Flip-stil ultralyd: hva du kan forvente og hvordan å forberede

Cos’er en ultralyd av galleblæren?

A’ultralyd tillater leger å se bildene av organene og myke vev til kroppen inne. Bruke lydbølgene, en ultralyds Ultralyd’sanntidsbilde av organene dine.

Dette gjør det mulig for medisinske fagfolk å diagnostisere forhold og bestemme årsakene i foten av problemene du kan finne.

Selv om ultralydene er mer vanlig forbundet med graviditet, brukes testen også til andre formål, inkludert tilførsel av bilder av bukområdet.

A’ultralyd av galleblæren er en ikke-invasiv og typisk smertefri eksamen som brukes til å diagnostisere forhold knyttet til galleblæren. I motsetning til røntgenstråler bruker ultralyd ikke stråling.

Fordi en & # 8217 utføres; ultralyd av galleblæren?

Galleblæren ligger under leveren på høyre side av # 8217; Abdomen. Dette pæreformede organet lagrer gallen, et fordøyelses enzym som leveren skaper og bruker for å bryte ned fettet.

Gallbladder ultralyd brukes til å diagnostisere en rekke forhold. Legen kan foreskrive prosedyren for å teste gallestein, som er herdede innskudd i gallen som kan forårsake kvalme og magesmerter sammen med ryggsmerter og skuldre.

En annen tilstand som potensielt krever en ultralyd av galleblæren er den cholecystitt, hvor galleblæren blir en betent eller smittet. Dette er ofte resultatet av gallestein som hindrer et rør som beveger gallen fra galleblæren.

Andre forhold som A & # 8217 utføres; Gallbladder ultralyd inkluderer:

  • galleblærer kreft
  • Empiema av galleblæren
  • Gallbladder Polyps
  • porselen galleblærer
  • Logs boring
  • Magesmerter øverst til høyre for ukjent grunn

Som jeg forbereder meg på en Gallbladder ultralyd?

Legen vil gi spesifikke instruksjoner for forberedelse. Vanligvis anbefaler vi at du bruker behagelige klær i løpet av eksamen, selv om det kunne bli bedt om å ta dem av og ha på seg en sykehusvirksomhet.

L’Record of Anbefalt mat varierer avhengig av’kroppsområdet utsatt for testing. For A’Gallbladder ultralyd, kan legen be deg om å spise et fettfritt måltid dagen før testen og deretter raskt i 8-12 timer før & # 8217;.

Hvordan testen utføres?

Teknikeren som utfører testen, vil trolig ligge ned til forsiden. Vil gjelde en gel på underlivet som forhindrer dannelsen av lommer D’luft mellom transduseren og huden.

Transduseren sender og mottar lydbølger som avslører detaljer som størrelse og # 8217; utseende av organene.

Teknikeren vil bevege transduseren frem og tilbake på underlivet til bildene vil bli anskaffet og klar til å bli tolket. Testen er generelt smertefri og varer generelt mindre enn 30 minutter.

Det er faktorer som kan påvirke resultatene av ultralyd som fedme og # 8217; overflødig gass i # 8217; tarmene. Hvis resultatene ikke er klare fra blærens ultralyd, kan legen anbefale flere tester som en TAC eller en magnetisk resonans.

Hva skjer etter testen?

Ikke c’det er gjenopprettingstid for en’bladdish ultralyd. Du kan fortsette normale aktiviteter etter eksamen.

Bildene av prosedyren vil bli tolket av en radiolog og rapportert til legen. Legen din vil undersøke resultatene med deg til din neste avtale, som vanligvis er satt på samme tid der avtalen for ultralydet er løst.

Ta bort

Legen vil bestille en’galleblæren ultralyd hvis de trenger mer informasjon for å gjøre en korrekt diagnose av noen galleblæreproblemer du kan finne.

Det er en ikke-invasiv test, typisk smertefri som vil hjelpe legen å bestemme de riktige behandlingsalternativene for deg.