelig i tyggbare tabletter, kapsler, te og pulver. Ikke forbruker mer enn 5 gram DGL om dagen. Du kan kjøpe DGL i en rekke former her.

Mulige bivirkninger

For mye lakris rot ekstrakt kan føre til lave nivåer av kalium i kroppen, noe som forårsaker muskel svakhet. Denne tilstanden kalles hypopotassemia.

Ifølge noen utdanning, Emner som har inntatt for mye lakrisrot over en periode på to uker, har opplevd oppbevaring av væsker og metabolismeanomalier.

Forbruker for mye lakris kan forårsake hypertensjon, hevelse og uregelmessighet av hjerterytme. Mange moderne produkter med lakris smak etterligner de naturlige smaker av lakris, men noen er fortsatt laget med glykirrizsyre.

Barn på bare 10 år har blitt innlagt på sykehus på grunn av hypertensjon etter inntatt for mye lakris.

Kvinner som er gravide eller pleie er Anbefalt av FDA For å unngå lakris i alle former. Personer med hypertensjon bør også unngå lakrisrot.