Flomax bivirkninger: hva du trenger å vite

Flomax og BPH

Flomax, også kjent med sitt generiske navn Tamsulosin, er en alfa-adrenerge blokkering. Er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for å forbedre urinstrømmen hos menn med godartet prostatahyperplasi (IPB).

L’IPB er en forstørret prostata ikke forårsaket av kreft. Det er ganske vanlig blant eldre menn. Noen ganger blir prostata så flott å hindre strømmen av urinen. Flomax fungerer som slapper av musklene i blæren og prostata, noe som fører til en bedre strøm av urin og et lavere antall symptomer på IPB.

Flomax bivirkninger

Som alle stoffer, har Flomax potensial for bivirkninger. De vanligste bivirkningene inkluderer svimmelhet, romming nese og unormal utløsning, inkludert:

 • Manglende ejakulasjon
 • Redusert letthet av utløsning
 • Sperm ejakulasjon i blæren i stedet for ut av kroppen

Alvorlige bivirkninger er sjeldne. Hvis du tar Flomax og du tror du har en av følgende alvorlige bivirkninger, se legen din umiddelbart eller ring 911.

Ortostatisk hypotensjon

Dette er lavt trykk som oppstår når du står opp. Det kan forårsake svimmelhet, svimmelhet og svimmelhet. Denne effekten er mer vanlig når du begynner å ta Flomax for første gang. Det er også mer vanlig hvis legen endrer doseringen. Du bør unngå å kjøre, bruke maskiner eller utføre lignende aktiviteter til du vet hvordan din flomax dose påvirker deg.

Priapisme

Dette er en smertefull ereksjon som ikke vil gå bort og er ikke lettet av sex. Priapisme er en sjelden, men seriøs sikkerhetseffekt av flomax. I tilfelle av priapisme, kontakt legen din umiddelbart. Ubehandlet opprinnelse kan føre til at faste problemer skal ha og opprettholde en ereksjon.

For å lære mer: symptomer, behandling og priapisme perspektiver »

Allergisk reaksjon

En allergisk reaksjon på Flomax kan inkludere hudutslett, kløe, elveblest, puste- og hevelseproblemer i halsen eller språket.

Alvorlige kutane reaksjoner

Flomax kan forårsake alvorlige hudreaksjoner, inkludert Stevens-Johnsons syndrom. Symptomer på hudreaksjoner kan inkludere hevede blåmerker, ansikts hevelse, feber og pustevansker.

# 8217 Syndrom; intraoperativ floppy iris

Dette er en komplikasjon under operasjonen for katarakt eller glaukom. Selv om det er sjeldent, har denne komplikasjonen blitt rapportert av folk som har brukt Flomax og som også har lidd disse kirurgiske inngrepene. Fortell legen din eller kirurgen at du tar Flomax hvis du trenger en katarakt eller glaukomintervensjon.

Flomax bivirkninger hos kvinner

Flomax er godkjent av FDA bare for bruk hos menn for behandling av IPB. Forskningen har imidlertid indikert at Flomax også er en effektiv behandling for kvinner som har problemer med å tømme blæren. Det kan også hjelpe menn og kvinner å overvinne nyreberegninger. Derfor foreskriver noen leger flomax off-label for menn og kvinner som behandling for nyrestein og urineringsproblemer.

Siden flomax ikke er godkjent av FDA for bruk hos kvinner, har bivirkningene av dette legemidlet hos kvinner ikke blitt studert. Men kvinner som har brukt denne narkotikakrapporten bivirkninger som ligner de som menn, med unntak av priapisme og # 8217; unormal ejakulasjon.

Bivirkninger av andre IPB-stoffer: Avodart og Uroxatral

Andre stoffer kan brukes til å lindre symptomene på # 8217; IPB. To av disse stoffene er Uroxatral og Avodart.

Uroksatral

Uroxatral er handelsnavnet til stoffet Alfuzosin. Som flomax er dette stoffet også en alfa-adrenerge blokkering. Imidlertid er nesen som Cola og den unormale utløsningen ikke er vanlige med dette stoffet. Kan forårsake svimmelhet, hodepine og tretthet. De alvorlige bivirkningene av uroksatralen inkluderer:

 • Grave hudreaksjoner, som kammer
 • Allergiske reaksjoner
 • Ortostatisk hypotensjon
 • priapisme

Avodart

Avodart er handelsnavnet til Dutasteride-stoffet. Det er i en klasse med narkotika kalt 5-alfa reduktasehemmere. Det påvirker hormoner som testosteron og faktisk reduserer ingrossata prostata. De vanligste bivirkningene av dette stoffet inkluderer:

 • Impotens eller vanskeligheter med å få eller opprettholde en ereksjon
 • Redusere seksuell lyst
 • Ejakulasjonsproblemer
 • Forstørret eller smertefullt bryst

Noen alvorlige bivirkninger av dette stoffet inkluderer allergiske reaksjoner og hudreaksjoner som peeling. Du kan også ha større sjanse til å utvikle en alvorlig form for prostatakreft som vokser raskt, og det er vanskelig å behandle.

Snakk med legen din

Flomax kan forårsake bivirkninger. Noen av disse ligner bivirkningene av andre stoffer som brukes til å lindre symptomene på # 8217; IPB. Mens bivirkninger er en viktig bekymring når du velger en behandling, er det også andre hensyn. Snakk med legen din. De kan snakke med deg om andre viktige faktorer, som for eksempel farmakologiske interaksjoner eller andre medisinske forhold du har, som bestemmer behandlingen din.