Fordeler, bruksområder, forholdsregler og alternative rettsmidler av Tamanu Oil

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

COS’Tamanu olje er L & # 8217?

Hvis du har vært på en naturlig matbutikk eller i en naturlig produktbutikk, er du sannsynlig at du allerede har sett Tamanu-oljen.

L’Tamanu olje er hentet fra frø som vokser på en eviggrønn tropisk kalt Tamanu Walnut-tre. L’Tamanu olje og andre deler av Tamanu Walnut-treet har blitt brukt i medisin i hundrevis av år fra noen asiatiske, afrikanske kulturer og Stillehavsøyene.

Historisk trodde folk på fordelene for huden av tamanuolje. I dag kan du finne mange anekdotiske historier om bruken av Tamanu-oljen for huden. Noen studier tyder på at Tamanuolje kan forhindre kreftvekst i kreftpasienter, behandle vaginitt og bidra til å redusere symptomene til mennesker med hiv. Zalewski j, et al. (2019). Calophyllum inophyllum i behandlingen av vaginitt: stimulert av’elektroporasjon med en in vitro tilnærming. Gjør jeg: 10.17219 / Nybegynner / 87045 Generelt, L’Tamanu olje er ikke inkorporert i vestlig medisin.

Fordeler med Tamanu Oil

Tamanu Oil har en rekke gode helse- og skjønnhetsfordeler, fra helbredelse av sår til sunnere hår. Selv om ikke alle de enkelte uttalelsene du møter, har blitt søkt vitenskapelig, har mange gjort det.

Tamanu olje for akne for L & # 8217

En 2015-studie undersøkte Tamanu-oljen fra fem forskjellige deler av Sør-Stillehavet. Léguillier t, et al. (2015). Helbredelsen av sår og # 8217; antibakteriell aktivitet av fem etnomedisinske oljer av Calophyllum inophyllum: En alternativ terapeutisk strategi for behandling av infiserte sår. Gjør jeg: 10.1371 / Journal.Steder.0138602 Oppdaget at oljen viste en «8217; høy antibakteriell og helbredende aktivitet mot bakterielle stammer som er involvert i # 8217; akne, inkludert propionibacterium acnes (s. Acnes) og propionibacterium granulosum (s. Granulosum).

Det er også tegn på oljens antiinflammatoriske egenskaper. Sammen med sin evne til å drepe p. Acnes og P. Granulosum, l’Tamanuolje kan også være nyttig i behandlingen av den betente akne. Mah sh, et al. (2018). Sammenligningsstudier av Calophyllum Plants valgt for deres antiinflammatoriske egenskaper. Gjør jeg: 10.4103 / PM.PM_212_18

Tamanu olje for akne arr

L’Tamanu olje har blitt brukt til å behandle arr på sykehus. Tallrike biologiske studier har vist at Tamanu Oil har helbredelse og regenererende hudegenskaper. Raharivelomanana P, et al. (2018). Tamanu olje og aktive hudegenskaper: fra tradisjonelle kosmetiske bruker til moderne. Gjør jeg: 10.1051 / OCL / 2018048 Det har blitt vist at fremmer celleproliferasjon og produksjon av noen komponenter i huden din, inkludert kollagen og glykosaminoglykan (GAG), alt viktig for helbredelsen av arr.

L’Tamanuolje er også rik på antioksidanter, som har vist seg å være nyttige i behandlingen av arr og # 8217; akne. (2017). Antioksidanter i dermatologi. Gjør jeg: 10.1590 / abd1806-4841.20175697

Tamanu olje til fots d’atlet

Det antas at Tamanu-oljen er et effektivt middel for foten D’atlet, A’smittsom soppinfeksjon som rammer huden. Selv om effektene av # 8217; Tamanu olje spesielt på foten D’atleten ikke har blitt studert, det er litt & # 8216; teststøtte av de antifungale egenskapene til # 8217;. Sau B, et al. (2017). Anvendelse av # 8217; Calophyllum olje inophyllum som antifungal fett likør for lærindustrien. Gjør jeg: 10.1016 / J.indcrop.2017.04.064

Fordeler med’Tamanu Oil for rynker

L’Tamanu Oil er en aktiv ingrediens som brukes i mange hudpleieprodukter, inkludert anti-aging kremer. L’olje er rik på fettsyrer, som kan bidra til å holde huden hydrert. Det inneholder også antioksidanter, kjemper frie radikaler.

Oljekapasiteten; Olje for å fremme kollagenproduksjonen og GAG spiller også en rolle i # 8217; anti-aging og hudregenerering.

Endelig, L’Tamanuolje kan bidra til å forhindre rynker forårsaket av solskader. A vitro 2009 Studio bemerket at oljen var i stand til å absorbere UV-lys og hemme DNA-skaden indusert av UV-stråling. Leu t, et al. (2009). Ny tricyklisk og tetracyklisk piranokumarin med en erstatning C – 4 uten sidestykke. Tamanolid Structure Delucidation, Tamanolide D og Tamanolide P fra Calophyllum Innerhyllum av Fransk Polynesia. Gjør jeg: 10.1002 / MRC.2482

Tamanu olje for mørke flekker

For øyeblikket er det ingen bevis som viser at Tamanu-oljen kan redusere utseendet på mørke flekker, selv om noen bruker det til dette formålet.

Tamanu olje for tørr hud

Hudens tørrhet er en vanlig behandlet tilstand med oljebruk. L’Tamanuolje har et høyt fettinnhold, så det er sannsynligvis veldig fuktighetsgivende for huden.

Tamanu olje for eksem for eksem

Forskning tyder på at Tamanu-oljen kan ha antiinflammatoriske egenskaper. Balla TN, et al. (1980). Calophyllolid & # 8211; Et nytt ikke-steroid anti-inflammatorisk middel. https: // pubmed.NCBI.NLM.NIH.Gov / 7203581 / Og mens det er folk som brukte tamanuolje til å behandle inflammatoriske hudforhold som eksem, er det behov for videre forskning for å forstå sin rolle.

Tamanu olje å fade strekkmerker

Som med akne arr, prøver de fleste å falme strekkmerker med fuktighetsgivende, antioksidant og antiinflammatoriske behandlinger. Selv om Tamanu-oljen har disse egenskapene, er det ikke nok å finne ut om det har noen effekt.

Tamanu olje for hår

Forskere har ikke studert grundig som L’Tamanu Oil påvirker håret. Det fungerer sannsynligvis som en fuktighetsgivende krem, selv om den ikke har blitt vist. Anecdatic historier tyder på at det kan brukes til å senke håret faller, men forskere har ikke vist det.

Tamanu olje for inngrodd hår

Det inngrodde håret inflammer ofte og de irriterer. Siden tamanuoljen har antiinflammatoriske helbredende egenskaper, er det mulig at du kan behandle inngrodd hår. Som en anti-inflammatorisk prøvde, kunne det ha fordeler. Det er imidlertid ingen spesifikk forskning på Tamanu og Ingrown Hair.

Tamanu Oil for insektbitt

Noen bruker tamanuolje til å behandle insektbitt. Men mens Tamanu-oljen fungerer som en antiinflammatorisk, er det fortsatt ingen søk på effektene på insektbitt.

Tamanu olje for arr

Flere studier har oppdaget at Tamanu Oil har en serie egenskaper som kan hjelpe huden sår for å helbrede raskere, redusere kollagenbetennelse og fremme kollagenproduksjon.

L’Tamanu oljeemulsjon ble brukt på sykehuspasienter i to studier for behandling av resistente og etterkirurgiske skader. Ansel jl, et al. (2016). Organisk aktivitet av’Polynesian Ilophyllum Oljeekstrakt på humane hudceller. Gjør jeg: 10.1055 / S-0042-108205 L’Tamanuolje har forbedret helbredelse og førte til en betydelig reduksjon i frykt.

Tamanu Oil for Solar Burns og andre Burns

Noen bruker tamanuolje til å behandle solbrenthet og andre brannsår. Mens forskning tyder på at tamanuolje har helbredelse og antibakterielle egenskaper, er det ikke en klar forståelse av dets effekter på brannskader.

Bruker av tamanuoljen

L’Tamanu olje kan påføres direkte på huden for helse eller kosmetiske formål. Det kan også kombineres med kremer, essensielle oljer og andre ingredienser for å skape ansikts- og hårmasker, fuktighetsgivende kremer, sjampo og balsam.

Bivirkninger og # 8217 forholdsregler; Tamanu olje

Tamanu Petroleumsprodukter Etiketter advarer mot inntaket av oljen og øyekontakten. Bedrifter som selger Tamanu olje på vakt også fra’bruk av olje på åpne sår. Hvis du har et stort sår, må du sørge for at du ser etter en behandling fra en lege.

Husk at Tamanu-oljen regnes som et helsetilskudd og derfor ikke er regulert av USAs mat- og narkotikaradministrasjon (FDA) som det er i stand til å behandle eller behandle enhver sykdom. FNA har faktisk arkivert juridiske tiltak mot Utah og # 8217 selskaper; Oregon som hevdet fordelene for Tamanu-huden.

Forskning tyder på at kontakten med tamanuoljen kan forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Allergiske frukter til nøtter bør unngå tamanuolje, som det kommer fra en slags valnøtt.

Alternativer Alle’Tamanu Oil

Tamanu er en valnøttolje og ikke en essensiell olje, men følgende essensielle oljer er alternativ til Tamanu-oljen. Som du velger, avhenger av «Effect du leter etter. Pass på at du bruker som angitt, siden noen av disse essensielle oljene må fortynnes med en vektorolje før den blir påført huden for å unngå irritasjon.

Her er tre alternativer og hva de kan gjøre.

  • Olje Dell’Tea Tree. L’Oil Dell’Tea Tree har blitt mye studert. Den har antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaper som gjør det effektivt for behandling av mindre sår, kløe og hudsykdommer, som eksem og akne.
  • Argan olje. Også kjent som marokkansk olje, har det vist seg at Argan Oil tilbyr mange av de samme fordelene med Tamanu Oil, inkludert sårheling, anti-aging effekter, behandling av Dell’akne og beskyttelse mot UV-stråler. Det er også en effektiv fuktighetskrem for hud og hår.
  • Castor Oil. L’Castor olje er et økonomisk alternativ med mange av de samme bruksområdene og fordelene. Den har antifungal, antibakterielle og antiinflammatoriske effekter som kan bidra til å behandle soppinfeksjoner, Lunder og små kutt og slitasje og slitasje. Hår og hud fukter også.

Hvor å kjøpe L’Tamanu Oil

Du kan kjøpe Tamanu olje i mange naturlige mat og skjønnhetsbutikker. Du kan også finne den på nettet på Amazon.

Ta bort

L’Tamanu Oil har blitt brukt i århundrer for å behandle mange vanlige hudsykdommer. Forskning tyder på at Tamanuoljen har noen egenskaper som vil gjøre det effektivt for behandling av skader og andre inflammatoriske hudforhold. Noen mennesker, inkludert de med valnøttallergier, bør ikke bruke tamanuolje.