Fluor og kreft: Fluor i vårt vann forårsaker kreft?

Hva fluoridet er?

Fluor er en gruppe av forbindelser som består av det niende elementet i det periodiske bordet, fluor, pluss ett eller flere andre elementer. Fluorforbindelser er naturlig funnet i plantene, i bergarter, i bergarter, i # 8217; luft og jord.

Fluorisering av vannet er prosessen med å legge til fluor Alle & # 8217;. Fluorkonsentrasjoner i # 8217; offentlig vannforsyning er regulert. Dette er gjort for å forbedre helsen til tennene våre. Men etter hvert En 1991 studie På rotter viste han en mulig kobling mellom fluorata-vannet og en type benkreft kjent som osteosarkom, folk begynte å tvile på sikkerheten til fluoriseringen av vannet;.

Med så mange falske eller feilaktige opplysninger på Internett, er det viktig å klargjøre fakta. Nåværende forskning støtter ikke dette forholdet mellom fluor og kreft.

Vi vil analysere søket slik at du kan være tryggere enn dagens samtykke.

Fordi fluoridet tilsettes til vannet;?

Tannhulen De var et seriøst helseproblem i USA ALLE & # 8217; Start av det 20. århundre. De forårsaket forferdelige smerter, infeksjoner og tannpine. Et hulrom ble ofte behandlet som ekstraherer hele tannen.

Etter undersøkelsene ble det gjennomført undersøkelsene i løpet av landet i årene og 1930 og 1930, innså forskerne at barna som bodde i områder med høyere nivåer av fluor i naturen (mer enn 1 del av fluor per million deler av vann, eller 1 ppm) hadde mindre hulrom enn de som bodde i områder med lave nivåer av fluor.

Denne oppdagelsen var et stort skritt fremover i tannhelsen. I 1945 ble Grand Rapids, Michigan, den første byen til verden for å regulere nivået av fluor i vannet til 1 ppm. Femten år senere, Hulrommene i tenåringsbarn som bor på Grand Rapids, har blitt redusert med nesten 60% sammenlignet med tenåringsbarn i en by i Michigan uten fluorisering.

Forskere lærte senere at det optimale nivået av fluor i # 8217; vann for å forhindre karies og å unngå en estetisk tilstand kjent som dental fluorose, var det 0.7 ppm.

Når fluoriseringen av samfunnsvannet har spredt seg over hele landet, har det gjennomsnittlige antallet karisk, manglende eller tilstoppede tenner i barn, redusert med 68%.

Har vist seg at det fluorerte vannet reduserer karies hos voksne 20 prosent 40.

I dag, den flertall av den amerikanske befolkningen som serveres av offentlige vannsystemer, bruker fluorert vann.

Kontrovers

Debatten om fluoriseringen av vannet; vann er født av en Analyse 1991 Fra National US Toxicology-programmet. Studien fant bevis på at hannrottene til hvilket vann hadde blitt administrert med et høyt fluoridinnhold i to år, hadde økt risiko for en type benkreft kalt osteosarcoma. Foreningen ble ikke observert i kvinnene av rotte eller mannlige eller kvinnelige mus.

Et tilfelle av nasjonal kontroll over 2006 studere Publisert av Dell & # 8217 forskere; Universitetet i Harvard fant at guttene utsatt for fluoratervannet hadde stor risiko for å utvikle osteosarkom under tenårene. Denne foreningen ble ikke observert i jentene. En teori er at fluoridet kan akkumulere i de voksende delene av beinene (vekstplater). Dette er også det punktet hvor osteosarkomet har en tendens til å utvikle seg under en vekstskudd.

Selv om fluor som er tilstede i tannkremet og i munnvannet, er en del av denne tvisten, er de mindre debatterte. I motsetning til kranvannet, er disse produktene vanligvis ikke inntatt. Du kan også kjøpe tannkrem uten fluor.

Det er forskning som viser at fluor forårsaker kreft?

Etter at disse studiene knytter fluor til bein kreft, har blitt utgitt, besluttet forskerne å ytterligere undersøke.

Etter å ha studert 1991-dyrene, har New York-forskere besluttet å undersøke om bein kreftpriser har økt med & # 8217; introduksjon av fluoriseringsprogrammer. Men studere de fant ikke endringer i bein kreft priser fra årene og # 8216; 1970. Ikke C & # 8217; de var også forskjeller i bein kreft priser mellom New York City-områdene med fluorisering og områder uten.

En grense for denne studien er at det var vanskelig å måle nøyaktig L & # 8217; eksponering for fluor på individnivå. Dette var spesielt sant for folk som kan bevege seg mellom fluorerte og ikke-fluorerte områder av byen.

TIL 2012 økologisk studie Han konkluderte også med at fluoriseringen av vannet ikke hadde noen effekt på beinkreftpriser hos barn og ungdom. En potensiell feil av denne studien var bruken av store kategorier av fluorisering av vann;.

Mer nylig, en 2016 En studie utført i Texas undersøkte et mer detaljert utvalg av fluornivåer i # 8217; Offentlig drikkevann. Denne studien har også ikke funnet noe forhold mellom fluorisering og osteosarkom, selv etter alderen, tilpasning for alder, kjønn, rase og fattigdom.

En annen nylig studere Han undersøkte 2.566 tilfeller av osteosarkom og 1,650 tilfeller av Ewing Sarcoma (en sjelden beinkreft som forekommer også hos barn) i Storbritannia. Han fant ingen tilknytning mellom bein og fluorkreftrisiko i # 8217; drikkevann. Selv om denne studien ble utført på et lite område, var det den første av sitt slag laget i Storbritannia.

En nærmere titt

For studiene som viste en sammenheng mellom fluorisering og benkreft, er det viktig å gjenkjenne sine grenser. I 1991-studien på rotter, for eksempel, var fluornivåene som brukes i studien mye høyere enn de som ville ha funnet seg i et samfunnsfluoriseringsprogram.

I studien av 2006 Harvard University, kunne det ha vært en potensiell utvalgsforsikring på grunn av hvordan sykehusene ble valgt i studien. Videre ville antall tilfeller av benkreft alle «interiør i denne aldersgruppen vært ekstremt redusert. Dette begrenser den statistiske kraften i studien.

I 2011, resultatene av andre del av studien av Harvard har blitt publisert. Sammenlignet fluornivåer i beinene i nærheten av Tumors of the Dell & # 8217; Osteosarcoma med de i beinene med andre typer tumorer. Forskere har ikke funnet forskjeller i fluornivåer mellom forskjellige svulster.

Bunnlinjen

Fluorisering av vannet; vann anses som det mest effektive og mer økonomiske folkehelsetiltaket for å forhindre karies. Under fluoriseringen av vannet justeres fluoridene på et optimalt nivå på 0.7 ppm.

Noen steder er fluorkonsentrasjoner i grunnvannet naturlig mye høyere enn dette nivået. De kan også være mer enn 8 ppm. På disse områdene arbeider samfunns fluoriseringsprogrammer faktisk for å redusere fluornivåer på grunn av økt risiko for skjelettfluorose.

I et par små studier ble en sammenheng mellom fluor og osteosarcom detektert. Imidlertid har en rekke oppfølgingsstudier og systematiske vurderinger i de siste 25 årene ikke funnet åpenbart bevis for at fluor i # 8217; drikkevann forårsaker kreft. L & # 8217; Nåværende mening er at fluoriseringen av vannet er trygt og gunstig for tannhelse.

Hvis du fortsatt har tvil om helserisiko forbundet med fluor i tannprodukter eller i drikkevannet, snakk med legen din eller tannlegen din. Hvis du vil vite mer om fluornivåer i vannet ditt, kan du kontakte ditt lokale vannforsyningsbyråer eller offentlige tjenester.