Fololiti: Definisjon, symptomer, behandling og andre

Hva er fenderne?

Fenderne er små blodpropper i en vene som hardt over tid på grunn av forkalkning. De finnes ofte i den nedre delen av kaien, og vanligvis forårsaker de ikke noen symptomer eller andre helseproblemer.

Fenderne, også kalt venøse beregninger, har en tendens til å være ovale og i diameter på mindre enn 5 millimeter. De er også relativt vanlige, spesielt hos mennesker over 40 år.

Hvordan vet jeg om jeg har fellene?

Avhengig av størrelsen, posisjonen og antallet fenders du har, kan du aldri merke noe symptom. Noen ganger kan de forårsake mage eller bekken smerte. Hvis smerten er veldig akutt, kan du ha nyre steiner i stedet for flebiles.

Åreknuter, som er for fulle svelgede årer, kan være et symptom på flebiles. De er vanligvis synlige under huden og har en rød eller lilla blåaktig farge. Åreknuter er ofte smertefulle.

Et annet vanlig symptom på fenders er forstoppelsen i gang.

Hva er årsakene til fenderne?

Hvis trykket akkumuleres i en vene av en eller annen grunn, kan en flebat dannes. Dette gjør åreknuter ikke bare et symptom, men også en årsak til flebiles.

Forstoppelse kan også være et symptom og en årsak til flebiles. Selv bare streber etter å gå på toalettet kan forårsake dem.

Studier foreslår høy alder Og svangerskap Det kan også øke risikoen for å kontrahere fenderne.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Legen din vil trolig bruke en røntgen eller en magnetisk resonans for å se om du har fenderne. A’ultralyd kan også vise flobs hvis de er i nærheten av hudoverflaten.

Noen ganger er det vanskelig å skille fenderne fra andre små kalsifikasjoner, for eksempel nyre eller ureterale beregninger. En ureteral beregning er en type nyreberegning som beveger seg gjennom urinderier, rør som bærer L’urin fra nyrene til blæren. Ureterale beregninger har en tendens til å vises nær bunnen av baksiden av # 8217; iliacben.

Hvordan kan jeg bli kvitt falt?

Fenderne som ikke forårsaker noen symptomer trenger ikke omsorg. Men hvis du føler smerte eller andre symptomer, kan legen din undersøke behandlingsalternativer.

Medisinsk behandling

A’behandlingsalternativ er skleroterapi. Det brukes vanligvis på åreknuter. Innebærer injeksjonen av en saltoppløsning i venen med fenders. Den saltede væsken irriterer venenes indre foring, noe som gjør at den kollapser og lukker.

Noen ganger er skleroterapi kombinert med en behandling som kalles intravenøs laserterapi. Dette innebærer L’ved hjelp av en laserfibre festet til en nål eller kateter for å lukke venen.

Hvis disse behandlingene ikke virker, kan kirurgi må fjerne flebaten. Dette gjøres vanligvis bare hvis symptomene vedvarer etter å ha prøvd andre behandlingsalternativer.

Husholdningsartikler

For mindre tilfeller av fender, plasser en varm og fuktig klut på i området. Du må kanskje gjøre det noen ganger om dagen for å finne lettelse.

Selv anti-inflammatoriske stoffer, som L’ibuprofen (Advil), kan lindre smerte. Hvis smerten din ikke forsvinner, gå til legen.

Hvordan kan jeg forhindre fenderne?

Siden en flebat begynner som blodpropp, er det mer sannsynlig å danne andre blodpropper i blodkar. Snakk med legen din dersom det daglige inntaket av aspirin ville være en trygg og effektiv måte å hindre fremtidige blodpropper som kan bli flobs.

Du kan også redusere risikoen med den daglige øvelsen. Ta en 30 minutters spasertur eller andre aktiviteter som gjør at du beveger deg.

Under treningen, husk å forbli hydrert. Ikke drikk nok vann kan øke blodtrykket. L’Hypertensjon kan sette vene for å teste og til slutt bringe til dumme.

Prøver å unngå å ha på seg tette klær, spesielt i livet. Smale klær kan utøve ytterligere press på venene.

Hva er perspektivet?

Tykkelser er en vanlig del av Aging og kan aldri forårsake noen problemer. Imidlertid bør ethvert problem med sirkulasjonssystemet tas seriøst.

Hvis du mottar en flobs diagnose, kan du fortsatt øve sport og delta i de fleste aktiviteter. Lage bare litt og # 8216; av bildebehandling slik at du og legen din forstår hva som er staven i spill.