Flytende diett og Crohns sykdom | Healthline

For de fleste, L’målet er en diett rik på fibre som oppmuntrer til vanlige tarmbevegelser. Hvis du har Crohns sykdom, kan du imidlertid være interessert i en diett som reduserer antall daglige tarmbevegelser du har. Takket være tilpassede spesielle dietter basert på dine behov, er det mulig å være mulig.

Hvis du har Crohns sykdom som slår tynntarmen, vil du til slutt oppleve en krymping av en del av # 8217; tynntarmen kalt ileo. Dette kan forårsake smerte og kramper under tarmbevegelser på grunn av rester som noen matvarer legger til avføringen.

Legene foreskriver ofte kortikosteroider, som er steroider som bidrar til å redusere kroppen betennelse, for å lindre Crohns gjenoppbygging av sykdommen. Endring av kostholdet ditt kan også hjelpe deg med å minimere de mest alvorlige symptomene på Crohn. Nøkkelen er å få en dårlig fiber diett og fattige rester, som generelt utføres ved å begrense de å ta vanskelige matvarer å fordøye, som:

  • valnøtter
  • frø
  • rå frukt
  • grønnsaker

Når symptomene begynner å redusere, kan du gradvis legge til disse matvarene i kostholdet ditt.

Hvordan væsken diett fungerer

Når Crohns eksacerasjoner er i verste fall, holder seg midlertidig til en lavfiber og lavt gjenværende flytende diett, kan hjelpe fordøyelsessystemet ditt. De to hovedtyper av flytende ernæring som brukes til personer med Crohns sykdom, er formlene av whey protein, som består av meieriprodukter, og den elementære formelen, som er hypoallergen og inneholder ikke soya eller meieriprodukter. Disse formlene er høye i kalorier og næringsstoffer, slik at du kan holde deg frisk uten å spise mat.

Hvilken formel og hvor mye av det anbefaler at legen er avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene på Crohns sykdom og generell helse. Legen kan anbefale en komplett eller delvis flytende diett. Mengden formel du må drikke hver dag, avhenger av:

  • kjønn
  • vekt
  • Aktivitetsnivå

Enteral ernæring

Noen mennesker finner det vanskelig å konsumere en tilstrekkelig mengde melk for å opprettholde sin egen helse. I mange tilfeller kan barn, spesielt ha vanskeligheter med å konsumere en tilstrekkelig mengde melk for å holde seg frisk fordi han ikke liker smaken av formelen. I dette tilfellet kan legen anbefale underholdningstrømforsyningen eller et strømforsyningsrør satt inn gjennom nesen opp til magen eller direkte i magen, for å gi formelen i kroppen.

Folk med Crohn rapporterte en reduksjon i symptomene under den enteral ernæringsforutsetningen. Forskere mener at omgå en del av den normale ernæringsprosessen bidrar til å lindre innsatsen på fordøyelsessystemet. En nylig studere antyder at folk med Crohns sykdom mottar minst halvparten av de daglige kaloriene gjennom enteral Power & # 8220; de hadde en betydelig lavere tilbakefallshastighet & # 8221; Sammenlignet med folket som følger en gjennomsnittlig solid mat diett.

Selv om det er nyttig for å behandle en Crohns sykdomspleie, finner mange mennesker, både voksne og barn, ubehagelig og noen ganger upraktisk enteral fôring. Forskningen tyder på at de fleste barn finner proteinformlene av de mest tilsynelastende myet av elementære formler. Hvis barn ikke har melkeallergi og ikke tolererer enteral ernæring, administrer dem en myseproteinformel, kan bidra til å behandle sin Crohn-sykdom. For de som lider av melkesittintoleranse, er det verdt å utforske selv erterproteiner, i stedet for melkserum avledet fra melk.

Ulemper med flytende diett

En ulempe ved et flytende kosthold av noe slag er avbrudd av din daglige rutine. Eliminere solid mat fra kostholdet ditt, kan du utilsiktet redusere din deltakelse i sosiale møter med familie og venner.

L’flytende kraft kan være spesielt forferdelig for barn som bare ønsker å tilpasse seg skole og venner. For at flytende ernæring for å indusere remisjon, må barna følge dietten fra seks til åtte uker, og de følgende årene er det nødvendig for ytterligere flytende ernæring fortsetter. Selv om et barn noen ganger kan avvike fra kostholdet, er det viktig å sørge for at det meste av barnets kosthold er flytende i behandlingsperioden, slik at den er mer effektiv.

Andre problemer med enteral ernæring er prisen og smaken. Flytende formler og aksjer for enteral strømforsyning kan koste opptil $ 200 per uke. Noen mennesker klager på smaken av flytende formler. Det er viktig å kommunisere med legen din eventuelle vanskeligheter du måtte ha med ditt flytende kosthold slik at de kan endre det for å bedre tilpasse dine behov.