Flere religiøse fritak for foreldre for personlige vaksinasjoner

Del på PinterestEksperter sier at vaksinering av barn bidrar til å beskytte dem mot sykdom så vel som andre barn i samfunnet deres. Getty bilder

  • Forskere sier at flere foreldre bruker religiøse unntak mot vaksinasjoner ettersom flere stater kvitter seg med personlige fritaksvedtekter.
  • Eksperter frykter at dette fører til en økning i forebyggbare infeksjonssykdommer, spesielt meslinger.
  • Økningen i disse unntakene kommer til tross for at få store religioner har offisielle innvendinger mot vaksinasjoner.

Det er for tiden 45 delstater i USA som lar foreldre bruke religiøse friheter beskyttet av den første endringen for å frita barna fra gjeldende vaksinasjonsprogrammer og fortsette å gå på skolen.

Det er bare 15 stater som tillater de samme unntakene for personlig, moralsk eller annen tro.

En ny studere antyder at «problematiske og utdaterte» religiøse fritak for vaksiner øker fordi færre foreldre kan sitere personlige oppfatninger om hvorfor de ikke vaksinerer barna sine.

Dette skjer selv om få religioner har uttrykt innvendinger mot å vaksinere barn.

Imidlertid har noen av de bredeste utbruddene av vaksineforebyggende infeksjoner de siste årene skjedd i samfunn som er forent i blant annet deres religiøse tro.

Bruken av vaksinefritak er spesielt bekymringsfullt ettersom USA kommer ut av et urolig år for sykdommer som kan forebygges av vaksiner, nemlig meslinger.

I følge US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har de vært der siden 3. oktober 1250 bekreftede tilfeller av meslinger i 31 stater, med flertallet i New York.

Dette er alarmerende for eksperter på infeksjonssykdommer fordi meslinger ble erklært utryddet av USA i 2000.

Men nå, nesten 20 år senere, sier CDC at tilfeller av meslinger i år er de høyeste siden 1992.

Eksperter tilskriver økningen til et økende antall uvaksinerte barn med foreldrene deres vanligvis gruppert i geografiske steder og rundt personlig eller religiøs tro.

Ny forskning på unntak, publisert i tidsskriftet Pediatrics, innebar å analysere CDC-data for modeller, dvs. for å se om statlige lover som begrenser bruken av personlige unntak hadde noen effekt på påberopelsen av rettigheter.

Religiøse unntak vokser

Det Colorado-baserte teamet av barneleger og folkehelseforskere fant at fra 2011 til 2018, i de 15 statene som tillater både personlige og religiøse fritak, var det en fjerdedel mindre sannsynlighet for at barnehager hadde foreldre som siterte religiøs tro for ikke å vaksinere barnet sitt.

Med andre ord, barn hadde fire ganger større sannsynlighet for å bli uvaksinert på grunn av foreldrenes personlige, ikke-religiøse tro.

Et eksempel er Vermont. Det tilbød begge typer fritak, men i 2015 ble det første stat kansellere ditt personlige fritak.

I de påfølgende årene gikk religiøse fritak i staten fra 0.5 % til 3.7 %, eller 7 ganger sammenlignet med når personlige fritak var tilgjengelige.

Forskere bemerket at Vermont rangerte nest sist i alle 50 stater når det gjaldt sterk religiøs tro året før politikken endret seg.

Men forskere tror ikke folk plutselig konverterer til religioner som hindrer dem i å vaksinere barna sine.

Forskere sier at dette antyder at foreldre ganske enkelt endrer boksen de sjekker på statlige skjemaer for å oppnå det samme.

De sier at dette er bevist av måten fritaksforespørslene har forblitt relativt de samme geografisk, men den oppgitte årsaken har endret seg med lovene.

«Religiøse unntak kan være en stadig mer problematisk eller utdatert kategori av unntak, og forskere og beslutningstakere må jobbe sammen for å finne ut hvordan man best kan balansere respekt for religionsfrihet med behovet for å beskytte folkehelsen,» konkluderte forskerne fra Colorado i sin forskning.

Forskere foreslår ikke å avskaffe religiøse unntak, men de sier at ytterligere forskning bør gjøres på et personlig nivå og se på hvilke andre unntak som er tilgjengelige og skille mellom religiøse og åndelige bekymringer.

«Dette viktige arbeidet vil hjelpe skolevaksinefritakslover med å utvikle seg i vårt raskt skiftende samfunn, og sikre at de forblir en hjørnestein i folkehelsen i flere tiår framover,» sa studieforfatterne.

William Schaffner, MD, er professor i forebyggende medisin i avdelingen for helsepolitikk og professor i medisin i avdelingen for infeksjonssykdommer ved Vanderbilt University i Tennessee.

Han sa at studien i New England bekrefter det forskere har lært i California og andre steder.

Hvis du tar fra foreldre muligheten til å bruke personlige fritak, vil religiøse fritak øke.

«Nå som personlige fritak ikke lenger er tilgjengelige, anser de dem som religiøse unntak,» sa Dr. Schaffner til Healthline.

I stedet bruker foreldre religion for «personlige religiøse fritak», noe som betyr at de personlig tror deres religion fritar dem fra vaksinasjoner, sa han.

Og likesinnede bor vanligvis i nærliggende samfunn, noe som betyr at en enkelt infeksjon har potensial til å raskt spre seg blant den uvaksinerte gruppen mennesker.

«Dette er forferdelig for de av oss som tror disse sykdommene kan forebygges,» sa Schaffner.

Religioner og vaksiner

De fleste store religioner – inkludert islam, jødedom og store kristne kirkesamfunn – har ikke erklært motstand mot vaksiner.

I følge Vanderbilt University, noen medlemmer av nederlandske reformerte menigheter nekter vaksinasjon «med den begrunnelse at det forstyrrer guddommelig forsyn», mens andre ikke.

Noen kristne motsetter seg vaksiner i den tro at de bruker fosterceller.

Noen mindre kristne kirkesamfunn har dokumentert motstand mot vaksiner, inkludert Church of Christ the Scientist, Endtime Ministries og Faith Tabernacle, som regjeringen har beordret til å vaksinere barna deres etter en meslingeepidemien i 1991.

Imidlertid har de siste infeksjonene vært blant hengivne, uavhengig av grunnleggende forskjeller i deres tro.

CDC-attributtene tre utbrudd meslinger i 2018 til uvaksinerte mennesker i ortodokse jødiske samfunn på østkysten.

I følge CDC, i 2014, et annet toppår, inkluderte et stort utbrudd 383 tilfeller, som for det meste skjedde blant Ohios uvaksinerte Amish-samfunn.

I 2013 var en kristen megakirke i Texas sentrum for en meslingerepidemi. Dette kom etter at 21 medlemmer av Eagle Mountain International Church ble smittet etter at noen bar på viruset etter en utenlandsreise.

Kirken benektet snart påstandene om at den forkynte en antivaksinemelding til sin menighet og tilbød gratis vaksinasjoner til medlemmene.

Fjerne unntak fra vaksiner

Andre stater vedtar lover som begrenser vaksinefritak.

California begynte for eksempel å slå ned på fritak for meslinger etter et utbrudd i Disneyland i 2015.

Siden den gang har staten tatt i bruk det Stanford University beskriver som noen av de strengere vaksinelover i landet.

Det er myndighetene i San Francisco undersøker en fremtredende lege mot vaksinasjon, og sa at han skrev medisinsk ugyldige medisinske fritak mot et gebyr.

I mellomtiden har motstanden mot disse restriksjonene vært sterk.

Akkurat i år, da lovgiverne i California diskuterte et lovforslag som ytterligere ville begrense bruken av medisinske unntak, demonstrerte demonstranter han utøste blod mot statlige lovgivere «for barn» og organiserte dager med opphetede protester i delstatshovedstaden Sacramento.

De demonstrantene og andre som motsetter seg begrensning av vaksineunntak uttrykker generelt ikke sine bekymringer om vaksiner ved å sitere skriftsteder, men snarere at regjeringen har rett til å tvinge vaksiner på barn eller om vaksinen er gjeldende. vaksinasjonsplanen er trygg.

De CDC og en rekke medisinske organisasjoner forsikrer folk om at vaksiner virkelig er trygge for flertallet av befolkningen og utdannet medisinsk fagpersonell kan svare på ethvert problem.

Schaffner sa at religiøs og personlig tro ofte blir sitert av de som motsetter seg obligatoriske vaksinasjoner.

«Anti-vaksine og nølende vaksine kommer i mange smaker,» sa han.

Mens folk som er motstandere av vaksiner ofte siterer motbeviste påstander om koblinger til vaksiner og autisme, sier Schaffner at vaksinemotvillige foreldre ofte ikke forstår sykdommene de kan forhindre.

En grunn er at disse sykdommene har blitt temmet av vaksinasjoner og derfor har vært ute av offentligheten i mer enn en generasjon.

Men mange foreldre, sa hun, er også bekymret for antall vaksiner deres små barn mottar i en gang.

De ønsker at skuddene skal fordeles mer, men ekspertene er uenige og sier at det ikke er det som er mest effektivt for å beskytte barnet og samfunnet samtidig.

Schaffner erkjenner at det kan være vanskelig å se det lille barnet ditt prikke med en nål 3 ganger på én økt, men det er en enkel løsning.

«Det er noen mødre som ikke liker nåleputeeffekten,» sa hun. «Og til dem har jeg et enkelt råd: ikke vær i rommet. La sykepleieren gjøre det. «