Foker hos barn: Symptomer, risikofaktorer og mer

Cos’er focies?

Enterocolite syndrom indusert av matproteiner (focies) er en sjelden matallergi. Det påvirker hovedsakelig små barn og nyfødte. Denne allergi forekommer i mage-tarmkanalen (GI). Forårsaker tilbakevendende eller noen ganger kronisk reise og diaré, men ofte seriøst.

Reaksjonen begynner typisk etter at det nyfødte eller barnet bruker meieriprodukter eller soyabaserte matvarer. L’Allergi kan også manifestere når barnet begynner å spise faste matvarer for første gang.

Noen barn med focies vil kjempe for å tjene eller til og med opprettholde en sunn vekt. Som et resultat kan de begynne å ikke oppnå vekstmål, inkludert vekt og høyde mål. Til slutt kan barn med fepies diagnostiseres med en Growth Day / # 8221;.

Hva er symptomene på fepies?

I motsetning til andre matallergier, finnes en fepiesreaksjon i mage-tarmkanalen. Tegnene til en reaksjon kan ta flere timer å vises. Denne forsinkelsen kan gjøre det vanskeligere å diagnostisere allergiet;.

Fepies symptomer kan også forveksles med gass, syre refluks eller et magesikring. Symptomene kommer tilbake etter hver eksponering for matallergen, så det er den kroniske og repeterende naturen til Fepies og foreningen med en bestemt mat som til slutt skiller den fra en kort episode av mageforstyrrelser. Fepies tegn og symptomer inkluderer:

 • Kronisk eller tilbakevendende oppkast
 • diaré
 • dehydrering
 • sløvhet
 • Endringer i blodtrykk
 • Kroppstemperaturvariasjoner
 • Vekttap
 • Stunted vekst
 • Manglende evne til å blomstre

Et barn med en vekstforsinkelsesdiagnose kan ha forsinkelser i mange stadier, inkludert:

 • Høyde, vekt og omkrets av hodet
 • Fysiske evner, inkludert rullende, sitte, stå og gå
 • sosiale ferdigheter
 • mentale ferdigheter

Hva er risikofaktorene for fobs?

Det er flere risikofaktorer for fakjer:

 • Fepies ser ut til å slå guttene litt mer enn jentene.
 • Sekund American College of Allergy, Astma, og Immunologi (Acaai), 40-80% av barn med foker har en familiehistorie av allergiske forhold, inkludert matallergi, eksem eller høfeber.
 • Hvis barnet ditt har fått en diagnose med en type matallergi, er det mulig å ha en ekstra allergi. Focies er forskjellig fra de fleste matallergier, som forårsaker reaksjoner innen få sekunder eller minutter fra kontakt med allergen. Barnet ditt kunne ha begge typer matallergi.

Avtrekker

Alle matvarer kan forårsake en fepies-reaksjon, men også noen matvarer er mer sannsynlig å utløse en. Melk og soyabønneprodukter er hovedårsakene til en reaksjon. Vanligvis må maten inntas direkte av barnet, så breastfed barn utvikler symptomene senere enn barn med kunstig melk, alltid manifestert. Andre matallergene som kan utløse det inkluderer:

Del på Pinterest

De fleste barn med foker har bare en eller noen ganger to mat utløsere. Det er imidlertid mulig at et barn har flere matreaksjoner.

Hvor vanlige focies er?

Eksperter vet ikke hvor mange barn har foker. Det regnes som en sjelden sykdom. I de senere år har antallet tilfeller feil økt. Det er ikke klart om denne økningen er resultatet av større bevissthet for fepies eller en effektiv økning i forholdene i tilstanden.

Hva er behandlingene for fobs?

Hvis barnet ditt er utsatt for # 8217; allergen som forårsaker sin reaksjon, har du flere alternativer for å behandle symptomer. Behandlingsalternativer avhenger av alvorlighetsgraden av barnets reaksjon og matvarer som utløser sine reaksjoner.

Steroid injeksjoner

Et steroidskudd kan bidra til å redusere barnets tyngdekraft i immunresponsen. Dette kan også redusere alvorlighetsgraden av symptomene.

Væsken IV

Hvis barnet ditt lider av alvorlig oppkast, diaaré eller sterke kropps temperaturendringer, kontakt umiddelbart barnelege. Ditt barn kan trenge evvæsker for rehydrering og for å hindre sjokk.

Livsstilsbehandlinger

Disse behandlingene bidrar til å redusere eller lindre symptomer på en fepiesreaksjon. Men de behandler ikke selve tilstanden. Behandlingene er tilpasset basert på barnet ditt og utløsningsfaktorene.

Når et nyfødt eller et lite barn mottar en diagnose av fobs og hans utløsermat elimineres fra kostholdet, løser symptomene. De fleste barn overstiger fokiene når de er 3 år. Imidlertid ble det rapportert saker i større barn og voksne.

Hvis barnet ditt har en reaksjon på et melkbasert produkt, inkludert kumelk, soya eller en annen type, kan barnelege gi deg en hypoallergenisk formel.

Det er sjeldent at et barn reagerer på mors mors melk. Men hvis de gjør det, kan legen din anbefale deg å midlertidig passere til en formel. Så mens du pumper for å holde aksjen din, kan du jobbe med barnets lege for å bestemme den nøyaktige allergi, slik at du kan fjerne den fra kostholdet ditt og begynne å amme.

Hvis barnet ditt reagerer bare på en eller to matvarer, kan det bare unngå å spise dem. Til slutt, den beste ledelsen og behandlingskurset for Fepies, unngår helt allergen.

Hva er utsiktene for et barn med fobs?

Du kan trenge flere uker eller måneder for å få en diagnose av fobs. Så du må endre barnets livsstil for å møte de nye restriksjonene som kommer fra diagnosen.

Heldigvis er focies ikke en stående tilstand. Faktisk, ifølge Acaai, De fleste barn vil overstige Fepies alle’alder på 3 eller 4 år.

Når legen, vanligvis en allergiker eller gastroenterolog, mener at barnet ditt har overvunnet sin allergi, vil han jobbe med deg for å starte sakte reintroding utløser mat i barnets kosthold. De kan også råde deg til å jobbe med en erfaren dietitian i å jobbe med de som lider av allergier.

L’Hele barnets allergist kan be deg om å gjøre mateksponeringstester på kontoret, hvor barnet ditt kan overvåkes. Når legen er sikker på at utløseren ikke lenger forårsaker en allergisk reaksjon, kan du begynne å mate barnet ditt med disse matvarene.

Dessverre kan noen barn leve med tilstanden utover de tidlige årene. Noen barn med fepies vil leve med det i ungdomsårene og utover. Heldigvis kan en riktig diett og fepies kontroll hjelpe barnet ditt til å vokse og trives, til tross for tilstanden.

Snakk med legen din

Hvis barnet ditt viser tegn på fobs, fikser du en avtale for å snakke med legen din. Identifiser tegnene og symptomene dine barnopplevelser og når de oppstår. Foci-testen er begrenset og ikke så sikker, så barnets lege kan føre til forskjellige tester for å eliminere andre forhold.

Etter at disse forholdene er utelukket, kan legen sin vurdere en diagnose av focies mer sannsynlig. Hvis, under omsorg for legen din, L & # 8217, eliminering av mistenkt utløsende mat fra barnets kosthold, gjør symptomene forsvinner, dette bidrar til å gjøre diagnosen. Sammen kan du begynne å utvikle måter å hjelpe barnet ditt til å leve og møte den nye diagnosen.