Fobie: Årsaker, typer, behandling, symptomer og mer

Hva er fobiene?

En fobi er en overdreven og irrasjonell fryktreaksjon. Hvis du har en fobi, kan du prøve en dyp følelse av frykt eller panikk når du møter kilden til din frykt. Frykt kan være av et bestemt sted, situasjon eller objekt. I motsetning til lidelser D & # 8217; generell angst, en fobi er vanligvis forbundet med noe spesifikt.

L & # 8217; Virkningen av en fobi kan variere fra irriterende til alvorlig ugyldiggjøring. Folk med fobier innser ofte at deres frykt er irrasjonell, men jeg er ikke i stand til å gjøre noe med det. Disse fryktene kan forstyrre arbeid, skole og personlige forhold.

Det er beregnet 19 millioner amerikanere De har en fobi som forårsaker vanskeligheter i enkelte områder av deres liv. Søk etter legen din hjelp hvis du har en frykt som hindrer deg i å gjennomføre ditt fulle liv.

Våre initiativer

Genetiske og miljømessige faktorer kan forårsake fobier. Barn som har en nær slektning med en lidelse d & # 8217; angst er i fare for å utvikle en fobi. Smertefulle hendelser, som nesten l & # 8217; drukning, kan forårsake en fobi. L & # 8217; Eksponering for begrensede rom, ekstreme høyder og biter av dyr eller insekter kan være alle kilder til fobier.

Personer med nåværende medisinske forhold eller helseproblemer har ofte fobier. C & # 8217; er en høy forekomst av mennesker som utvikler fobs etter traumatisk hjerneskade. Selv L & # 8217; misbruk av stoffer og depresjon er knyttet til fobier.

Fobiene har forskjellige symptomer fra alvorlige psykiske lidelser som schizofreni. I schizofreni har folk visuelle og auditiv hallusinasjoner, vrangforestillinger, paranoia, negative symptomer som anedonia og uorganiserte symptomer. Fobier kan være irrasjonell, men folk med fobs mislykkes ikke virkelighetstester.

Agorafobi

L & # 8217; Agorofobi er en frykt for steder eller situasjoner som du ikke kan unnslippe. Ordet selv refererer til & # 8220; Frykt for åpne områder & # 8221;. Folk med agorafobi frykt for å være i stor gal eller fanget hjemmefra. De hindrer ofte sosiale situasjoner helt og forblir i deres hjem.

Mange mennesker med agorafobi frykter å ha et panikkanfall på et sted som de ikke kan unnslippe. De med kroniske helseproblemer kan frykte å ha en medisinsk nødsituasjon i A & # 8217; offentlig område eller hvor ingen hjelp er tilgjengelig.

Sosial fobi

Sosial fobi er også definert D & # 8217 forstyrrelser; sosial angst. Er en ekstrem bekymring for sosiale situasjoner og kan bringe til isolasjonen. En sosial fobi kan være så alvorlig at de enkleste interaksjonene, hvordan å bestille restauranten eller svare på telefonen, kan forårsake panikk. Folk med sosial fobi gjør ofte alt for å unngå offentlige situasjoner.

Andre typer fobier

Mange mennesker liker ikke visse situasjoner eller gjenstander, men å være en ekte fobi, må frykt forstyrre hverdagen. Her er noen av de vanligste:

Glossophobia: Dette er kjent som angst fra ytelse eller frykt for å snakke foran et publikum. Folk med denne fobien har alvorlige fysiske symptomer når de også tenker på å være foran en gruppe mennesker.

Acrophobia: Dette er frykten for # 8217; høyde. Folk med denne fobien unngår fjell, broer eller høye bygninger. Symptomer inkluderer svimmelhet, svimmelhet, svette og følelse av besvimelse eller miste kunnskap.

Claustrophobia: Dette er en frykt for lukkede eller begrensede rom. En sterk klaustrofobi kan spesielt ugyldiggjøre hvis du hindrer deg i å kjøre med bil eller heis.

Avioophobia: Dette er også kjent som frykten for å fly.

Dentophobia: Dentophobia er en frykt for tannlege eller tannprosedyrer. Denne fobien utvikler seg generelt etter en Ubehagelig opplevelse i studien av en tannlege. Det kan være skadelig hvis du hindrer deg i å få den nødvendige tannlegen.

Hemofobi: Dette er et blod eller skadefobi. En person med en hemofobi kan svimme når han kommer i kontakt med sitt eget blod eller blodet i en annen person.

Arachnophobia: Dette betyr frykt for edderkopper.

Cinofobia: Dette er en frykt for hunder.

OFIDiophobia: Folk med denne fobien frykter slanger.

Nyctophobia: Denne fobien er en frykt for natt eller # 8217; mørke. Nesten alltid begynner som et typisk barnfrykt. Når det utvikler seg utenfor ungdomsårene, betraktes det som en fobi.

Risikofaktorer

Folk med en genetisk predisposisjon All & # 8217; angst kan være i høy risiko for å utvikle en fobi. L & # 8217; alder, sosioøkonomisk tilstand og sex synes å være risikofaktorer bare for noen fobier. For eksempel er kvinner mer sannsynlig å ha dyrefobier. Barn eller personer med lav sosioøkonomisk status er mer sannsynlig å ha sosiale fobier. Menn utgjør flertallet av de med fobs av tannlegen og legen.

Symptomer på fobier

Det vanligste og ugyldige symptomet på en fobi er et panikkanfall. Egenskapene til et panikkanfall inkluderer:

 • pounding eller racing hjerte
 • pust
 • Rask tale eller uførhet å snakke
 • tørr i munnen
 • mageknip
 • kvalme
 • Høyt blodtrykk
 • tremor eller omrøring
 • Thoracic smerte eller følelse av undertrykkelse
 • en følelse av kvelning
 • Svimmelhet eller svimmelhet
 • rikelig svette
 • En følelse av overhengende død

Imidlertid må en person med en fobi ikke ha panikkanfall for en nøyaktig diagnose.

Behandlingsalternativer

Behandling for fobier kan innebære terapeutiske teknikker, narkotika eller en kombinasjon av begge.

Kognitiv atferdsterapi

Behavioral kognitiv terapi (CBT) er den mest brukte terapeutiske behandlingen for fobier. Innebærer l & # 8217; eksponering for fryktkilden i en kontrollert sammenheng. Denne behandlingen kan diskutere folk og redusere angsten.

Terapi fokuserer på Identifikasjon og endring av negative tanker, dysfunksjonelle overbevisninger og negative reaksjoner på fobica situasjonen. De nye CBT-teknikkene bruker teknologien til virtuell virkelighet for å avsløre folk til kildene til deres fobs trygt.

Dressing

Antidepressiva og anti-angst narkotika kan hjelpe rolige følelsesmessige og fysiske reaksjoner på frykt. Ofte er en kombinasjon av narkotika og profesjonell terapi den mest nyttige.

Ta bort

Hvis du har en fobi, er det viktig at du ser etter en behandling. Å overvinne fobiene kan være vanskelig, men C & # 8217; er håp. Med riktig behandling kan du lære å håndtere din frykt og gjennomføre en produksjon og tilfredsstillende liv.